Selasa, 4 Mei 2010

Kesian Anak Bujang Aku


Huhuhu...... baru hari ni aku sedar rupanya dah hari selasa.....

Nape la makin ngok ngek aku skang nie. Aku ingatkan hari ni baru hari isnin....... 

Semuanya gara-gara ahad hari tu cuti umum kat sini, tu yang tetiba lupa hari tue.....

Kesian anak bujang aku..... petang nanti dia mesti pot pet pot pet lagi ngan mama dia nie.....

Pagi tadi dah bising2 pasal semalam aku tersalah pakaikan dia baju sukan. Sepatutnya semalam pakai uniform sekolah untuk solat...... huwaaaaaaa......

Sorrry danish, mama ingatkan semalam hari ahad dan hari ni hari isnin........ Sudahnya hari ni aku tersilap lagiiii. Hari ni dia supposely pakai uniform teakwando tapi mama pakaikan dia baju sukan pulak (asalnya aku dah iron kan uniform tadika dia, tapi dia takmo pakai sebab semalam dia cakap dah solat).....

Aku siap bukak jadual dia kot2 tersilap pandang, tapi disebabkan dah set kat mind today is monday, hampehhhhhh!!!! Salah pakaikan uniform lagiiiiiiii.......

Tetiba mama rasa rindu ya amat kat danish..... kerana silap mama danish mesti bersedih kat tadika.....

Mama mintak maaf sesangat...... betul2 lupa sayang......  

29 comments:

maszmadi berkata...

hm, kekadang byk sgt bende nak ingat n dah set jadual dlm kpla otak kita, smpai lupa lupi kan..

zue @ annaleeya berkata...

haishhh.... baru 2 anak nih ain... klu berderet nanti, cmner??? hehe..

Ain berkata...

maszmadi: betul la, tapi memang kesiann sungguh kat danish sbb pagi tadi dia siap mintak ain call teacher dia semata-mata takut tersalah pakai baju....

sudahnya tersalah jugakkk....

memang tak terfikir yang hari ni dah hari selasa...huhuhu

mamalieyna berkata...

lorr sian danish..! mesti marah balik kang ni..hehe..

LYaFRINA berkata...

ain..biasa ar..lya pon kalo cuti ari ahd.. mula ar jame.. tang kelain lalu..

Ain berkata...

kak zue: banyak sangat urat putus agaknya kak.....

selagi yang dihajati tak kesampaian, selagi tu la otak ni tak boleh nak fokus pada benda lain....

tidor malam pun susah betul nak lena lately....

payahhhh betul la kalau berterusan macam ni....

kella berkata...

sangat terharu mendengar luahan hati ibu ini..

sisdee berkata...

selalu kita camtu kan..i that day syahmi punya buku i kuarkan sbb nk cek satu2 buku apa dia bawa..skali satu buku tu tertinggal..dia dah g sekolah baru perasan...hati hanya Tuhan yang tahu.rasa bsalah sgt..nsb le tak de keje kat buku tu that day :(

itu le naluri ibu kan ain :)

Ain berkata...

mamalieyna: petang semalam ain dah kena marah ngan dia....

balik karang mesti monyok lagi...

2 hari berturut2 tersalah pakai baju kerana kesilapan mama...

mesti dia rasa rendah diri kat tadika pagi tadi...huhuhu....

Ain berkata...

lyafrina: tu la, asal cuti jer mesti lupa hari kan....

nyaknye ke anak teruna ain....

rasa nak terbang jer gi anto uniform teakwando dia....

tapi dok gune jugok sbb tengahari ni baru sedor....

kawan tu abih doh blajor....huwaaaa

Ain berkata...

kella: ain sedih sebab ain tahu danish mesti takut teacher dia marah....

satu hal lagi, dia ni jenis cepat rasa rendah diri....

mula la dia jauh hati....

Ain berkata...

sisdee: kalau boleh nak yang terbaik untuk anak2 kan....

yang paling penting dia enjoyyy kat sekolah....

kalau kena kes macam ni mana dia tak depressed....

sedey sesangat bila kita tercuai macam nie....

ct_nurmarlissaa berkata...

salammm....tuee laa jadikk nyerr..kalau idupp banyakk yg perlu di uruskan..sesekali..kiterr akn .....tersasar

nza berkata...

hi.hi.hi....nie mesti tgh tension smpai lupa mcm2 bnde.....

LotsOfLove-Pearls berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak Ain,

alahai..
comelnya Danish ngn peacenya..

maafkan mama ya Danish..

hehehe..

Ena berkata...

alahai.. tu la kan.. betul gak tu.. bile kite dah set kan mind kite, memg akan ikut la mende tu walaupun mende tu sebenarnye salah.. huhu

tak pe la danish. yg penting tetap berbaju ke skplah kan!>. heheh

comei la ngan baju tu..

Ain berkata...

ct: hakikatnya kita sebagai seorang manusia biasa macam tu la kan.....

mesti ada yang terlepas pandang dan kesilapan yang tak disengajakan....

thanks singgah sini...

Ain berkata...

kak nza: tension tu tak la sangat kak, tapi sbb ahad tak kerja tu yang jadi lupa....

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

encem la danish ngan uniform teakwando tu....darwish pinjam bole... :p
cemana mummy danish leh lupa hari dah nih...banyak pk kot...hehe

Ain berkata...

lol: dearie, semalam danish balik skull happy jer....

dia sonot pasal teacher dia kasi cd sports day kat taska hari tu....

selamatt mama....hehehe

Ain berkata...

ena: betul tue....

kalau dah memang set mind gitu, semua tindakan ikut macam apa yang mind cakap....

hahaha.... kesian anak jadi mangsa keadaan kan....

Ain berkata...

nadia: mmg banyak fikir skang ni nad, tapi sbb utama ahad tu cuti....

mama dia tiba2 jadi nyanyuk...hahaha...

ainie aziz berkata...

heheheee....cian anak teruna tu. aini penah gak tersilap baju bila cuti hari isnin, tapi takde la sampai 2 hari berturut2. hehehehe...

Anje a.k.a Mama_Aqish berkata...

wah ni mesti dah pandai berkarate ni kan...leh lindung mama ek....wacha....

Ain berkata...

ainie: dearrrrrrr, miss u so much........huhuhu....

mama danish nak kena makan lebih banyak kismis kan....

makin teruk ingatan mama skrg nie...

aiyakkkkkk.....

Ain berkata...

anje: boleh la sikit kot.....

danish ni nama jer belajar teakwando, kalau kena buli ngan orang takdenya dia nak balas balik anje....

slow motion macam mamanya jugak...

Softtouch [Hanim] berkata...

siannye danish..bestnya tadika danish ain..ada taekwando..samlah mcm sy suka lupe2 tp sy selalu lupe tarikh..

Ain berkata...

hanim: ain pun selalu jugak lupa tarih nim....

tapi minggu ni memang teruk betulll, 2 hari berturut2 hanyut.....

hahaha....

Related Posts with Thumbnails