Jumaat, 16 April 2010

Aku Adalah Api....


Mesti korang takut nak kawan ngan aku kan kan.... Yer la namapun api, mesti panas dan hangin jer memanjang.... hehehe..... (ini hanya unsur semata-mata ya kengkawan, tuan yang empunya blog langsung tak sepanas api yang membakar kat atas tue).......

 Apa Itu Api??
Api sifatnya panas dan membakar tapi menerangi kegelapan malam. Ia juga menghangatkan kedinginan malam serta digunakan untuk memasak.

Jom kita selongkar peel mereka yang berunsurkan api..... 

 Wanita Bersifat Api: 
 
* Cintanya sentiasa hangat membara kepada suami serta kuat cemburu.
Aku lebih cintakan anak-anak dari suami (niaya kalau hubby aku tau nie).... takde perasaan cemburu langsung..... Macam mana nak cemburu.... dia selalu kat rumah, kalau keluar pun mesti bawak anak bini sama-sama..... Abih aku nak cemburukan siapa??.....
 
* Cergas dan cepat dalam geraklaku menjadikan dia seorang yang cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga.
Kalau nak tahu, aku la paling lemah gemalai tang buat kerja rumah nie.... Kalau kat dapur, masak dua lauk makan masa berejam tau (sah tak boleh bukak restoren kalau mcm nie).... Dalam family, memang aku terkenal dengan anak paling slow buat kerja..... Kupas bawang pun lambat siap.... Nasib baik family belah mil pun jenis slow jugakkkk. Kalau tak, mesti niaya aku kena kutuk kan...  
 
* Penasihat yang baik kepada suami.
Yang ni memang aku setuju.... Asal nampak jer benda yang tak kena pada mata aku, aku memang direct tegur dia. Kadang orang lelaki ni payah jugak nak terima teguran kita (nak jaga ego punya pasal kan), tapi lepas tu dia akan admit balik kalau memang dia yang silap.....
 
* Pandai dan cekap menguruskan rumahtangga.
Kalau tak pandai pun kena buat-buat pandai la kan... habis tak kan nak suruh orang lain pulak uruskan rumahtangga kita....
 
* Pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik di hadapan suami.
Oh No!!! Setakat pakai bedak ngan lipstik tu kira masuk dalam list jugak ke? Serius cakap aku tak pandai bersolek... Dah tengok kan dalam handbag aku ari tue, mana ada alat mekap. Ada lipstik jer sebatang kan... 
 
* Sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.
Yer kot.... pape pun kena beware la kan sebab malang tidak berbau.... hehehe 
 

16 comments:

Kniedaz berkata...

saya air...

IbuHakimHaikal berkata...

cintamu sehangat api..huhu... ;)

Ena berkata...

lebih kurang jer kite.. eh! ye ker? hehehe..
ey berunsur angin!.. tiup sepoi2 bahasa.. tp kalau datang yg ribut tanfan nyer angin!.. adeih!!!

~aSHa~ berkata...

ena, asha pun angin..mmg berangin sy ni..ahahhaha tambah2 duk tepi pantai ni

Zaidah berkata...

zai nyer unsur tanah...yang sentiasa memberi sokongan kat asben...hehehe

LYaFRINA berkata...

argghhhhhh.. panazz...panaz.... panaz....
lebih HOT drp biasa.. HOT FM.. hehehehehehe..

eyhhh saloh plok.. HOT MAMA!!!

zue @ annaleeya berkata...

uishhh.... panas nih... xnak kwnla... takut.... akak nih unsur tanah... nanti kang terbakar pulok.. hehehe... jgn mare ain... gurau senda sajork...

LYaFRINA berkata...

kusss..angin datang untuk menyemarakkan lagi api...

LYaFRINA berkata...

kusss..angin datang untuk menyemarakkan lagi api...

Ain berkata...

kniedaz: kalau air mesti sejuk jer kan....

Ain berkata...

ibuhakimhaikal: terlebih hangat bahaya jugak kan....

boleh terbakar tue....hehehe

Ain berkata...

ena: api kalau campur ngan angin bahaya kan.....

tambah parah....

nasib baik hubby ain tanah....

Ain berkata...

asha: angin pantai best apa....

boleh jugak sejukkan badan taim cuaca membahang nie....

Ain berkata...

zaidah: tanah kalau jumpa ngan apa2 pun, relaks jer kan....

sangat neutral....

Ain berkata...

lyafrina: HOT MAMA???

I LIKE....

takot nak dekat ngan angin, nanti tambah marak.....hahaha

Ain berkata...

kak zue: tak jumpa ngan orangnya lagi kak zue....

jatuh chenta nanti baru tau....

Related Posts with Thumbnails