Selasa, 23 November 2010

Aku sangat sangat sangat sedih dan kecewa....

Untuk kedua kalinya, setelah bersusah payah bersengkang mata sampai nak terkeluar bijik mata data akaun aku KORUP AGAIN!!!! Rasa nak nangesssss!!!! Nak meraungggggg!!!! Uwaaaaaaaa!!!!


Nasib ler aku ni dah tua, kalau tak aku dah guling-guling kat lantai ofis ni...huhuhu. Apa masalah pun tak tau la dengan UBS aku ni. Bila nak delete unwanted transaction jer, gerenti koruppp. Sama sebijik dengan kes korup yang pertama dulu tuh. 

Maleh nak citer dah apa tugasan aku lepas ni. Korang sendiri mesti tau kan kan..... Kena buat balik ler sudahnya. Tak suka betul dan sangat2 benci buat kerja yang sama yang sepatutnya dah lama siap!!! Wasting my golden time tau!!

Fuhhhhhh, legaaaaa rasanya dapat meluah perasaan kat sini. Yang sudi dengar keluh kesah hati aku, thank you sooo much. Aku jamu korang dengan kek karamel kat bawah ni. 

 ready untuk di bakar

 hampir masak-1st adunan menggunakan 3 warna

 taraaaaaa....

 2nd adunan-guna 2 warna jer

 yumyyyyyyy

Kek ni merupakan percubaan pertama aku ngan adik aku masa raya haji lepas. Sangat2 sedap sampaikan 3 bijik berturut-turut kami wat kek ni. Kejap jer licinnnn..... 

p/s: baekkk punya terapi sakit kepala aku kan.... sedih lagi ni. sob...sob.... 

p/s: n3 rojak... 

25 comments:

shi3la berkata...

nak nangess tengok budak tuh nanges...ko sabor eh..UBS memang akan sentiasa kasik kiter pening kepala...haku paham keadaan ko...

wehh santek tul konyer kek...nampak sedap tuhh..senang tak nak buatnyer..kalo senang citer lahh sikit cara nak buat kek tuh tapi kalo susah nak buat tak payah lahh citer...hahaha dasar pemalas...

LYaFRINA berkata...

huhuhu...
lya pernah alami nasib y sama dgn ubs tu. ain nak senang, setiap kali lps key in, terus backup.. tp itula..kdg2 mlas2 gak nak backup lg x siap skali gus.. sabo j la ain.. try la contact dgn org y terror ubs. cam lya beki melalui online kot teamviewer jer.. kita blh tgk dia [proses dia tu.

kek tu mempersonakan & comel sgt2 kaler dia.. nampak pon sedap.. lg menaikkan selera nk makan.

Suara Kalbu berkata...

salam kenal ..

Saya lagi nak nangis tengok betapa cantinya kejadian kek ni.

kakcik berkata...

Kesiannya Ain... tapi bila tengok kek tu, lupa pulak rasa kesian, rasa nak makan yang timbul! (Jahat kakcik ni kan?)

mama rifQy berkata...

sian kak!! sabar yee..! mmg sedeh kan..macam yang kene pd saya arituuu

Softtouch [Hanim] berkata...

sy sbb bkn bhgn akaun xtau ape tu semua tp ubs sy taulah sbb cni pun pkai ubs

cntiknya kek ain tu..xpernah plak tgk karamel mcm tu..nak resepi...

[-suziey-] berkata...

woooooo sgt la best kek tu..cantik giler..gebus jek..ats tu layer ape? puding caramel ke cheese? share ler resipi

Princess Nur berkata...

huhuhu..siannyer..sabor aje la ek..btw kek tu sodappp...ngeeee

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

waaaaa.. shedapnyer..
mantapppp!!!
pssstt Ain, kongsi la resepi, leh?

Zaidah berkata...

sabor yer ain....jangan pening kepala....bawak bertenang....

cantik kek ain...buatlah n3 tentang resepi kek...nak cuba jugak....

kakyong berkata...

share la resepi kek,...

data ubs tu xde buat back-up ker... next time back up kat tumbdrive...
dulu masa awal guna pun selalu jd camni (erkk, masa koje dulu la...) jadi 2 jam sekali back up data... gila ke haper.. tp kalo key-in pagi, nak kuor lunch tu back up & nak balik petang nanti back up lagi...

zue @ annaleeya berkata...

setuju setuju... nak resepi kek tuh...

part ain nanges2 tuh, nnti2 ar akak pujuk... hahahah... jahat sgguhla akak nih kan???

Kauthar berkata...

bawak2 bersabar ye ain..walaupun takpernah guna UBS, tapi faham sangat perasaan kalau menghadapi masalah2 macam tu..hopefully masalah ain selesai secepat mungkin ye :)

Mykhalish berkata...

uhukk..ila xtau UBS tu ape.. tp sila bersabar yer.. huhu.. tp skrg ila plak hlg sabar tgk itu kek karamel. kawal air liur.. huhu..

az rina a.k.a jaijina berkata...

alolo, kesianya..jgnlah nanges²..tgok luas sgt bukak mulut tu, kuikui..

alalala, besnye kek akak tu..nanti kasi resepi taiu..

Ena berkata...

alahai kesiannya..


fuyoooo... cantik nye kek.. berwarna warni.. ena tak pernah cuba lagi...
kasi la resepi.. nak gak try buat.. heheheh

Dearie Pearls berkata...

Dearie Kak Ain,
kena rajin2 backup...

pernah alami mcm tu..

remove UBS..
install UBS..

last2 format laptop..
buka je data dalm UBS hilang.
data dalam laptop hilang sume..

lagi meraung..

harhar..

nza berkata...

alahai tensionnya kalu camtu!!!!!

apapn kek karamel tu mengancam abis....yum..yum..yum...

Mila@Rimbun berkata...

tukar system lain je lah camtuh hihihi. dah lama tinggalkan UBS. ingat2 lupa je dah.

kek tuh cantik lerrr.. ingatkan apam td

ieda berkata...

banyak kan bersabar dikk
nie dugaan dlm kerja tau .. huhuh akak lagi banyak .. x terkata .. tapi still bersabar sbb dah rezeki kita kan ..

ermm sedappnyaaaaaaaa kek tuu akak memang suke kek caremel tuuu :)

Miss Izah Mohamed berkata...

sabar ye kak..
tp kek tu nampak sodap.. lapar tetibe.. huhuhu

ninie's corner berkata...

sedapnya kek tu...nyum2

mamalieyna berkata...

addddoiiiii mmg tensen n sedeeeey! tp apa nak dikata..hukhuk...tengok kek jerlah penawar duka ye..hukhuk..

yummy kek tuu..^_^

kella berkata...

sabar ye kak ain... dugaan tu.. mesti ada rahmatnya..InsyaAllah..moga kak ain cepat tenang..

wow.. abis mana resepinya? mana aci tunjuk gambo je resepi takdok? heheheh....nak uat jugokk....

~aSHa~ berkata...

menariknye kek...tlg ajar cara buat warna warni sekali ye..

Related Posts with Thumbnails