Jumaat, 16 April 2010

Kudapan Petang ini......

Tipuuuuuu jerk..... Bukan petang ni tapi petang semalam punya.....hahahaha

Untungnya aku sebab terkena tempias dari ayah yang rajin berbudi pada tanah.....


Haaaaaaaaa..... selambak dia kasi kat anak dia. Siap buat special delivery lagik.... Sayangnya anak dia ni takde kat rumah waktu tue. Tu la, sapa suruh nak datang tak bagi tau.... 


Dah selamat aku rebus semuanya...... sangat la sedappp!!! Maklum la produk segar dari tanah sekangkang kera (ayah aku pacak tepi pagar rumah jer).....hehehe....

 'sangat menggoda rasa'
Licinnnn!!!!!  

30 comments:

LanaBulu berkata...

licin tu mmg menggoda..
kalau disapu dgn majerin dan garam masa panas2 tu...fuuuhh..mmg sedap..

LanaBulu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
sLEEping BEauty berkata...

wauuu,, jagung rebus yg sedapp..
anak2 intan pun suka makan nie...
nyummmm2

zue @ annaleeya berkata...

sedap tuh..... anak2 akak suke sgt jagung nih... tp klu wat bubur jagung lagi sedap kan ain... da lama tak mkn... huhu..

Ain berkata...

lana bulu: nape tak cakap semalam...

hehehe.....

Ain berkata...

intan: jagung ni special sikit sbb masih muda....

memang terlebih maniss dan sedappp.....

kalau yang dah tua biasanya rasa berhampas kan....

Ain berkata...

kak zue: ain pun suka bubur jagung....

semalam tak sempat nak buat bubur sebab sarah tak sihat....

nak senang, rebus jer la....huhuhu...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

tetiba aku pun teingin nak makan jagung :)

Zaidah berkata...

zue ..buat bubur jagung pastu letakkan keladi n bijik sagu...lagi sedapnyer...terasa aromanyer....yummmm3

ain...hantarlah sini skit...

Ain berkata...

tinie: skrg ni memang musim jagung kan....

kena singgah stesyen minyak petronas jawabnya nanti....

corn in cup jer la boleh dapat kan...

Mak Su berkata...

wow! cantiknya jagungnya...... meleleh ler airliur den

Ain berkata...

zaidah: kalau buat bubur jagung ain tak pernah letak keladi....

kalau biji sagu tu memang wajib letak... selalu panggil telur katak....hahaha...

dah habissss.... camne nak pos nie...hehehe

Ain berkata...

mak su: uwaaaaaaa, sume duk jauh dari ain....

kalau tak dah lama ajak berkelah depan rumah ain nie....

kita makan jagung rebus sama-sama...

~aSHa~ berkata...

wah bestnye..

kalo bagi ganu mesti beli kat tepi jalan..

natni balik kg singgah umah akak je la ek ehehehe..bungkus siap2 ye

lily azliyana @ mama zara berkata...

sedapnye jagung rebusssss...=D

Ain berkata...

asha: yang selalu jual kat marang tu jangan beli....

mahal dan tak sedap....

kalau nak jagung best, baik beli kat kuala berang....

akak dah call rumah mak smlm, dia cakap jagung dah habissss....

huwaaaaaa.... baru jer plan nak gi kutip jagung.....

Ain berkata...

mama zara: sedap kan....

tapi kalau makan banyak boleh kembung gak nie... hehehe

Siti berkata...

sedapnya...huhu

Ain berkata...

siti: jom gi giant....

kat sana ada jual jagung manis yang sedap macam ni jugak....

Kniedaz berkata...

sedapnya ain....rasa nak p beli jagung sekarang jugak pulak..huhu

tunbegia berkata...

sungguh mancongkamm,

salamm,

nza berkata...

kalu farouk tgk jagung tu sure dia merenggek "Aunty Ain, please, farouk nk la..Farouk sgt suka mkn jagung...please 3X"..Farouk mmg hantu jagung...3 btg skali tibai tau...

Ain berkata...

kniedaz: kalau makan petang2 camni memang best kan....

Ain berkata...

tun begia: sabor jer la kan... hehehe

Ain berkata...

kak nza: sama ngan danish la kak....

dia kalau makan jagung memang tak henggat punya....

tu yang atuk dia buat special delivery tue....

teringat kat cucu sorang nie....

jangan sampai farouk nampak jagung ni ya kak, kesian plak kat dia nanti....

~anna&anuar~ berkata...

waaahhhh... sedapnye... kecur air liur ni...

p/s: teringat jagung mutiara kat cameron ari tu... mmg terbaaaeeek!

ummumishkah berkata...

sedapnyer..
org dlm pantang boleh makan jagung tak? :)

Ain berkata...

anna: jagung mutiara?? cameron highlans???

wahhhhh.....kena carik nie......

Ain berkata...

ummu: jangan ummu.....

kembung perut baby nanti.....

larra berkata...

sedapnyewww..sapu butter n garam sket lagi yummy..

Related Posts with Thumbnails