Ahad, 18 April 2010

Ketahui Tahap Populariti Blog Anda


 Kalau tahap populariti artis ditentukan melalui berapa banyak award yang dia menang, Macam mana pulak dengan populariti blog kita.....

Mengikut sumber yang aku dapat dari otai Denaihati, populariti blog boleh diukur menggunakan Page Rank @ PR. 

Page Rank atau PR kini menjadi salah satu faktor paling penting dalam memiliki blog anda ditemukan dalam hasil pencarian organik dari mesin pencari terkemuka. Page Rank ditentukan oleh kuantiti dan kualiti blog lain yang terhubung dengan blog Anda. Setiap link dari blog lain bertindak sebagai semacam undian untuk blog anda, ketika link blog lain melalui blog anda ia akan berkongsi Page Rank mereka. Semakin tinggi page rank, dan lebih relevan dengan isi blog akan lebih mempengaruhi nilai Page Rank blog anda. 

Semakin tinggi Page Rank Anda, semakin tinggi blog Anda terdaftar di berbagai search engine, dan itu bererti lebih banyak lalu lintas ke blog Anda. Ini bererti lebih banyak orang mencari di blog Anda, produk Anda, layanan Anda, dan juga akan menghasilkan pendapatan online yang lebih lumayan.

Untuk menyemak status populariti blog anda, klik SINI

Aku punya baru capai status PR2..... ok la kot dari tak tersenarai langsung.

Credits to Denaihati

12 comments:

Zaidah berkata...

zai pun nak check jugaklah...mana tahu kot2 tak tersenarai...blog kita nie bukannyer glamer sangat...

Ain berkata...

zaidah: glemer ni luas skopnya zai....

kadang femes sesama geng blogger, tapi tak femes dengan enjin carian....

ada juga sebaliknya....

nak yang mana satu, kuasanya ditangan kita.....

kena kerja kuat la jawabnya untuk naikkan lagi kualiti blog kita nie, baru glemer kat dua-dua tempat tue kan....

~aSHa~ berkata...

sob sob....sy dpt 1/10 je...uhuhuhuhuhuhu nampak benor xglamer..eheheheh

Ain berkata...

asha: takpe, ada dalam list jugak kan.....

lagi rajin kita buat backlink, boleh bantu up kan kita punya pr jugak....

petua ni tau... hehehe...

Maslina Rosdiana berkata...

Huhuhu...alahai,langsung x femes...

Ain berkata...

maslina: takpe, lama2 nanti mesti femes.....

makan masa jugak untuk dapat pr nie....

teruskan usaha tanpa jemu k....

Siti berkata...

dah try cek, tp x faham sgt..hu3

ibu_Arifa berkata...

wah..nk try jgk ni..terima kasih bgtau :)

Ain berkata...

siti: cuba siti baca kat blog denaihati plak....

mana tau tambah faham....

siti punya pr berapa?

Ain berkata...

ibu arifa: cuba la check....

kalau dapat pr4 atau 5 tu memang mantopp dah tue....

nza berkata...

dh check td n lbh kurg ain gak......oklh tu....

Ain berkata...

kak nza: jom kita mantapkan lagi kualiti blog kita nie....

apakata set target by this year boleh dapat pr4 ke.....

boleh ke? hahaha....

Related Posts with Thumbnails