Sabtu, 1 Mei 2010

Dugong Tersesat Di Air Terjun Sekayu

Sorryyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!

Sajer bikin tajuk gempak, yang sebenar-benarnya keluarga aku yang tersesat kat situ..... hehehe....

Fuhhhhh, ramai giler umat manusia yang aku jumpa kat sana. Nak dapatkan parking pun jenuh duk tawaf. Biasa la kan, namapun cuti umum so masing-masing pakat duk bawak family serbu tempat perkelahan. 

Ok lah, takmo citer panjang-panjang sebab aku dah ngantuk. Korang layan jer la pict. yang sempat paparazzi snap siang tadi ya.......

 
Rombongan kecil kami yang baru tiba dan kepenatan. Actually pagi tadi kami bertolak dengan 3 buah kereta. Yang syoknya aku datang berlenggang sebab my mom dah siapkan bekalan makanan. Memang bertuah punya anak kan.... .  

 Jom kita turun ke bawah..... 

Nak tengok badak orang tengah berendam tak???

 hehehe.... 

Ini adalah umat manusia yang berada di sebelah kiri aku (bahagian atas). Berbagai peringkat usia dari bayi sampai la kepada makcik tua bertongkat..... 

Yang ni pulak di sebelah kiri aku (bahagian bawah). Ramai giler yang tengah mandi kan. 

Dan yang kat bawah ni dugong yang aku cakap tersesat tue.... hahaha..... Seronok sakan bila dapat mandi air terjun. Mana taknya wehhh, last aku sampai tempat ni masa umur aku 15 tahun. Korang congak la sendiri berapa lama pokok2 kat hutan ni tak jumpa aku...  

 'sarah yang pada awalnya takut tengok air' 

'dia dah mula suka dan excited dah' 


Masa untuk berendammmmm...... 

'dah mula nak bermesra dengan alam'

 'sesi basahkan kepala' 

'berendam sampai kecut jari jemari' 

'kuak tak berapa nak lentang dari sarah' 

 'ahli keluarga yang sedang bergumbira'

Apa pulak aktiviti korang? Hopefully masing-masing enjoyyyy la kan.... 

13 comments:

al-lavendari berkata...

HARI INI UNCLE PERGI KENDURI KAWIN TIGA BUAH RUMAH. SATU DI TAMAN INI, SATU LAGI DI PELANGAI, BENTONG DAN LAST KAT BAHAU. NI BARU SAMPAI BALIK KAT RUMAH. KEKENYANGAN DAN KELETIHAN.

Zaidah berkata...

seronoknyer mandi air terjun...lama dah tak gie waterfall...huhuhu

Lelord berkata...

kat ne air tejun ni

Adyshariz berkata...

same lah zaidah..lame dh tak menyelam dlm air terjun...huahh...bestnye air tejun...

Ena berkata...

huhu.. bestnyerr..
terase kedinginan air tu tau.. nyamannyer.. tengah bayang la nie..hehehe..

tak kemana2.. dok ngadap pc jekkk..huhu

ibu_Arifa berkata...

saya pun dah lama tak mandi sungai mcm tu .. hubby asyik sibuk jer.. waaa.. dapat ku bayangkan kesejukkan nyer berendam mcm tu..

LiNda berkata...

Nampaknya ibu sarah yang terlebih-lebih berendam ..hahaha

Wahh..beshnya tempat tuh .

K.linda dah pernah pergi Air Terjun di Bukit Besi , pasni nak terjah kesana plak !

LYaFRINA berkata...

waaahhhh.. mmg penuh la umat manusia kat situ.. lya x pernah smpai g sekayu..last2 masa kecik dulu.. umur brape taun ntah.. ok x kat situ ain??

owwhhhh.. bestnya ain main air.. syok.. mst ssh nak naik ni..

larra berkata...

hurmm..jernih tui ayernyer..sakan mamadanish berendam yekkk.

nza berkata...

Sronok tu berendammm....

smlm masa kak nza g GLedang pn ramai gileerrrr org....nasib baik tmpt parking luas......

Dh hmpir 3 thn gak xsinggah sekayu.....

ummumishkah berkata...

best nyer mandi manda... me pun lama tak g sekayu ni.. last g 10 tahun lepas kot...

ainhamzah berkata...

Sis..
semalam eyh?
ntah2x kite jumpa tak..
sebab ain sampai dlm kul 2 , ni baru balik umah
^^ chalet depan tu je..
hikhik..
tp sib bek ain xpose dlm gmbr neyh :D

zue @ annaleeya berkata...

wah bestnyer... lame tak gi sekayu... pegi dulu mase tgh sekolah menengah lagi.. lame giler tak gi kan??? huhu..

Related Posts with Thumbnails