Selasa, 16 Mac 2010

APA KES NI?

 

Tu dia!!!! Ngan plastik sekali dia harung masuk buai....Bukan plastik kosong tau, tapi penuh ngan menan. Berat menan dekat 1/2 kilo jugak tue. Ada dia kesah????

Memang tak kesah punyaaaa. Janji menan dia abang tak usik. Bukan usik apa pun, abang tolong kutip menan sarah yang berterabur atas lantai jer. Bila dah masukkan dalam plastik balik dia meroyan nak menan tue. 


Muka pun sampai nak terkatup dek menan dah... Boleh pulak dia tido bersesak camni. Ntah pape minah ni tau..


Nak tak nak mama terpaksa tarik plastik ni pelan-pelan. Kalau terjaga minah ni karang, sakan mengamuk plak dia. Nak bior jer camtu, kesian jugak berpeluh-peluh kepanasan nanti.....huhuhu....


fuhhhhhh.....berjaya jugak akhirnyaaaa. Kalau macam ni kan baru la nak tido pun selesa. Have a sweet dream sarah....  

29 comments:

Asz berkata...

hahahaaa ... kelakar lah plak baca entry nih .. nape sampai camtu skali, tido sampai bwk menan ngan plastik2 skali tuh ... cute arr sarah .. :-))

~aSHa~ berkata...

eheheh sarah ni sama je dgn maisarah...smlm dia mintak seme benda sekali yg dia nak bawak....jam ada lampu2, selimut kegemaran yg besar gedabak dan bantal peluk straberi...

gitu la jugak..penuh dlm buaian..bila dah tido amik satu satu...sbb berpeluh2 jadinye...tak kena angin...

tapi mmg lawak kan bila pk balik

honeylanz berkata...

mesti sarah dah mengantuk sgt tu...

lily azliyana @ mama zara berkata...

adoiii..apesal smpai sume menan diangkutnye ke dalam buai..tkt kena amik ngan abg yek..hehehe

♥Azie♥ berkata...

ADOI MAK...SUMENYER DIA HANGKUT DALAM BUAI...

nza berkata...

rupanya ada org disebalik mainan tu.....gitulh caranya budk2 tunjukkn syg pd brg milik mrk..Fuh, panaz tu.

LYaFRINA berkata...

wowww... dasyat seyh... smpai tdo dgn mainan y btambu tu..
asya plok species,, kalu dan pegang mde kat tngan.. smpai k tdo x lps.. n bgun tdo.. pon still dia pgang la.. mcm2 prangai.. heheheh

Ena berkata...

ekekeke..

kelakar lah.. tp alahai sarah.. comel!

Zaidah berkata...

Firas tak nak plak tidur ditimbuni rimas...hehehe...cute sarah tidur ngan benda mainan tu...hangat gitu... :)

ONE ZABA berkata...

sarah dah lena..mama sarah pun boleh lena sama!!!

mamalieyna berkata...

aiyakkk..sarah..sarah..mcm2 peel ye..^_^

Ain berkata...

ninie: kalau dah ngantuk... camtu la jadiknya...

penat main gelongsor kat playground agaknya...

Ain berkata...

asz: sarah ni mengada-ngada sikit asz...

nak terpejam dah mata dia duk dalam buai, sekali nampak abang dia kumpul menan dia masuk dalam plastik, meroyan dia nak keluar dan ambik menan tue....

sudahnya bawak ngan plastik menan sekali masuk buai....takut abang danish main menan dia la tue...

Ain berkata...

asha: mcm2 kerenah kan sha...

selalunya takde la mcm nie, elok jer share ngan abang...

sejak masuk 2 tahun ni, makin menjadik-jadik plak perangai dia....

semua benda dia nak kuasai....

danish jugak la yang terpaksa mengalah...

Ain berkata...

honeylanz: memang mengantuk sangat dah has, tapi sempat lagi ngamuk nak bawak menan masuk buai....

Ain berkata...

mama zara: tu la, padahal abang tolong kutip dan kemas jer...

agaknya dia ingat abang nak sorok menan dia kot, tu yang usung sume dalam buai...

Ain berkata...

azie: tu la, dah la berat menan tu...

sangup tue, janji orang tak ambik menan dia...

Ain berkata...

kak nza: budak kecik kena tindih ngan menan kak....

psssttt.... perasan tak yang color oren berbulu tue....

hehehe... hadiah yang akak kasi hari tu...

Ain berkata...

lyafrina: boleh pulak lekat kat tangan asya yerk....

macam2 kerenah budak kecik ni kan...

Ain berkata...

Ena: tu la, kami pun gelak tengok telatah dia nie....

buang tabiat betul tido ngan menan menimbun atas badan...huhuhu....

Ain berkata...

zaidah: sebelum ni takde plak wat perangai mcm nie...

berpeluh-peluh dia walaupun air-con terpasang....

takde ruang suhu sejuk nak mencelah...hehehe...

Ain berkata...

one zaba: sarah lena, mama sarah ambik peluang wat n3 la.... hahaha...

lepas tu baru titon....

Ain berkata...

mamalieyna: perasan dah besar agaknya dia, tu yang nak tunjuk power lebih tue...

sikit pun tak kasi can kat abang dia...

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak Ain..

alalala..
Comel je Sarah..

Ain berkata...

lol: dearie....

budak comel yang makin nakai....huhuhu...

Mak Su berkata...

hahahaha, macam-macam perangai si puteri kecik tu.....

Ain berkata...

mak su: boleh la jugak buat kita ketawa kan maksu....

ainie aziz berkata...

hehe...igtkan apa benda la kat dalam buai tu. sib baik letak menan dalam plastik je. kalau letak dalam plastik box besar, larat ke sarah oiii! haha! tapi cute!

Ain berkata...

ainie aziz: kalau letak dalam box, confirm spring buai sarah putus....

seplastik menan ni pun dah buat buai sarah nak jejak lantai....huhuhu....

Related Posts with Thumbnails