Rabu, 3 November 2010

Gaya tido anak-anak Taska Permata

Nak tengok tak gaya anak-anak permata sedang tido?? Serius cakap selama 6 tahun berpengalaman tinggallkan anak2 aku kat taska, aku tak pernah tengok macam mana gaya dan kaedah dorang tido. Tido atas lantai berlapikkan tikar kah? Dalam buaian kah? Atas tilam kah? Memang aku tak tahu!! Yang aku tahu dorang tido secara berjemaah. 

Sejak aku tinggallkan sarah kat taska permata hak milik kerajaan tu may lepas kalau tak silap, peluang nak tengok anak dara aku sedang beradu dapat jugak akhirnya. Reasonnya adalah kerana tiap2 minggu akan ada aktiviti parents bersama anak2 kat situ. Bila taim aku sampai tu dorang still tido lagik, so mama-mama tumpang skodeng la anak memasing tido macam mana....hehehe.

Inilah dia gaya tido mereka. Macam2 stail adooooo......


Apa yang aku perhatikan, memasing sangat la selesa tido dalam bilik berair-cond ni. Kalau tak selesa, takkan la boleh bertahan sampai 2 jam kan. Actually yang tengah lena ni adalah kanak2 dari usia 3-5 tahun kecuali sarah yang dinaikkan kelas lebih awal walaupun umur baru 2 tahun. Sarah ni shy-shy cat terlebih, so cikgu pindahkan dia ke group tipat (3-5 tahun) supaya dia lebih aggresif dan mesra alam. Kanak2 umur 11/2-2 tahun (group tatih) tido dalam bilik berasingan supaya abang2 kakak2 yang dah besor ni tak ganggu adik2 yang lebih kecik tido. Budak besor kan selalunya bangun awal giteww.... 

Percaya atau tidak???? Sarah boleh tido dengan lena tanpa bertemankan 'bebear chuk' dia. Buktinyaaaa....


Magic betul bila anto anak2 ke sekolah ni kan. Boleh pulak dia menyesuaikan diri tido tanpa busuk kesayangan, kalau kat rumah mau fengsannn. Now aku dah tak bekalkan dia bebear chuk tu lagik dah sebab cikgu dah bagi jaminan sarah ok jer. Yang tak tau kisah sarah ngan busuk kesayangan dia tu, boleh baca kat SINI.  

p/s: kualiti gambo den tak dapek nak nolong sebab snap pun dari balik pintu jerk. Takmo la kaco depa ni semua tengah syiokkk tido. 

17 comments:

cheqna berkata...

macam2 gaya..hehehehehe

Ain berkata...

cheqna: gaya tido sambil duduk ngan berdiri jer takde....

LYaFRINA berkata...

woww.. bg lya taska ni mmg nmpak bgus.. sbb selama ni, ank kaka lya dulu walaupun htr taska mahal..tdur atas tikar jer.. ni siap ada space masing2.. mmg la selesa kan...

**ain.. anak sape ybju putih tidur mcm sujud tu... kelakar tgk.. mmg mcm2 stail.. cute!!!

az rina a.k.a jaijina berkata...

kak, tgok dorang tido mmg selesa..air cond lagi plak..kat penang ni agak² ade tak taska permata nih?

Softtouch [Hanim] berkata...

mcm best je taska ni ain..anak sy punya taska sy bekalkan toto n tilam kecik..ni siap berekon..utg sgt..
budak2 ni kalu ngan org ok je ain, kalu ngan kita manja terlebih, tu ssb sarah ok je ngan pngasuh/cikgu dia tu

~aSHa~ berkata...

aritu masa masuk taska....tgk mereka tgh tido....time tu nak amik sbb nak bwk ke klinik..eheheh lepas tu asha ckp..

'cikgu, tgk mereka tido syok betul, tempat tido pun menarik je...rasa nak tumpang tido je'

cikgu jawab 'ada lagi yg kosong tu...meh la tido...ehehehe'

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata...

comel!dorang tido atas tilam ke ape tu?nampak macam takde alas pape pun

mama rifQy berkata...

waaaaaaa..comel je blake tido!!

Ciklinn berkata...

alololololo serius comel2 ha... boleh pulak masing2 tido di tempat masing2 ha..... nyenyak2 pulak tu.... hihiihihih

littlehumblelynn berkata...

ehhhhh tilam ke apa tuh yek?

lily lotus berkata...

boleh masuk pertandingan diorang ni..macam2 aksi ada..manalah tokei taska tu beli alas tidur ekk..mcm best jer

Ena berkata...

alahai.. sian pulak tngok tido cenggitu kan! tapi memg nampak masing2 lena sungguh!.. hehe..
cuma memg tak de bantal yeh! selesa kot tido camtu..
akhirnya sarah tak perlukan bebear nya.. hehehe.. bagus2..

ainzuryn berkata...

pandai d'org displinkan bebudak ye..

Kniedaz berkata...

wah...seronoknya tdo..kalau kat umah budak2 susah nak tdo kalau kat taska/tadika senang je tdo

LyNn HaMzAh berkata...

bagusnya tgk diorang tidur...teratur jer...

sarah-najwan berkata...

elok je tmpat tidur tu..ala berkotak2..kat tmpat nursery anak saya pom okeh..saya mesti jenguk..nk tgk jugak mcamane kan..

eT berkata...

comey jek memasing tido...
urrmm...cane la gayanyer cikgu2 nk bg diorang disiplin tido camtuh???
ishh...pas dgr macam2 citer...xbaik paler otak nih...

Related Posts with Thumbnails