Selasa, 16 November 2010

Tutorial masukkan widget twitter kat blog

N3 ni special untuk Ummi Alya Husna dan kengkawan yang teringin nak masukkan widget twitter kat blog. Hopefully sedikit sebanyak dapat la membantu.

Jom kita mulakan ....

 1. Klik profile pada dashboard

 2. Edit your profile

3. Klik profile   

 4. Klik add twitter to your site

 5. Select my website

 6. Select profile widget

 7. Customizekan semua setting yang kita nak

8. Test setting yang kita pilih

9. Dah ok copy code dan pastekan kat blog  

p/s: widget ni hanya boleh digunakan oleh kengkawan yang  tak privatekan akaun twitter jer. Yang privatekan akaun tu, kena la tukar setting dulu. Selamat mencuba.  
   

15 comments:

Lia berkata...

tq akak for sharing..

Ain berkata...

lia: sama2....

mamalieyna berkata...

Sharing is caring..nnti senang2 nak letak gk la..heehee..maceeh..^_^

*salam aidiladha ainnn!

Ain berkata...

mamalieyna: selamat bercuti ieyna..

salam aidiladha untuk ieyna sekeluarga...

Dda Ly berkata...

tenkiu for sharingg..hihihi penat2 cari semalam..arini jumpe jgak tutorial nye..:)

Ain berkata...

dda ly: selamat mencuba....

Lana~Bulu berkata...

tq..kak AIN

sarah-najwan berkata...

amboi..bertwitter2..hehe

btw..selamat hari raya aidil adha yer..

[-suziey-] berkata...

bila dh ade twitter..ade plak churp churp..masyuk ler income..hiks..

nOrBee berkata...

thank you..singgah jap sini eyh..eheh

Nida berkata...

thanks ain add Nida... lama dah Nida tak bertweet..hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

thanxs a lot Ain...
ailabiu..
nk try letak ek, dh tak fening lagii..
hihihihi.. =)

UnGu VioLet berkata...

wah3.. best nie.. nak try jgkla.. apapun.. mar nak wish slm aidiladha utk akak sekeluarga di sana..

Ain berkata...

lana bulu: sama2...

sarah: salam aidiladha untuk sarah sekeluarga...

suziey: churp-churp ain masih zero la Yang...hehe

norbee: thanks singgah sini..

nida: selamat bertweet kembali...

leily: selamat mencuba k...

ungu voilet: thanks add akak. selamat hari raya aidiladha untuk mar di perantauan...

Bee @ honeyvsbee berkata...

ohh bee buat tp tak jadi laa kenapa tah ..masa masukkan username tu dah blank

Related Posts with Thumbnails