Isnin, 3 Mei 2010

PELANCARAN KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH

STICKY MODE ENTRY - PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW N3. 

Buat julung-julung kalinya, sempena kedatangan bulan April yang penuh makna buat mama, mama akan menganjurkan satu kontest untuk semua. Kontest yang sangat mudah untuk disertai. 

*******************  
Syarat-syaratnya:

1. Buat satu n3 mengenai kontest ini. Tajuk n3 anda mestilah menggunakan tajuk ini "KONTEST PANDANGLAH LIHATLAH".

2. Dalam n3 tersebut, upload pict. di atas.

3. Di bawah pict. tersebut, masukkan ayat ini "Puteri Mama Sarah Sedang Memandang ........................".

4. Apa yang perlu anda lakukan ialah, meneka apa yang sedang dipandang oleh little Sarah. Masukkan jawapan anda dalam ayat pada syarat no.3 . Hanya satu jawapan sahaja diperlukan dan setiap peserta hanya diberi peluang untuk meneka sekali sahaja. 

5. Diwajibkan menjadi follower blog ini. Masukkan link blog ini kedalam bloglist anda supaya anda tidak ketinggalan update terkini kami. 

6. Tampal banner kontest di sedebar masing-masing dan linkkan ke n3 ini. (Banner boleh didapati di kiri sidebar blog ini).

7. Sila tinggalkan link anda pada comment box n3 ini untuk semakan penyertaan dan jawapan. 

8. Penyertaan dibuka kepada blogger dalam negara sahaja. Blogger yang tinggal di luar negara masih boleh menyertai kontest ini dengan syarat sekiranya anda terpilih sebagai pemenang, pastikan alamat penghantaran hadiah adalah dalam malaysia.

Kontest ini akan berlangsung pada 3hb April 2010 dan berakhir pada 3hb May 2010 jam 11.59 pm. Keputusan akan diumumkan pada 11hb May 2010 sempena birthday anak bujang mama Danish.  

Dua hadiah disediakan untuk kontest ini. Sekiranya terdapat lebih dari dua penyertaan yang meneka dengan tepat, pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah yang akan dilakukan oleh birthday boy Danish. 


Maklumat hadiah kontest kat SINI

Update peserta kontest lihat kat SINI.

p/s: Setiap peserta digalakkan untuk membuat sesimple n3 yang mungkin. Tidak perlu bersusah payah copy paste semua syarat-syarat di atas. 

125 comments:

lily azliyana @ mama zara berkata...

InsyaAllah nak join..tgu entry ye..=)

Nida berkata...

fuhhh... mencabarnya nak cari jawapan.. harap2 keluarlah dalam mimpi Nida jawapannya malam ni..hehe

Tunggguuuuu ek, Nida nak join jugak.. :)

zue @ annaleeya berkata...

alamak.... nak kene teka sarah pandang pe yer... xpe2x... nanti akak jampi dlu eh... hehehe...

Zaidah berkata...

naik juling zai nak teka apa yang sarah pandang tu...tapi tak ape...zai nak join jugak..

Ena berkata...

Adeihhhh!!.. apa la yg dipandang tu kan!.. nak kene pk the best jawapan nie.. nanti ena dah join ..ena g tau yek!.. :)

PapaMama Zakwan berkata...

salam
mamazakwan nk meneka ni =P

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

meh le terjah,hehe tq! :)

Ain berkata...

mama zara: ok....

selamat meneka.....hehehe

Ain berkata...

nida: thanks sudi join kontest tak seberapa ain nie....

harap keluar le jawapan dalam mimpi nida nanti....

pastikan tidur selena mungkin....kalau tak mcm mana nak mimpi kan....

Ain berkata...

kak zue: jampi kak jangan tak jampi....

fuhhh kanan, fuhhh kiri....

hahaha....

Ain berkata...

zaidah: adoiiiya.... hahaha

jangan la sampai juling zai....

lepas teka nak juling pun takpe...hehehe....

Ain berkata...

ena: ok....

ain tunggu tau...

Ain berkata...

PapaMamaZakwan: penyertaan diterima...

terima kasih jadik perserta pertama kontest ain....

tunggu keputusan nanti k...

mamamiera berkata...

akan join juge... tggu..

Mak Su berkata...

teka jer..... ?

nanti hari isnin maksu study pasal ini kontest ya.... :) insyallah

::Mamalyna:: berkata...

Salam perkenalan, saya join... ni link saya..

http://ejanblog.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tq so much!!!

zai kulim berkata...

zai join

http://zaikulim.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Nana berkata...

http://ibudamia.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

dah join ye

ayuselalu berkata...

salam ayu join

http://ayuayu101.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

zai kulim berkata...

check semula jawapan dan banner zai awal2 dah tempek..belah kanan ok

http://zaikulim.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

mamamiera: silakan zai...

Ain berkata...

mak su: sesimple n3 yang mungkin sbb taknak susahkan kengkawan....

teka jangan tak teka ya maksu...

Ain berkata...

mamalyna: disemak....

thank u for joining....

Ain berkata...

zai: semua dah complete...

banner kontest dapatkan kat sidebar blog ain...

thank u..

Ain berkata...

nana: checked....

tunggu keputusan nanti k...

Ain berkata...

ayuselalu: banner kontest dapatkan kat sidebar blog ain....

thanks....

aLyNnZ berkata...

salam kenalan,
alynnz join this contest..

url add
http://alynnzcontest.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

klau ada yg xcomplete bg tau alynnz yerr..

Ain berkata...

alynz: thanks meriahkan kontest...

make sure jadik follower ain dan add link blog ain kat bloglist alynz k...

Nana berkata...

ain, dah betulkan...tq

Echa @ Syaz1601 berkata...

salam tuan rumah.. saya nak join juga...

http://my-contest-blog.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

aLyNnZ berkata...

ain,
alynn dh jd follower n dh add link blog ain kt alynnzcontest blog..

ada lg yg x complete?
bgtau k

Ain berkata...

nana: thank u,

complete....

Ain berkata...

echa: dapatkan banner kontest kat sidebar blog ain k...

thank u....

Ain berkata...

alynnz: thanks dear...

dah complete semuanya...

tunggu keputusan nanti k....

sarah berkata...

sarah join

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

sarah: thank u...

tunggu result nanti k...

juniza berkata...

Ju join jugak

http://blogjuniza.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Zie Fauzi berkata...

salam...zie nak cuba nasib la.. ni link nyer yer..

http://ziefauzi.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

noor afzan berkata...

SALAM .
SAYA NAK CUBA NASIB GAK..

SINI yea..
http://duniacontestnoorafzan.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

kulanz berkata...

Salam, nak join juga contest ni.. nanti bagitau kalau dah buat special entry :)

PapaMama Zakwan berkata...

kak ain,dh btulkan..tq bgtau :)

temp. housewife berkata...

salam,

org jauh nak cuba nasib tapi kami dah nak balik Msia hjg bln ni so bolehla kan.

http://crazyabtcontests.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

saja cuba2 nasib.

Ain berkata...

juniza: make sure follow ain k...

thank u...

Ain berkata...

zie fauzi: gud luck dear...

Ain berkata...

noor afzan: gud luck....

Ain berkata...

bro kulanz: thanks bro...

saya tunggu n3 dari bro....

Ain berkata...

papamamazakwan: akak dah check...

thanks dik...

Ain berkata...

temp. housewife: salam kak,

double check banner kontest, dapatkan kat sidebar blog ain...

thank u...

ogy berkata...

salam..ogy join


http://ogy2112.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

inasepi berkata...

http://inasepi.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

zue @ annaleeya berkata...

ain,
akak dah join..... akak dah jampi bagai... hehehe... klu x ckup syarat bgtau erk...

http://zue-oklatu.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

to ogy, inasepi n kak zue: gud luck to you all....

atie berkata...

Salam Ain..

nanti tunggu auna nak ambil banner tu tak reti....he..he

Ain berkata...

kak atie: ok....

no problem.

al-lavendari berkata...

"Puteri Mama Sarah Sedang Memandang Mamanya yang sedang memimpin tangannya".

Itulah jawapan pakcik. Sebenarnya pakcik tak pandai nak ikut steps yang ain letakkan. malas nak minta tolong orang buatkan.

kalau pakcik masuk nanti, takut menang .. kurang satu hadiah untuk pemenang lain. bagilah chan lah kat orang2 muda ambi bahagian. boleh kan ?

minta maaf bebanyak ye nak !

Ain berkata...

al-lavendari: pakcik muda lagi apa....

kalau dah seratus lebih baru la tua...

penyertaan pakcik tetap saya terima, sebab pakcik adalah pakcik saya...

tapi jawapannya kena tunggu tau...hehehe

kalau agak2 tak cukup hadiah, saya boleh tambah.... macam mana?

anin berkata...

saya join sini
tk cukup syarat gtau la ye
banner ade dah letk kat tepi tu
http://seindahbayu.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

anin: gud luck...

inahasan berkata...

salam..

ina join erk

http://inahasan.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

segalanyer kuterima... berkata...

salam...

kinah join daa

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tak lengkap bagitau erk..

tq

izan cute berkata...

izan join

http://izancute.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

taufidris berkata...

http://taufidris.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

al-lavendari berkata...

tak yah susah-susah !

Dila Abdul Rahman berkata...

salam puan punya contest....saya dah join....meh sini tengok

http://mykidsinmyworld.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

temp. housewife berkata...

salam mama danish & sarah,

sy dah betulkan banner kat sidebar sy. sila lihat di:
http://crazyabtcontests.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

to izan cute n taufidris: gud luck to both of you...

Ain berkata...

al-lavendari: tak susah pun...

sesenang n sesimple kontest saya...

tapi macam payah jugak nak teka kan....hehehe

Ain berkata...

dila n temp. housewife: gud luck to both of you...

rosilah berkata...

http://rosilahi.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

ilah join

Usharapa!!! berkata...

join dah

http://usharapa.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

SoFiaH berkata...

saya join

http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Echa @ Syaz1601 berkata...

salam tuan rumah... saya dah add banner ye.. tq.. tq.. hhehehe

Kniedaz berkata...

mcm best je hehe

Ain berkata...

to rosilah, usharapa n sofiah: gud luck.....

Ain berkata...

echa: ain dah check...

thanks ya....

kniedaz: jom la join sama....

meriahkan lagi kontest nie....

InfantiaHouse berkata...

salam...
saya dah join dah...

http://infantiahouse.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

klu free join la contest saya plak..mana tau dpt hadiah utk little sarah plak.. :)

Ain berkata...

infantialhouse: gud luck dear....

nanti ain join kontest awak ya...

ZhEt berkata...

joining! :)

http://zhetcontest.blogspot.com/2010/04/pelancaran-kontest-pandanglah-lihatlah.html

Ain berkata...

zhet: double check banner kontest k...

dapatkan kat sidebar blog ain...

thank u...

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak Ain..

will join..
ada masa lagi..
nnt dik join k..

salam rindu utk Kak..

~aSHa~ berkata...

masih sempat lagi ni...dan masih sempat nak jumpa tok bomoh cari jawapan ni..ehehehheehehe..


lama sy sepi kan...sori tak singgah2...minggu yg bz....

~aSHa~ berkata...

masih sempat lagi ni...dan masih sempat nak jumpa tok bomoh cari jawapan ni..ehehehheehehe..


lama sy sepi kan...sori tak singgah2...minggu yg bz....

~aSHa~ berkata...

masih sempat lagi ni...dan masih sempat nak jumpa tok bomoh cari jawapan ni..ehehehheehehe..


lama sy sepi kan...sori tak singgah2...minggu yg bz....

kakzie berkata...

Ain,
firts time ni...dah try buat tapi pasal link tu tak reti ler..saya ni tak p[andai na nak godek2...tp ain leh tgk kat blog k....or try ajar saya cam ner

Ain berkata...

lol: dearie, akak tunggu penyertaan dari awak k.....

masa panjang lagi.... take your time...

asha: cuba tanya ngan belalang, dia ada waktu tue.....hehehe

Ain berkata...

kakzie: cara akak link tu dah betul dah, cuma address link tu jerk salah...

address yang betul yang ini:

http://mama-danishsarah.blogspot.com/2010/04/pelancaran-kontest-pandanglah-lihatlah.html

maszmadi berkata...

hm, mcm nak try la, tp kn pk dulu jwpnnyer...

Ain berkata...

maszmadi: silakan....

kalau perlu, tanya sama hati....hehehe

maszmadi berkata...

da joint da,,

check-in
http://maszmadi-maszmadi.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Siti berkata...

Salam kenal. Siti dah join yer. jom cek jawapan @ http://sitiblogcontest.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

anum_taec berkata...

salam kenalan^^
nk join gak kontest ni eh..

http://anumar-asyhar.blogspot.com/2010/04/ptndingan-pandanglah-lihatlah.html

ibu_Arifa berkata...

nak join..
ni link saya: http://ibudalila.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

terima kasih

wawa the beayR berkata...

na join jugak ..

ni link ..

http://beayr.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

trime kaseh ..(:

kasih suci berkata...

dah join..
ni linknye...

http://dedebukasih.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tQ (",)

HANI berkata...

assalamualaikum...
Saya join gak nih..
Harap betullah....

http://haniarina-hani.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tq

CikguAzilah berkata...

salam mama danish n sarah,
ilah join..hehe
http://ceritacikguazilah.blogspot.com

CikguAzilah berkata...

oh salah...ni yang betul
http://ceritacikguazilah.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Zarith berkata...

dah join ni linknyer
http://zarithzarudin.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

insyaAllah mana tau terpilih :)

~aSHa~ berkata...

dah jon kak ain

http://mdm7781.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Aiyu Esa berkata...

Salam kenal..
Saya dah join contest..
Nti dtg terjah..TQ

http://hepicookmum.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

-Aiyu Esa-
aiyu2301@yahoo.com.au

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

ada masa nanti nak join la hehehe

Hanani Mansor berkata...

Salam

Selamat berkenalan, nak join jugak, sudi-sudikan jengok http://nani-pojan.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html. TQVM

Ammi Sara berkata...

Salam kenal,
saya dah join.
nama kita samalh sarah, cuma aunty tak ada h ;)
Ammi tu pelat ummi,anak aunty yg 1st dulu tu pelat.
ni link ya..

http://threeowletsbercontest.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tq ;)

Hanani Mansor berkata...

JOM JOIN CONTEST KAT SINI PULAK< HADIAH MENARIK DARI UK MENANTI http://nani-pojan-hanifatihah.blogspot.com/2010/04/everything-for-u-from-me-1st-annivesary.html

Zaidah berkata...

zai join tau ain

http://spiderlily-zaidah.blogspot.com/2010/04/kontes-pandanglah-lihatlah.html

AdyShaRiz berkata...

salam.. aisha dh join jugak

ni link kite ye ain...

http://adyshariz.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

HANI berkata...

dah betulkan....tq ain

sHaFAa berkata...

salam..
dh join..
nie linknye

http://nothingzorro.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

ZALIYATI berkata...

salam mama danishsarah, sy pun nak join kontest ni..
bawah ni link saya:

http://myhaiqal.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

kalu ada yg kurang, bgtau ye..TQ

gina marna berkata...

Salam...sy join :)

http://kontesgina.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

BUNGA berkata...

salam perkenalan..
saya nak join juga yer..
mencabar betul nk teka ni...hehe

http://bungacokelat.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

tq..

farah berkata...

salam..
hi sy farah..sy join contest ni..
please link :
http://contestfarah.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

'NuReeN' berkata...

saya join ni...
http://nureenasir.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html
tq..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. berkata...

slm knl..

InsyaAllah nak join jgk ni..:)

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

salam...
buat puteri sarah, antie ayu join

http://ruhayurazali.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

kella berkata...

ha... nak join jugak la.. buleh ke.. masih sempat lagi nih.. hurmmm

kella berkata...

sambil tu juga nak ucapkan terima kasih kat kak ain sebab sudi singgah komen di teratak ku itu..
baru sempat singgah ni...
salam kenal..
:)

Asya berkata...

ain ...lya dah join..ishhh..pening mikir.. act lya ada 3 jawapan.. tapi kena letak satu j..uhuhuu.. terjahla tgk:

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Kura-kura berkata...

Salam..

Ingin menjebakkan diri....

http://bersepai.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Nida berkata...

Akhirnya.... setelah bertapa, keluar juga ideaku ini..hahahaha, hentam sahajalah labu..

http://along-nidar.blogspot.com/2010/04/kontest-pandanglah-lihatlah.html

AYU IDRIS berkata...

Salam kenal Ain...Kak Ayu dtg join!

http://ayuidris.blogspot.com/2010/05/kontest-pandanglah-lihatlah.html

arma berkata...

slm kenal ain..nak join tp blm buat lagi..x reti la..

Em's Family berkata...

salam saya join juga

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/05/kontest-pandanglah-lihatlah.html

terima kasih

honeylanz berkata...

http://honeylanz.blogspot.com/2010/05/contest-pandang-la-lihat-la.html

lina berkata...

sempat lagik ker nih??
http://mek-senyumsokmo.blogspot.com/2010/05/kontest-pandanglah-lihatlah.html

IdzaLia berkata...

Lia join jugak ye kak ain...
link nya di bwh ni ye..
(*__*)


http://tazzzlia.blogspot.com/2010/05/kontest-pandanglah-lihatlah.html

Related Posts with Thumbnails