Selasa, 23 Mac 2010

BUAT YANG BERBIBIR SENSITIF

Kalau yang pernah ikuti blog aku dari awal dulu, mesti ingat n3 yang aku buat pasal bibir kering dan sensitif kan...

Bagi yang baru ikuti blog nie, boleh tengok n3 tu kat sini dan sini.  

Sekarang aku dah jumpa satu jenis lipstik yang sesuai ngan bibir aku... 

Bukan lipgloss ya kengkawan.... LIPSTIK!!!

Yerla buat korang yang boleh pakai apa jer jenis lipstik, memang tak heran ngan entry aku nie, tapi bagi yang berbibir sensitip tue, mungkin ada manfaatnya.... 

Macam aku ni la, tiap kali nak beli lipstik, mesti berkira.... bukan soal harga, tapi boleh ke tak bibir aku terima.... 

Bukan senang tau nak dapatkan yang betul2 sesuai.... Silap pakai bibir boleh membengkak cam kena sengat ngan tebuan tue.... Sapa nak kan!!


'pict. credits to google'

Sekarang aku dah jumpa dengan lipstik yang sesuai. Terima kasih untuk ofismate aku yang proposed lipstik nie. 

Memang teruja sangat nak pakai dan hasilnya sangat mengujakan..... hahaha....


Taraaaaaaaaaaaaaaaaa

'pict. credit to De Classic Life (DCL)

Fantaziola (Magic Color) daripada DCL..... Sesiapa yang biasa minum jus Bidadari mesti tau kan DCL tu apa... 

Kepada yang nak cuba, harga dia dalam RM 29.00 sebatang. Color lipstik ni ikut darah pemakainya. Panas darah anda maka merah menyala la bibir anda nanti....ehehehe....

Maaf la yerk, model pakai lipstik ni tak dapat nak tunjuk. Pagi tadi sarah dah calit lipstik aku ni kat bibir dia.... tak sempat aku nak snap bibir mungil dia sebab dia dah jilat2 lisptik tu dulu.......

Apa yang paling aku suka tentang lipstik nie, color dia bertahan lama kat bibir kita.... Kalau korang tak cuci betul2 sebelum tido tu kan, jawabnya bawak ke pagi la lipstik tu kat situ.... memang payah nak hilang....

Selamat Mencuba.....    

23 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
Menarik nie..

Dik pun selalu 'termakan' lipstik..

Err..

kata sedap tak juga. Tapi tu ar..
Mcm Sarah gak..
Hehe..

Asya berkata...

lya x jupa lg lipstik y serasi.. aritu try lancome y k.long mcm ok... tp ntah ar..

nak komen pasal pic tu jer...
heheheheh.. byk seksi a bibir tu... tu mmg dia ltk silikon k bibir y di edit??? heheheh
x snggup i nak bawak bibir seberat tu..

Asya berkata...

ooo..lipstic DCL.. nk try cari

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

emmm...bole cuba ni... :)

honeylanz berkata...

lawanye color die..

Ain berkata...

lol: dearie,

agaknya sebab dearie tergoda ngan bau lipstik tu kan....hahaha...

gerammm jer nak ngap!!!

jangan 'makan' selalu, nanti jenuh nak beli baru....

Ain berkata...

asya: seksi plus seksa bibir cenggitu kan....

akak pun dah try banyak brand lipstik, tapi so far pakai yang ni memang puas hati....

tambah pulak akak jenis darah panas, calit sikit pun dah terserlah merah...

Ain berkata...

nadia: belum cuba belum tau kan...

Ain berkata...

honeylanz: memang color ni jer yang ada...

bila sapu kat bibir otomatik ikut darah kita...

mungkin merah menyala dan mungkin jugak merah pucat ajer...

janji merah kan dari pucat lesi...hehehe...

Mak Su berkata...

maksu mmg tak thn pakai lipstik, bibir jadik pecah2..... :(, tak dapat den nak melawa, dah bertahun2 dah melupakan lipstik

sekarang dah ada lipstik yang seswai? wow!

~aSHa~ berkata...

kak..mesti cik abe tak sabar nak tgk bibir mungil mu lepas ni...ehehehe..pis

Ain berkata...

mak su: sama la ngan ain maksu...

maksu try la lipstik nie, mana la tau kot sesuai....

Ain berkata...

asha: dia memang teruja....

siap komplen plak kalau akak tak pakai lipstik....

sapa suka kan tengok bini dia pucat lesi jerk mukanya...

nasib baik ada lipstik dcl nie.... dapat la jugak akak berbibir seksi....hahhaha (masuk bakul angkat sendiri)....

ONE ZABA berkata...

lipstik yg boleh bagi senyapkan molot ada tak!!!

Syuhada Kamal berkata...

kebetulan lak bibir sy pun jenis yg sensitif..cam nk try gak lipstik ni..tq kak ain coz share info ni..:)

Nida berkata...

Ain.. untuk hati yg sensitif takde ubat ke..hehe

nza berkata...

murah n tahan lama...berbaloi2 tu...
Kalu la bibir kt atas tu, mau 2 btg skali pakai pn xcukup ma.....

Zaidah berkata...

cantik kaler dia...klu beli nie...mesti nabilah pun nak try...pantang ibunyer beli lipstik baru...mcm nak try belilah..lagipun zai memang ahli dcl...bleh dapat murah...

Ain berkata...

one zaba: nak sonyapkan mulut sapa la agaknya yer....

dapatkan lipstik berperisi chilly...hehehe...

Ain berkata...

syuhada kamal: try la syu...

insyaallah sesuai....

Ain berkata...

nida: ubat hati yang sensitif senang jerk...

banyakkan solat sunat hajat dan baca quran...

disamping tu carik produk al-jabbar....

kalau tak berkesan jugak, jangan saman ain tau....hahaha....

Ain berkata...

kak nza: memang berbaloi-baloi....

untung sesiapa yang jadik ahli...

boleh la beli pada harga murah...

Ain berkata...

zaidah: untungnya kalau darah kita jenis yang 'panas'....

memang terserlah merah dia...

cantik sangat tau...

Related Posts with Thumbnails