Rabu, 28 April 2010

My Best Friend

Hari ni curik2 masa jawab tag my Best Friend. Hadiah tag ni aku terima dari tiga orang sahabat maya Has, Aini dan Ayu.

Layannzzzzzzzzz.......

i) Siapakah kawan baik anda??

Zaman kanak-kanak: Zainun Binti Rashid (Iza)

Zaman kat Unibersiti: Tengku Amiza bte Che Engku Abdullah (Kuja) 


ii) Berikan 3 kenangan paling manis & 3 kenangan paling pahit dalam persahabatan korang:

Kenangan manis Bersama Iza

- Memandangkan rumah Iza depan rumah aku jer, so setiap hari kami pergi dan balik sekolah sama-sama (jalan kaki okeh). Bila ada homework, kami siapkan sama2 sebab kami duk satu kelas. 

Waktu kami sekolah menengah, dia akan tunggu aku setiap pagi depan rumah dia dan kami sama2 ke simpang jalan untuk tunggu bas sekolah. Kalau aku yang keluar awal aku akan tunggu dia. Masuk jer dalam bas sekolah, kami akan duduk sebelah menyebelah (salah sorang akan book satu kusyen depends pada siapa yang naik dulu....hehehe). 

Setiap kali tiba waktu rehat, kami akan ke kantin sama-sama. Waktu petang, kami akan keluar main sama2..... Apa yang tak sama2, waktu tidur jer la. Dia tidur rumah dia, aku tidur rumah aku....hahhaha.....

Kenangan Pahit Bersama Iza

- Pernah sekali aku main dalam satu lubang yang besar, tiba2 Iza campak batu besar dalam lubang tue.... Pelepupppp jatuh atas kepala aku......huhuhu..... Berdarah tak henti sebab waktu tu tengahari..... Pucat muka dia tengok kepala aku dengan darah merah tu.... 

Kenangan Manis Bersama Kuja:

- Dia adalah coursemate merangkap teman satu negeri dan satu kolej aku. Bila dah nama teman rapat tu memang sahla berkepit ajer. Macam biasa la, gi kuliah sama2, makan kat dewan sama2, tidur sama2, gi library sama2, beli tiket balik kampung sama2, keluar kotaraya sama2, bila kena duk rumah sewa pun menyewa sama2.... 
 
Kenangan Pahit Bersama Kuja :

- Pernah sekali waktu kami nak balik kampung, bas express yang kami naik rosak dekat lebuhraya karak... Sudahnya kami kena tumpang bas ekspress lain. Yang sedihnya bas tu penuh dan kami terpaksa berdiri sampai bandar kuantan.... Korang fikir la sendiri apa yang kami rasa...... Nak patah kaki tau!!!

iii) Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda,
apakah yang anda akan katakan padanya??


Sayang korang sampai bila-bila....... 

iv) Tag 3 rakan anda yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger

- Lya
- Asha
- Nida

16 comments:

Ena berkata...

huhu..

rindu pd kawan2 sekolah laaa..

Ain berkata...

ena: masing2 dah punya kehidupan yang tersendiri kan....

eT berkata...

kite ramai kwn baik..
skang ni msg2 dah ssh nk jumpa kan3...

LYaFRINA berkata...

hehheheh.. best tag ni.. blh putar balik masa.. lya akan buat..tp ikut turn yer.. byk lg tag y belum settle.. btw.. tq sgt2 ain...

**ain pun kawan y sgt2 best!!

Ain berkata...

et: betul tue, kalau bernasib baik dapat la jugak jumpa waktu hari raya....

lya: thanks sudi jadi sahabat baik ain di alam maya.....

dah siap inform ain k...

mamamiera berkata...

dan skrg.. masing2 dah punya fmly sndiri kan.. kalo dapat jumpa lg syiok.. rindu kwn2 dulu.. ;)

Siti berkata...

tgk gambar amsa sekolah tu..nampak lama betul..mcm zaman dulu2..isk..rindunya zaman2 sekolah..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..

..sedang berfikir, siapakah kawan baik dik.

hahahaha..

Ain berkata...

mamamiera: seronoknya bila datang jumpa skrg ni sbb family masing2 dan berkembang.....

ada suami dan anak2 yang comelll....

siti: pict. ni masa ain darjah dua, berpuluh tahun dah usianya kan....

kenangan masa sekolah dulu adalah yang terindah buat kita...

betul tak?

Ain berkata...

lol: dearie, tetiba terimbas kenangan lalu kan....

Zaidah berkata...

tengok gambar ain teringat zmn skolah...ade jugak rakan2 yang dah meninggal dunia...n ade jugak yang dah berjaya...windu...

zue @ annaleeya berkata...

tingat mase zaman sekolah... dah lame tggal.. kwn2 pon masing2 dah ader kuarga sdiri.. tp klu dpt jumpe msti best kan!!

akak still ader bff since sek rendah lagikk.. skrg tggal kt tmn uda, paka... dekat tak dgn umah ain???

Ain berkata...

zaidah: betul cakap zai tue.....

yang tak tau khabar berita pun ada...

huhuhu

Ain berkata...

kak zue: ain hari2 lalu taman uda kak....

dekat sangat2 ngan rumah ain....

zue @ annaleeya berkata...

yer ker???? nanti klu akak pegi umah bff akak tuh, bolehla kita jumpe yer....

Ain berkata...

kak zue: no problem.....

pintu rumah ain sentiasa terbuka....

datang ya....

Related Posts with Thumbnails