Jumaat, 30 April 2010

KEMPEN KAMI PRIHATIN


STICKY MODE UNTIL 30 APRIL 2010 

Sekiranya anda rasa anda seorang blogger yang prihatin, tampal banner ni kat sidebar blog masing-masing. Jemput kawan-kawan anda untuk turut serta dalam kempen ini.... 

Sayangilah Anak-Anak Kita. 

 

MATLAMAT KEMPEN:

MENINGKATKAN KESEDARAN ORANG RAMAI TENTANG GEJALA PENDERAAN KANAK-KANAK DAN PEMBUANGAN BAYI......

Lagu Tema Kempen: Harapan Tanpa Suara 

Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Korus
Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang

Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

Lagu : S. Atan
Lirik : Habsah Hassan 

Untuk Klip Video Klik SINI

Semoga usaha kita sedikit sebanyak dapat selamatkan mereka yang tidak berdosa. Berikanlah mereka peluang yang sama seperti apa yang pernah kita dapat dari orang tua kita......  

Jom Banteras Penderaan dan Pembuangan Bayi.  

Maklumat lanjut kempen, Klik SINI

Info Penting:
Untuk join kempen ini, memadai anda menggantung banner di atas di sidebar blog masing-masing dan tinggalkan komen tanda sokongan anda di SINI. Sekiranya berminat untuk copy paste keseluruhan n3 ini, usaha anda amatlah dihargai.

Thanks in Advance.  

39 comments:

LYaFRINA berkata...

I CARE !!!!!!!!!
tadi,,time lunch, dgr lagu ni dlm tv.. rse sebak ...

Ena berkata...

huhu.. bagus la..

Ena copy yeh n3 nie.. :P

LYaFRINA berkata...

HEHEH... ITS OK... AIN..LYA PO DAH BUAT BACK LINK K LINK AIN.. BANNER TU ADER LINK K MANA2 X??

Ain berkata...

lya: ain sedih tengok pict. kat blog lya tue.....

ya allah, malangnya nasib anak kecil ni kan.....

tetiba jadi rindu kat anak2....huhuhu

Ain berkata...

ena: silakan ena....

moga masyarakat kita lebih insaf nanti....

Ain berkata...

lya: opsss, nanti ain link k....

LYaFRINA berkata...

ok..lya dah ambik link tu..tq..
ain.. better ain letak link tu kat n3 ni.. sbb lya buat kt n3 lya k link n3 ain.. jd..biar dia org dpt link tu dr sini la..

**KERJASAMA... hehehehe

zue @ annaleeya berkata...

sedih sgt tgk gambar tuh...bulih nangis akak taw...

okeh... nanti akak wat entry nih erk... tp akak kopi pes ain punyer jer yer... bulih ain???

Ain berkata...

lya: done....

thanks for ur support dear....

mmuahhh...

Ain berkata...

kak zue: no problem kak....

thank u....

IbuHakimHaikal berkata...

Salam ain..nak mntk izin copy boleh..nak tempek kt blog sy.. ;)

Ain berkata...

ibuhakimhaikal: boley...boley....

no problem dear.....

thanks support this....

♥Azie♥ berkata...

saya sayang..saya sokong

Ain berkata...

azie: jangan lupa gantung bannner kat blog azie dan leave komen kat blog penganjur k....

thank u...

~aSHa~ berkata...

ok ok nanti sha copy ye..

tak sanggup la nak tgk gambo2 tu...uwaaaaaa kat blog lya lagi byk..nangis2 nanti kat sini

Ain berkata...

asha: thanks sya....

~anna&anuar~ berkata...

sedey nye.. nape manusia makin kejam nih....???!!!! :'(

Ain berkata...

anna: dah nak akhir zaman agaknya....

binatang nampaknya lebih mulia kan....huhuhu...

joegrimjow berkata...

sayang baby!!

shi3la berkata...

haku takleh tgk kes buang baby nih...SENTAPPPPPPPPPPPP dan dan ghaser nak nangesssss...!!!!

shi3la berkata...

Ain ko buang laaaa gambor baby kat atas tuhhhh..tak sampai atey haku tgk biler nak scroll down bacer n3 lain kat bawahhhh...

siannnnn la baby tueeee....

honeylanz berkata...

tak blh tgk la pic baby kena buang. sampai hati dorang wat mcm tu. xde perasaan langsung..baby tu dah duk dlm perut dia 9 bln.. ergerak²..kicking... xkan langsung x de perasaan... emo sungguh has rs...

nza berkata...

sedih n kesian sgt....kenapa la masa buat xhinggat dunia ttp dh jd dibuang gitu jerrr...KEJAM SUNGGUH..kak nza dh copy n nnti nk paste kt sidebar....

Ain berkata...

joe: bertuah anak awak nanti...

Ain berkata...

shi3la: serius ke ko nak aku buang pict. baby tue....

aku pun tak sanggup gak tengok, tapi aku letak pict. tu supaya masyarakat kita lebih bukak mata....

tapi kalau ko rasa aku patut buang, insyaallah aku buang nanti....

rasa nak gi belasah jer kan manusia yang buat niaya kat budak nie....

Ain berkata...

honeylanz: tak tau la apa perasaan dorang lepas buat perkara nie....

tak rasa bersalah atau berdosa ke...

heeeee...

Ain berkata...

kak nza: thanks support kempen ni kak...

jangan lupa tinggalkan komen kat pengasas kempen....

CatlinaFly berkata...

aduh..kejamnye ..baby comel dibuat mcm gitu...kalau lah sy ada kuasa hapuskan semua pendera2 berhati binatang ni!(binatang pun syg anak!)- takpun kalau ade kuasa sumbat diorg ni dlm kandang rimau lapar best gak ni!sakit hati + geam + kecewa = marah tgk gmbr ni..mcm anak ni sampah dan anak patung je dibuatnya...

**kak ain, sy rasa patut buang gmbr ni untuk memelihara aib arwah...innalillah..bayi ini penghuni syurga..Allah SWT dan kami syg padamu...

~aSHa~ berkata...

bila nak buat entry ni rasa mcm tak sanggup tul nak letak gambo baby tu kat blog sha..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


terbayang badan anak sendiri arrrrrrrrrrrrr

imagine sha ni lain skit...kadang2 tgk gambo leh nangis..sbb pk 'kalo la itu anak aku'.

ish ini pun dah bergenang bijik mata....

2 kali dah ni round tgk entry ni...

Ain berkata...

catlina: akak dah buang dah....

moga mereka semua aman disana...

Ain berkata...

asha: akak tak lepas lagi nak tengok video klip lagu nie sampai habis....

rasa nak nangis akak stop...huhuhu...

CatlinaFly berkata...

kak ian, kak ain dah buang gmbr tu, tapi masih terbayang di mata sy ni huhu..

ade 3 benda ngeri yang sy tertengok dan sy takleh lupa smpi sekarang , infact smpi bila2 pun!..

1.pembunuhan depan mata -semasa pemberontakan(video klip masa gi BTN)

2.video klip amah dera budak 3 tahun(pijak budak tu)-kursus individu intergriti(sy sumpah seranah amah tu-padan muka perbuatan ko terbongkar selepas tuan rumah pasang CCtv..mungkin mak ayah budak tu suspect something sebab bdn anak dia lebam2 kot)

3.gmbr kat blog akak ni..gmbr jenazah bayi malang tu...automatically rasa marah sy mebuak2 semual!hush!GERAMMM!geram sbb ade manusia yang tak hargai hiduo bayi tu :(

Marsha berkata...

Salam Ain...
Mintak izin copy untuk ltk kat blog sy...:)

Ain berkata...

catlina: sorry kalau pict. baby tu buat hati cat tak keruan....

kita doakan arwah tenang dan damai di sana....

sayang semua baby kan....

Ain berkata...

marsha: dialu-alukan sha....

thank u...

chugie berkata...

yeay! saya sokong.. nanti sy tepek banner tu dlm blog k!

Ain berkata...

chugie: jangan lupa tinggallkan link kat blog penganjur....

thank u....

AYU berkata...

pagi jumaat...tersentuhnya hati bila mengenangkan ketidakperikemanusiaan insan2 durjana...
ain...izinkan ayu copy utk diletak dlm blog ayu...

azila berkata...

selalu sedih dan bergenang2 airmata bila dgr lagu neh....

Related Posts with Thumbnails