Selasa, 27 April 2010

Layan Kartun Tak?

Siapa cakap citer kartun budak-budak jer layan......

Kalau korang nak tahu, bapak budak pun layan jugakkkk...... hahaha......

Serius cakap, anak2 aku jarang tengok citer kartun. Danish lebih suka citer aksi, sarah pulak suka citer upin ipin ngan wonderpets jer....... 

Lain kisahnya ngan bapak dorang. Dulu-dulu aku perasan dia selalu tengok citer pingu. Entah apa yang bestnya aku pun tak tahu. Pernah jugak aku join dia layan citer nie, tapi kejap jer aku dah buhsan. Tak faham haaiih apa pingu tu cakap.....huhuhu....

 'hai'

 'yea-yeah'

Semalam dia kemaruk layan kartun baru..... Beria bukak u-tube semata-mata nak tengok citer 'Shaun The Sheep'. Siap promote kat aku suh tengok citer nie.... Lawak dan boleh hilangkan stress katanya.  
 'sheep n the geng'


 'macam sarah jer peel sheep ni'

Aku rasa macam nak tengok jugak la citer shaun the sheep nie. Comell jer kan sheep hisap puting tue..... Kat channel disney ada ke citer nie? Rasa macam pernah bacer pasal citer kartun ni kat blog somebody. Sayang plak aku dah lupa blog siapa....huhuhu.....  

20 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish berkata...

yup...kiter layan kartun k...kartun yang kiter minat pingu...sinchan...hu..hu...mak budak pun cam budak2 gak....

Ain berkata...

anje: citer pingu tu best jugak kan, tapi ain tak paham la apa dia cakap....

tengok aksi jer la jawabnya...huhuhu

anje, bukan mak budak macam budak2 tapi mak budak kalahkan budak2....hahahha

mamalieyna berkata...

hahaha..eina pun layan gak citer kartun ni, al-maklum zaman kita dl, kartunnya terhad..skrg ni mcm2 ada..hikhik..pingu tu best! :p

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

sy paham ape pingu tu ckp...haha~ minat sgt tu kak... :p
shaun the sheep lom pernah tgk lg...x perasan lak kat astro ade tak...
x sabar nak tunggu darwish besar sket...leh sama2 tgk wayang cite katun ngan darwish...keke :p

Ain berkata...

mamalieyna: ayoyoooo, ramai peminat pingu rupanya.....

nak mintak astro tambah translator la waktu tayang citer pingu nie....

cian ain tak leh nak feel tengok citer nie....

Ain berkata...

nadia: cuba tengok shaun the sheep plak.....

lawak dan menghiburkan....

gerenti nad suka...

lily azliyana @ mama zara berkata...

shaun the sheep ni fevret Zara skang tau..die paling suka tgk kambing lagi2 yg baby isap puting tuh..dok sebut2x 'baby mmbekkk'..kekekeke

shaun ni spesis cm pingu jugak..tak bercakap kartunnye tp leh pahamla ape yg diorang smpaikan..mmg menghiburkan!!

kartun ni kat chanel 615 (disney). kitorng slalu tgk yg ulangan kol 10pm setiap malam punye..=p

Ain berkata...

mama zara: thanks for the info....

10 malam ke? waktu tu ain dah nak masuk tidur....

kalau yang bukan ulangan tu pukul berapa ya....

sarah mesti suka sbb dia memang hantu kambing....hahaha

cheqna berkata...

huhuhuhu
tak suka kartun2 neh...
kalu tgk pun tom n jerry je..lalalala

Ain berkata...

cheqna: siap la cheqna dah ada anak nanti.....

ngan cheqna sekali duk depan tv....hahaha...

honeylanz berkata...

has pun layan. 2-2 cite pun suka. mmg x berckp..tp terhibur ;)

eT berkata...

yer la..igt time bujang dulu sanggup bgn awal time cuti sbb nk tgk pingu..hehe

Kniedaz berkata...

suka shaun the sheep!!

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

sis...
ahahhaah, macam ayu dan umai gak ler...layan shaup the sheep...

sis ain..blog ayu ler yg ada entry ttg shaup the sheep
http://ruhayurazali.blogspot.com/2010/04/shaun-sheep.html

Syuhada Kamal berkata...

sy suka gk layan kartun ni..pingu tu anak sulung sy suka sgt..sy pun layan sama..hehe..ptg2 kt tv9 kn banyak kartun, balik keje join gk diorg layan spongebob n keluangman..hehe

mamarempit berkata...

salam singgah....I follow...

citer pingu & shawn the sheep memang best....tp skang ni dh off itu channel katun....hehehe....jgn kate budak...sya laki bini pun layannnn..kdg2 ketawa tk hengat....ngalahkan si anak... :P

LYaFRINA berkata...

AHHAIII.. LYA SGT2 LAYAN KARTUN..KARTUN ANIMASI CAM SHREK .. SHARK TALE.. HOOO.. Y TU SMUANYA DH LAYAN KAT WAYANG.. ORG TGK CITE ROMANTIK.. LYA TGK KARTUN.. HEHEHEHE.. TP MMG SUKA..BYK GAK CD KARTUN ANIMASI Y BELI.. BEST.. DAN KALO KAT TV KAERTUN DETEKTIF CONAN TU.. MMG BEST AR!!

LYaFRINA berkata...

MEMO!!! I LIKE!!

~aSHa~ berkata...

eheheh leh layan tu cite pingu caya la....

tapi suka gak dgr pingu ckp tu...nak gelak pun ada...hilang stress

zue @ annaleeya berkata...

kdg2 layan gak katun... suke tgk pingu sbb airel mmg suke sgt pingu...

lagi satu suke tgk gelagat hagemaru... wlu pon mcm bodo2 sket tp suke tgk.. klakar btul... heheh...

Related Posts with Thumbnails