Khamis, 18 Mac 2010

Cek Sudah Maiiii.....Dari Nuffnang Ke???

Ohh tidakkkkk....

Usah la ko bermimpi di siang hari ain oiiii.....

Entah bila cek tu nak datang carik ko..... hahhaha.....

Tapi  kans, dalam pada duk mengelamun semalam.....

Tetibaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....adik aku callll

Ada cek katanya............ wallllaaaaa dari mana pulak datangnya nie??


Alhamdulillah, rezeki datang tepat pada waktunya.... tengah2 bulan plak tue...

Sukaaaanyaaaaaa tak terkata walaupun amaun kat dalam cek tu takde la banyak mana....

Kalau korang teringin jugak nak dapat cek macam aku ni tetiap tahun, ambik la insurans dari takaful untuk kenderaan korang.....

Aku gerenti mesti dapat pulangan punya.....

28 comments:

honeylanz berkata...

ini sudah untung ni..

Mak Su berkata...

cek apa tu? bonus payment ker?

LiNda berkata...

ecececeh... dapat cek tengah2 bulan. suka wooo

Ain berkata...

honeylanz: untung mudharabah kan....hehehe

Ain berkata...

mak su: untung dari bisness takaful dorang maksu.....

dorang kan pakai prinsip mudharabah, so kita pun terkena la tempias sekali...

best tau, tiap2 tahun mesti dapat...

Ain berkata...

sis linda: dah kering ni sis....hehehe....

tetiba dapat rezeki plak....alhamdulillah...

ieda berkata...

ooo...cek takaful kenderaan rupanya..saya pun dpt gak..dah 2 kali kot.tak tau cek apa tapi terima jelah kan...ekeke

♥Azie♥ berkata...

leh belanja azie makan nie...hurmmm azie tgg ain k.heheheh

atie berkata...

salam ain...

syoknya dapat cek....

nza berkata...

mintak sesen dua......bila nk gaji nie...hu.hu.!!

Ain berkata...

ieda: ain pun 2nd time dapat gak nie....

sblm ni pakai insurans konvensional, tu yang tak dapat pape....

Ain berkata...

azie: kalau dekat dah belanja dah....

kena tag lagi ke??? huwaaaaa....

nanti ain buat ya....

Ain berkata...

kak atie: rezeki tengah semput kak...

alhamdulillah....

Ain berkata...

kak nza: sesen dua cukup ke kak....

ninie's corner berkata...

rezeki di tgh bln.....Alhamdulillah.....

~aSHa~ berkata...

ehehehe beh gak ni...sha pernah dgr gak org amik insuran takaful ni dpt cek bila takde eksiden apa2 kan? gitu ke?

leh ar esok sy terjah ke PAKA ye..nak merasa duit cek ni....

Softtouch [Hanim] berkata...

bestnya ain..rezeki...

Ain berkata...

ninie: syukur dengan rezeki yang Allah kasi, walaupun tak seberapa tapi tetap bermakna...

Ain berkata...

asha: kena make sure insurans tu dari takaful malaysia....

kalau dari syarikat lain akak tak gerenti...

usah kata besok, hari ni pun boleh.... hahaha...

Ain berkata...

softtouch[hanim]: tu la, kalau nak tunggu dari nuffnang, berkurun ler jawabnya...

lain ler kalau blog kita ni femes cam orang lain kan....huhuhu....

Mak Su berkata...

masuk insuran takaful apa? maksu baru amik borang takaful kesihatan utk maksu ngan kapel, dan takaful pelajaran utk anak-anak. layak gaks ker?

pasal top komentator, satu jer cadangan maksu, delete jer yang curret ni... lepas tu ain amik new code kat maribina blog tu, dan tepek kat sini (replace). bahagian nama yang dia suruh replace tu, kena replace exactly macam nickname ain di blog, kalau tak, sure ler ain sendrik jadik top commentator, ahaks.

maksu buat sekalik jer, trus jadik. very der easy :)

nanti habaq pasal takaful tu ek, giler excited ni mata materialistik maksu bila tgk cek...oops!

Ain berkata...

maksu: yang ni untuk insurans kenderaan jer maksu.....

ain gunakan insurans takaful malaysia setiap kali renew insurans....

memang setiap tahun akan dapat cek keuntungan nie...

kalau untuk insurans pendidikan ngan kesihatan, selalunya dorang terus kreditkan ketabung simpanan kita tue.. so takde la dapat cek...

~aSHa~ berkata...

kak sungguh ni nak pg esok..nanti sy sms ye..walau cek tak clear tak pe ar...janji kalo kesempatan leh jumpa...mau?

Mak Su berkata...

oohh.. tq, a'ah, ada dah diterangkan tapi maksu tak pasan plaks tadi... huhuhuh, sodihnya, maksu beli insuran keta moto kat pos opis

CuTeMiUt78 berkata...

oh.. dari inssurans takaful ke... tahniah la ya

Ain berkata...

asha: sorry smlm akak tak bukak blog...huhuhu...

nape tak sms akak? semalam akak ke kemaman, tengok rumah baru sepupu akak, lepas tu ambik danish kat ibok...

petang akak dah ada kat rumah...

sha datang paka tak?

lain kali, kalau lalu sini call jer akak...singgah rumah akak tau...

Ain berkata...

mak su: takpe maksu... lepas ni pilih takaful plak ya....hehehe..

Ain berkata...

cutemiut78: hanya dari takaful malaysia... hahaha...

Related Posts with Thumbnails