Rabu, 26 Mei 2010

Ada Dalam Tiada

Sunyi sepi jer teratak pink ni kan? Mana la tuan rumahnya menghilang!!! Sedor tak sedor dalam diam dah seminggu pintu dan tingkap berkunci!! 

Assalamualaikummmmmm........ 

Assalamualaikummmmmm............ Tuan rumah ada ke takde ni??? Senyapppp jer.......

Waalaikumussalammmmmmm..... 

Alahaiiiiiiiii, jemput la masuk...... jangan segan-segan ya.......

hehehe....... siapa cakap aku menghilang??? Aku ada la sebenarnya, tapi saje jer tetiba gatai nak jadik silent reader.  Itu la rasanya alasan paling kukuh untuk aku yang tiba-tiba dapat penyakit "M" dan "R" sekaligussss. "M" tu mewakili sindrom "Malas nak sign in dan merangkap Malas nak update blog". Dan yang "R" tu pulak mewakili "Rajin terlampau dengan kerja-kerja ofis". 

Kesudahannya hari ni, Sindrom "M" jadikan blog aku seminggu tak berentry baru manakala sindrom "R" pulak dah buat hari esok dan seterusnya aku boleh bersantai dengan riang gumbira bila datang kerja..... semua task completely DONE!!! 

Sekarang ni takmo panjang-panjang cerita, aku nak gi bersihkan sawang-sawang yang dah mula bergantung kat teratak pink aku nie..... 

 thanks en. google

Lepas tu apalagi???? Sesi melepas GIAN!!! Giler kemaruk nak jenguk dan tinggal komen kat blog kengkawan semua.....

Nantikan kedatangan aku dengan sekut kering dan nescafe o panassss k..... 

p/s: Terima kasih buat kengkawan yang mengambil berat dan risaukan aku..... sungguh-sungguh terharu rasanya. Alhamdulillah, aku dan anak-anak sihat-sihat aje..  

21 comments:

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

miss youuuuuuu! cam pelik gak bakpe dok update2 nih...huhu
'm' sy...malas nak wat entry baru...
'r' sy...ngah rajin nak merayap kat blog2 member nih...hehehe :p

LYaFRINA berkata...

huhh ain... risau tau.. senyap supah jep!! goyoh biar bersih ye.. smpai sini doh sarang laba tu!!

welkem back!!!
jauh2la M itu!!

Ain berkata...

nadia: misssssss you tooooooooo....

malas tu tak la jugak kan nad, tapi kadang tu rasa cam penat jer otak ni nak fikir benda yang nak ditaip....hehehe

tu yang akak sesedap rasa ambik cuti tak gitau..... hahaha....

kijam betulll kan...

Ain berkata...

lyafrina: thanks ambik berat pasal ain....

cian lya kan kan....

psssttt, apa cara paling senang nak hapuskan sawang ni erk....

penat la fikir, nak vacuum macam tak sampai jer batang vakuum ni....hahaha

kalau boleh nak hapuskan virus "M" ni jauh-jauh, tapi tu la, sesekali dia datang memang payah nau nak halau dia balik....

cheqna berkata...

ingatkan kak alahan..lalalalalala

Zaidah berkata...

rindu wooo ngan ain...dah lama tak dengar news daripada ain...jangan memalaslah...huhuhu

honeylanz berkata...

mmg..lps take a break..mencurah2 idea dtg ;)

Ain berkata...

cheqna: alahannn???? hahaha....

memang akak tengah alahan ngan habuk kat blog nie....

jenuh dah bersin berkali-kali....hehehe

Ain berkata...

zaidah: rindu zai jugakkkkk....huhuhu....

ain rasa cam penat sangat otak nie, tu yang take a break seketika....

hari-hari jenguk kengkawan cuma tak tinggalkan komen jer....

Ain berkata...

honeylanz: betul cakap has tue, cuma rasa jakun jer nak mula dari mana....

payah jugak nak dapatkan rentak balik....

tapi paling best, kepala rasa ringan sesangat....

mood pun lebih segar...

mamalieyna berkata...

haaa ada pun tuan rumah, ingt mana la g ni,,bercuti ke, sakit ke hape...rupanya 'M'..hehe..

selamat berjalan2..^_^..nk order ape?..goreng pisang jerlah pepetang ni ye..hehe..

al-lavendari berkata...

ceria kembali hari yang murung,
hilang seminggu rasa setahung,
buang semua sesawang yang ada,
berentrilah lagi seperti biasa.

maszmadi berkata...

huih.. balik da tuan rumah yerk??? cuti sminggu best tur kak ain.. (cuti dr wat n3 jerk) hehe

zue @ annaleeya berkata...

tula ain.. nape senyap tupah lame sgt... ingat ngajuk ker hape...

gi sapu2 umoh biar bersih sket.... rindu nok dengor citer terbaru... hehe..

ibu_Arifa berkata...

tu lah patutlah lama xnmpak kelibat kak Ain..

jauhkanlah penyakit "M" tu..fuanggg!!

Ummi Aisyah berkata...

sekut kering ngan nescafe o panasss...siap heheh..:P

LiNda berkata...

Ain, takyah jejauh..

meh sini . Rumah akak banyak setok biskut kering ngan nescafe...

kita borak sampai pagi .. hahaha

nza berkata...

gitulh...ada masa ok n ko.......
rinduuuuu ain.

Ain berkata...

mamalieyna: ain ada disebalik tabir nie......

sajer pantau kawan2 dari jauh.....

Mak Su berkata...

sudah kembali aktif?

Softtouch [Hanim] berkata...

alhamdulillah..ain n anak2 sihat....

Related Posts with Thumbnails