Isnin, 10 Mei 2010

Takde Mood

Entahlahhhh......... betul-betull rasa takde mood hari nie....

Tak tau puncanya dari mana...huhuhu

Pagi-pagi tadi dah membebel kat danish.... bukan kes besar sangat pun, dia mintak susu, tapi aku bising sebab dia tak habiskan susu tu..... entah bila la habit dia yang suka kepah puting susu botol ni nak hilang.......

Bila hantar dia gi tadika dengan muka monyok dan sedih gitu aku rasa bersalah plak.... Sepatutnya dia pergi sekolah dengan perasaan ceria dan gembira tapi sebaliknya....

Maafkan mama......... 

p/s: Ada sesiapa yang ada idea macam mana nak kembalikan mood aku nie. Buat masa nie aku baca dan baca lagi buku 'Jangan Bersedih' tue.... 

14 comments:

nza berkata...

biasalh kaum ibu, masa moody mmg hangin ttp pas tu baru rasa brsalah...nk wat camnekn, kita hnya manusia biasa......

LYaFRINA berkata...

sama la..arini pon xde mood.. dgn sakit perutnyer ni.. (biasala pompuan..).. sgt2 x selesa..xtau nk buat aper..

Ain berkata...

kak nza: ain rasa bersalah sbb malam tadi masa nak tido dia dah mintak susu, tapi ain tak kasi....

selalunya danish ni bukan minum sangat pun susu tue, dia lebih suka hisap puting susu botol....

pagi tadi dah nak gi skolah dia mintak lagi, sudahnya minum dalam keta dan tak habis...

bila kita marah, mula la nangis dan buat muka sedih...

kesian jugak bila tengok....

Ain berkata...

lyafrina: seumur hidup ain, pernah sekali kena period pain....

memang sakit giler sampai rasa nak pengsan....

lya tak ambik pain killer ke? minum air suam pun membantu jugak kan....

Anje a.k.a Mama_Aqish berkata...

sape ni Ain...isnin mesti semua orang moody kan..tak best la tak de citer best dari ain...biasa la kengkadang kiter pun marah kat aqish biler susu dia tak habiskan...kan membazir namanyer tu....senum sikit k ain

Ain berkata...

anje: betul jugak cakap anje....

senyum kan penawar duka.....

smileeeeeeee....

mamalieyna berkata...

Ibu2 mmg ada masanya mood amarah tu tak dpt dikwl..kdg2 tak kena masa pulak kan..sian danish..tp nak buat camna kan..terlepas sudaa..

*eina pun taktau gk, lum byk pengalaman dlm menangani emosi ni, anak pun setahun jagung lagi..lum byk cobaan dn dugaan..

Adlina Husaini berkata...

apakata tepon huby layan2 sembang ngan dia kalau dia free..mana tau dapat menggembirakan hati awak =D

Ain berkata...

mamalieyna: harapnya balik sekolah petang nanti mood dia dah ok....

kalau tak, ain umpan la dia dengan kek besok....

besok kan birthday dia....

mesti dia suka punyaaa...

Ain berkata...

Adlina: hubby ain mesti tengah sibuk kemas rumah....hehehe

kalau kacau dia tengah buat kerja, mesti kena marah....huwaaaaaa...

Softtouch [Hanim] berkata...

sebab ari isnin kot ain...mgkin xcukup tido kot..cube mkn bnda2 yg manis ker...

~aSHa~ berkata...

danish kita sama la..nak habiskan susu berjam2..tak reti nak buat mcmane kak....nanti takut kita marah2...dia ingat bila besar nanti..takut ada effect dari segi psikologi minda lak....susah nanti..

Ain berkata...

hanim: wowww cokelet.... dah lama tak makan....

takde ke orang nak hadiahkan erk...huhuhu

Ain berkata...

asha: betul tu sha....

tapi pagi tadi memang dah termarah dah pun....

sedih jer muka dia gi skul....

Related Posts with Thumbnails