Selasa, 16 Mac 2010

TAG DARI SHIDA PAKA

Hari ni nak bayar hutang tag dari Shida. Baru jer kenal Shida ni sebenarnya dan yang paling bestttt rumah Shida dekat jer ngan rumah aku. Hari-hari lalu area perumahan dia. Setakat ni kami belum pernah jumpa lagi. So lepas ni boleh la saling kunjung mengunjung dan jamu menjamu.... hehehe...

Okeh.... sambung ngan tag pulak ya. Dah pernah buat tag ni dulu, tapi untuk shida aku buat lagi sekali. 

1) You have to print screen wallpaper that you are using right now..
JENG.....JENG....JENG....

*


 *

 *

*
Masih lagi mengekalkan pict. haritu. Lama giler pakai wallpaper neh.  
 
2) Tell us why you like the wallpaper 
 -rasa tenang dan damai bila fikiran berserabut banyak kerja
-suka tenung pict. ni kalau rasa boring, terubat la jugak rindu kat anak di taska

3) Tag 10 people..
Semua sekali yang belum buat tag ni, dipersilakan buat ya. Dah siap jawab tag ni nanti, aku hadiahkan award kat bawah tue. Korang dah  lama tak dapat award kan kan....
  
******************************




Syarat-syarat untuk amik award ni adalah :
 
1) Thank and link the person that gave you the award.
Terima kasih daun keladi Shida. Lain kali boleh la kasi lagi.... 

2)Pass this award onto 15 blogger you're recently discovered and think are fantastic.
Semua yang buat tag kat atas boleh ambik award nie. 

3)Contact said blogs and let them know they've won the award.
Ambik yer kengkawan, jangan lupa plak nanti...

4) State 7 things about yourself

- Kurus dan tinggi..... huhuhu... bila nak berisi sikit nie.   

- Semenjak dua menjak ni hangin semacam......pengaruh suhu panas melampau ke apa erk??? tak suka! tak suka! Nanti aku sejukkan badan dalam pet ess...

- Semakin malas buat kerja rumah tapi sakit jiwa pulak tengok rumah macam tongkang pecah.....nak jer aku kerah sidara ngan teruna kat rumah tu tolong aku.

- Teringin sangat nak gi bercuti dalam waktu terdekat nie. Rasa macam tension semacam jerk sbb dah lama tak kemana-mana. 

- Masih setia menunggu ketibaan 'sahabat baik' yang entah bila nak kunjung tiba..... Majuk ke Wak??? Kalau majuk terpaksa la aku jumpa doktor untuk check up.... 

- Nak sangat kulit muka yang cantik tapi malas giler buat rutin penjagaan muka. Set tia amilia yang aku beli tahun lepas sampai ke hari ni tak habis2 lagi pakai.... apa daaaaaa...

- Petang ni  aku nak paksa hubby bawak gi kuala kemaman.... teringin nak makan kopok lekor ngan ABC sambil  layan blues tepi laut.... ntah pape... Kalau tak nak bawak gi kuala kemaman tue, bawak gi Pantai  Kemasik pun jadik la.... janji keluar okeh .... Boleyyyy  la laling... pleaseeee. 

DAHHHHH..... 

16 comments:

Mak Su berkata...

musim tag dah kembali? :)

maksu pun suka letak gambar baby kat wall, kalau serabut jer, trus tgk muka dia :)

Ain berkata...

mak su: terapi minda yang paling mujarab kan maksu....

mamalieyna berkata...

hehe..tag..tag..bilala ghajin nk jwb tag ni! huhu..

Ain berkata...

mamalieyna: jangan malas-malas Yang...

jawab tag ni ya...hehehe

LYaFRINA berkata...

WEYHHH...
NK TURUN KEMAMAN K???

Ain berkata...

lyafrina: kalau ada yang nak bawak la lya...

maklum la, ain ni kan nak gi mana2 harapkan orang jer bawak....

rugi betul takut drive kan...

zue @ annaleeya berkata...

musim tag ke nih??? sana situ seme duk mengetag jerk...

waaa..... best tuh pegi pantai kemasik... dah lama tak pegi..

mamamiera berkata...

owh.. comey anak dara mu pakai tudung..
ari2 menatap wajahnye.. rindulah ye..

sowilah.. makcik pemaleh nk wat tag.. ;)

Nida berkata...

Ain.. bestnya kalau dapat makan keropok lekor kemaman. Rajin juga kami ke sana dulu, semata2 nak beli keropok.. lagipun bukan jauh sangat pun Kuantan ngan Kemaman..

ibu_arifa berkata...

hahahah..sahabat baik mu dah terlewat yer..hihihi..syoknyer..mkn ramai kawan ku yg akan bertambah ahli keluarga nampaknyer...hihihi..alhamdulillah..

tag ni dah buat, so xmau buat lagi lah :P

Ain berkata...

zue: pantai kemasik makin cantik tau zue....

banyak pembangunan kat situ.... memang best la.....

Ain berkata...

mamamiera: makin ditatap makin rindu jadiknya....hahaha...

kalau taknak buat pun takpe zai, tiada paksaan di situ...

Ain berkata...

nida: kalau dah teringin tu kan, jauh mana sekalipun sangguh kita terjah....hehehe...

kalau keropok lekor atau yang digoreng tue, ain paling suka yang dekat chendor.... keropok cap delima....

memang tak boleh lawan ngan kopok ganu....

tapi tu la lain orang lain citarasanya kan...

Ain berkata...

ibu arifa: min, doa majuk jer tu min...

nanti dia datang balik la tue...hehehe....

Shida berkata...

ain,thanks sbb dah buat..hehe..tag ni sajer2 kan,utk memeriahkan dunia blog..
apa2 pun,shida teringin sgt jumpa ain..
skrg ni kat mlaka,sempat on9 kejap2 jer..hehe..

Ain berkata...

shida: dah balik dr melaka nanti jemputla singgah rumah....

tu la, suruh ronda petang2 kat kampung belakang ni taknak... ain selalu lepak kat tepi pagar rumah ni tau...hehehe....

shida duk taman uda fasa berapa erk.... tiap2 petang ain singgah kedai runcit yg sblh kelas tuisyen tu untuk beli eskrem kids...

Related Posts with Thumbnails