Rabu, 10 November 2010

Kalah pun tak mengapa

Kalau masuk mana-mana pertandingan mesti target nak menang kan kan?? Sama jugak la bila kita join kontest atau giveaway kat dunia blog ni. Bezanya bagi aku, bila kalah mana2 kontest atau giveaway kat dunia blog, frustnya secubit jer. Tapi kalau kontest kat paper, majalah atau syarikat pengeluar produk yang memang kita pengguna setia dia, aku frust banyaaaaakkk....hahaha

Kenapa frust secubit jer?? Aku join sebab nak tambahkan kenalan maya dan juga meriahkan kontest tersebut. Dan aku tumpang gembira bila kengkawan yang memang kita kenal menang dalam kontest yang aku join tu sebab dia memang layak. Suka tau tengok baby2 chomell ni. Kadang2 bila mana2 result kontest keluar aku tumpang sekaki skodeng, padahal aku tak sempat join pun....hehehe 

Percaya tak kalau aku cakap aku tak pernah menang kontest bergambar di pentas blogging ni. Pencapaian paling tinggi pun jadi antara yang ngetop jer. Itupun kalau tak silap aku dalam 3 kontest jer. Antaranya:







Jangan ingat aku tak menang aku dah takmo join kontest dah. Selagi berpeluang berblog, insyaallah blog kontest aku akan tetap meriah dengan n3 kontest. Kalau tengah busy tu tak dapek la nak join.....huhuhu

Yang sama senasib dengan aku (kaloh sokmo), jangan la marah2 kat penganjur andai tak terpilih sebagai pemenang. Kesian dorang tu semua. Nak kasi hadiah free pun kena bambu. Kalau nanti semua serik nak anjurkan kontest @ giveaway, siapa yang rugi?? Kita semuaaaaa jugak kan?

Daaaaa.... 

17 comments:

CatlinaFly berkata...

masihn join sikit2 walaupun jarang menang..tapi kadang2 lagi seronok anjurkan contest tau kak ain..:)

Ain berkata...

catlina: anjurkan kontest memang best, lagi la kalau dapat banyak sponsor kan....

tapi kalau jumpa dengan peserta yang banyak songeh, sakit jiwa jugak kita kena kutuk dengan dia...

huhuhu...

Hanis Azla berkata...

setakat ni x pernah lg join mana2 contest sbb x ckp masa.. nnt2 kena cuba ni.. mana tahu ada nasib utk menang mcm org lain..

idah @mama izzya berkata...

tu sbb sya malas nk join kontes..tp memikirkan kalu join leh nambah kenalan lag..teruskan niat menjoinkan kontes tu walaupun dah tahu sah2 tak terpilih pun...kui..kui..sian kan..kan..

LYaFRINA berkata...

ain...
samala utk pic snap via mirror tu.. lya pon ke final gak... lya ingt pic ain ni.. tp time ni x kenal lg ain...

zue @ annaleeya berkata...

akak pon join suke2 jer ain... blh ramaikan kwn... klu menang tuh kira bonus la... setakat nih, Alhamdulillah..... pnah menang beberapa GA dan contest utk airel...

Adlina Husaini berkata...

takpe, boleh cuba lagi ^_^

Softtouch [Hanim] berkata...

sy pun pernah join n xmennag...ala saje kan kita nk memeriahkan dunia maya nie..kalah menang adat bertanding

cheqna berkata...

ape yang penting....hubungan makin erat kan???
lebih mengenali satu sama lain selain nak menang..

sarah-najwan berkata...

dah lama xjoin kontes...dulu masa mula2 aktip join jugak..skrg dah malas....huhu..

noor berkata...

salam ain...i follow blog u yer

Ena berkata...

Yerla kan, takkan sbb tak menang nak amrah pulak kan.. ishhh takpatut tu.. ena pun bukan selalu pun menang.. kdg2 aje..

mamalieyna berkata...

tu la Ain kan..join kontest or GA kt blog ni, takyah modal apa2 pun..just suka2..tak jd pemenang bukan beerti pengalah..cuma nasib tak menyebelahi..ala join je selagi ada kesempatan! ^_^

chaiyok2x..!

eina dulu pun nasib selalu tak menyebelahi gak, tp alaa..take it as a..'suka-suka'...dapat kawan ramaiiiii apa kan..!

Lana~Bulu berkata...

biasalah tu ..adat pertandingan ..
ada yg menang ..dan ada yg kalah..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

cayok2...kalah menang adat pentandingan dapat top tu pun dah gumbira kan

mama rifQy berkata...

waaa..cayokkk!! banyak rzeeki ain!!

kakyong berkata...

kakyong pun tak penah menang picture bergamabr anak2.. picture pose anak2 sema tak meenpati citarasa juri2 gamaknya.. so la ni dah malas nak join contest bergambar... hahahaa.... tp kalo gA tu tetap join...

Related Posts with Thumbnails