Khamis, 27 Mei 2010

Marathon Dulu

Pagi-pagi ni aku nak marathon dulu. Tempat pertama yang wajib aku tuju mestilah 'jiran sebelah rumah'. Lepas tu baru la gerak ke 'rumah' jiran-jiran yang lain pulak kan. Kenapa mesti jiran sebelah dulu? Sebabnya dia yang paling hampir dan dekat ngan aku. In case aku sakit ke hapa kan, mesti la dia orang pertama yang datang.....so jiran sebelah wajib aku utamakan. 

Kepada yang belum kenal dengan jiran sebelah rumah aku yang sentiasa tersenyum manisss iteww, jemput la ke sini. Kami ni nama jer jiran sebelah, tapi berbulan dah tak bertegur sapa. Opppssssss...... bukan kami gaduh okeh, tapi masa jer tak berapa nak ada..... hahaha....ALASANNN!!!

Sis, rindu nak sembang-sembang dan open table kat depan rumah macam dolu-dolu. Maaf sebab jiran sis yang sorang ni asal balik kerja asyik berkurung dalam rumah jer. Aiyaaaarkkkk, macam cepat sangat masa berlalu skang ni, baru jer nak bukak pintu dah nak malam.....huhuhu. Gewammm tengok padi kat laman rumah dah jadi lalang. Pokok-pokok kat dalam pasu pun dah kering jadik batang kayu......huhuhu......

Sis, ain tumpang sedih dengan berita kitty yang cute dan comel dah pergi menemui penciptaNya. Patut la lama tak nampak telatah si kitty kat luar rumah. Kesian Sarah ngan Danish yang asyik melilau carik kitty tapi tak jumpa...... 

si chumell yang turut menjadi pojaan hati anak2 ku (pinjam pict. jap ya sis)

p/s: lepas ni kalau ada sesiapa yang risaukan kehilangan aku kat dunia maya nie, cuba la risik2 kat jiran aku. Insyaallah korang akan dapat jawapan........  

22 comments:

LYaFRINA berkata...

owhh..
slmat bmarathon.. bguih, marathon pagi2 buta ni.. hehehehe.. mana ada buta daaaa!!

ain, lya pon suka sgt2 dgn kucing.. mmuahhh!!

**sbg refresh utk ain mulakan semula dlm arena b'blog ni... sila la ambik tag 23 tu.. refresh kan dulu!! hehehe

al-lavendari berkata...

kalau open table nanti, buatlah pengumuman. mana lah tahu kok ada orang nak join. ok !

zue @ annaleeya berkata...

oloo... chumel kitty tuh... dah mati yer??? cian plak...

rajin ain nak marathon... jgn lupa sggoh dumoh akak neh!!! nok makang mende??? nnti akak sediakang... heheh!!!

LiNda berkata...

uhuk !uhuk ! tersedak saya .

Ain , ada pembetulan . Si kitty yang selalu sarah and Danish panggil main tuh, ada lagi lah . Hidup . sihat walafiat...


Yang mati ini baru jek akak bela . Tak sampai sebulan .Jangan pulak awak nak ada 2 hekor kitty main2 kat rumah awak , ingat hantu dia balik . uwaaaa...

W/pun kita jarang berjumpa, tapi klinda selalu merisik khabar melalui Danish yg kadang2 main bakang umah .

" Mama ada kat dapur . Masak !"

hehe

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

semestinya jiran yg paling dekat diutamakan dulu... :) bila la kite dpt open table together2 ek...huhu

Ain berkata...

lyafrina: suka tengok kucing bergurau kan....

cutenyaaaaa.....

thanks kasi tag kat ain.... mcm tau2 jer ain perlukan bantuan untuk refreshkan blog nie...

al-lavendari: kami open table dengan sekut kering dan nescafe o panas jer uncle....

mau join jugak ke? kalau mau boleh kami tambah cekodok pisang....hahaha....

Ain berkata...

kak zue: yang mati tu kucing lain rupanya kak....

lega sbb kucing feberet sarah ngan danish masih hidup.....

nanti ain jenguk akak k....

pelan2 kayuh nie....hehehe

Ain berkata...

sis linda: alolo..... cian jiranku tersedak.....hehehe

happynya dengar kucing yang anak2 ain suka panggil tu masih hidup....

akak jaga betul2 anak2 kucing tu tau.....sangat cute bila dorang bergurau.....

eiiiii gerammmm nak chulik bawak larik.....hahaha....

pandai danish cover mama dia, padahal mama masak mee maggie jer....muahaha.....

psst, free nanti kita sembang2 kat depan rumah @ tepi pagar yerk...

Ain berkata...

nadia: bila nak balik ganu? boleh singgah paka ni.....hehehe

~aSHa~ berkata...

rindu benar pada coretan kak ain..

nza berkata...

akak pn gitu gak...jrg dpt brsembang dgn jiran...blk rumah brkurng jerrr...penat...

knapa ain......risau lak dgn p/s tu...

Ain berkata...

asha: elok jugak sekali sekali menghilang ni kan.....

boleh kita rindu-rinduan....hehehe...

kak nza: setuju ngan kak nza...

lagipun petanhg sekejap jer kan, tak sempat nak buat pape dan nak malam....

pasal p/s tu takde bermaksud pape kak, in case tetiba ain lama menghilang, dari duk sakit kepala fikir mana ain tak muncul, at least kengkawan tau nak tanya kat siapa kan....

al-lavendari berkata...

tambah kerpok lekor tak boleh ke ?

Ain berkata...

al-lavendari: uncle punya pasal, kerpok lekor pun lekor la.....

no hal punya, janji open table kat ganu....

kalau open table kat senawang, kerpok keping jer la ain boleh sediakan....

Ena berkata...

alahai..

memg nampak mukenye tu cam bersedih jerk.. huhu.. ciannyer.. tak pe la... leh cari kawan lg nanti :)

Mak Su berkata...

:)

Nida berkata...

haaa.... Ain, ko jangan lupa bila Nida balik nanti alang2 buat marathon tu, meh datang sekali ke rumahku di Kuantan

Softtouch [Hanim] berkata...

betul lah ain..masa cpt sgt berlalu..nak2 kalu kita keje..balik2 jer dah malam mmg xsmpat lah beramah mesra ngan jiran2 nie..he he he..bila cuti je kita spend masa ngan anak2 plak...

Ain berkata...

ena: lagi sedih sbb kucen ni buta...

dia tak sedor agaknya tempat dia lepak tu tayar ford ranger.... huhuhu....

mak su: ketemu lagi mak su....hehehe

Ain berkata...

nida: bila nak balik nida?

insyaallah kalau berkesempatan, kita jumpa nanti...

hanim: setujuuuuuu 100% dengan cakap hanim tue....

al-lavendari berkata...

mana entri baru ???

Ain berkata...

al-lavendari: sabor uncle..... sabor.....

keyboard hilang la....

hahaha.....

Related Posts with Thumbnails