Rabu, 17 Mac 2010

PANTAI KEMASIK YANG MENDAMAIKAN

Setelah puas memujuk rayu....

Setelah puas menangis sendu......hahahha.... tipu jerk!!!

Akhirnya abah bawak jugak kitaorang gi pantai.....

Yang paling happy adalah putera puteri mama..... 

Mama pun happy jugak sebab teringin benor nak release tension.... buhsan balik kerja asyik duk rumah jerk....

Pelik ke erk, walaupun setiap hari aku menatap laut, tapi ke laut jugak yang aku nak tujuuuuu..... 

Bukan terjun ke laut bunuh diri yerk..... tapi teringin nak bersantai kat tepi pantai tu sambil layan angin sepoi-sepoi bahasa.... 

Fuhhhhh terasa cukup aman, damai dan tenang sekali..... haaaa!!! ada la yang jelesss tue.....hehehe....

Dan ini adalah destinasi kami petang semalam

*

*

*

*


Pantai Kemasik.... salah satu tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk berehat, relaks dan berekreasi seisi keluarga. Hanya 5 minit jer dari Awana Kijal tu.  


Yang ni pemandangan belah kiri pantai. Aku suka tengok perahu nelayan yang tersadai dengan teratur kat pesisir pantai tu.... Tak dapek nak close up sbb pakai camera handphone jer...

Yang ni pulak kawasan paling sesuai untuk mandi manda kalau ada anak kecik. Airnya lebih cetek dan yang paling best tetap ada ombak sampai ketepi.....mesti la sampai tepi kan, idak ke pelik kalau tetiba ombak tu stop kat tengah laut.... 


Sarah yang jakun sebab baru 2nd time pegang pasir pantai... sampai jer terus cekau pasir tue. Kalau mama tak monitor harus dia masuk mulut sebab ingatkan pasir tu nasi....


Sian abang danish yang kuciwa sebab abah takmo keluarkan layang2 dia dari bonet kete..... huhuhu... Berkurun dah beli layang-layang tue, tapi tak pernah sekali pun diterbangkan..


Cuba teka puteri dugong sarah ni tengah pandang apa??? takde hadiah untuk aunty2 sume tapi kalau nak jugak sarah bungkus jerk siput sedut ngan kerang yang sarah kutip semalam....  


Sebelum balik bawak putera puteri gunung ledang bukit merah paka ni main kat playground dulu. Kasi can la kat dorang sebab bukan selalu pun dapat peluang abah nak bawak main ni.. 

Inilah dia budak paling happy dan paling banyak songeh petang semalam. On the way balik sakan dia mengamuk nakkan air sebab dahaga sangat agaknya. Tak nyempat-nyempat singgah kedai sarah yerk... 

Ibuk2 kalau nak bawak anak2 gi pantai elok bawak bekal air banyak2 sebab kalau berlama-lama kat pantai ni tekak gerenti kering punya.... banyak sangat telan air angin kosong....hehehe...  

25 comments:

Ena berkata...

wahhhh..
cantekknyer pantai tu.. dah lamer x ke sane.. hu3x..
kemain lagik anak2 main ekk! budk2 camtu lah..

honeylanz berkata...

lawanye pantai ni.... has x pernah sampai lg...biasa nye bukit keluang, pantai air tawar n batu buruk je...

lily lotus berkata...

cantiknya weather :)...tenang jer jiwakan

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak Ain,
Bestnya dapat bercuti..

Teringin bercuti..

Relex...

Duk tepi pantai pun jadilah..
Alangkah damainya..

Ain berkata...

Ena: kalau ena ke sini mesti terkejut...

banyak sangat perubahan kat pantai kemasik ni sejak Menteri Besar Ahmad Said ambik alih...

namapun kawasan dia kan.... takkan nak di anak tirikan...

faedahnya dapat la jugak kat kita nie...

LYaFRINA berkata...

Ain.. kat cni mmg sgt2 cantik...
nice view.. thn lps ada mari cni ambik gambo..
mmg cun giler.. ambik kat batu2 tu...

Nak pegi lg.. tp xtau bila

Ain berkata...

honeylanz: pantai ni tak glemer sangat kan...

yer la, dulu takde apa pun kat sini...

tapi kalau sekarang ni, nak carik parking pun penat jugak round...

Ain berkata...

lily: tu yang ain teringin sangat nak ke pantai...

ikutkan depan ofis pun ada laut, tapi nak la jugak ke tempat yang ada pemandangan lagik menarik kan...

kalau hari-hari pandang tempat yang sama, boring juga...hehehe....

cuaca semalam mmg cantek... tak sedor hari nak maghrib...

Ain berkata...

lol: dearie, awakkan ada baucer duk awana tue...

kalau dari awana kijal, jalan kaki pun sampai tau...memang dekat giler....

awak datang sini nanti call akak, kita gie berkelah tepi pantai nie....

akak gerenti enjoyyyy habissss!!!

Ain berkata...

lyafrina: tu la semalam lupa bawak camera...

rugi tak dapat snap pict...yang ni pun guna handphone jer....

best giler pantai ni kan... pemandangan memang mendamaikan sungguh....

Zaidah berkata...

alangkah seronoknyer dapat bermain ditepi pantai...menyegarkan...bleh terapi stress...tengok anak2 berlari bermain air...besttttttnyer...

Ain berkata...

zaidah: tambah la seronok dapat berkelah dan gedebussss mandi kan.....

mamamiera berkata...

cantiknye pantai tu.. pi sana kena singgah tpt tu lah sok2.. comey sarah pakai tudung.. hah ni aunty zai nak teka..
sarah pandang matahari kot...
tol x mommy sarah..?

nza berkata...

rindu pantAi....
rindu ombak...
rindu pantai....
dh 4 bln xjejak kaki ke pantai.
dannnn rindu kg.....hu.

Hepinya kanak2 rebina 2 org tu brcanda tepi pntai...aunty nk ikut gak la....

lily azliyana @ mama zara berkata...

cantiknye pntai kemasik ni..pntai2 kat bahagian timur mmg lawa2..tk macam pntai kat selatan nih..airnye keroh takde kaler..ekekekeke

kakzie berkata...

salam Ain,
baru ari ni dapat ronda2 kat sini..bnyk entri tertinggal so komen si ni je la eik...baru balik dr bercuti sebenarnya..tiap2 tahun balik kampung tp tak pernah singgah kat sini.Suka tengok batu tu mcm kat Bali pulak...selalnya kita main laut kat kg jer.10 minit je jalan kaki dah sampai pantai...
seronok tgk anak2 Ain...njoy diaorg kan

Ain berkata...

mamamiera: cuba lagi aunty zai....

kalau pandang matahari rosak mata sarah aunty...hehehe...

Ain berkata...

kak nza: kesiannya kakakku...huhuhu...

sampai masa dapat balik nanti lepak tepi pantai puas2 ya kak....

Ain berkata...

lily: tu la kan....

sayang sungguh belah pantai barat sana banyak pantainya yang dah tercemar.....

mungkin sebab hotel tumbuh bagai cendawan...

Ain berkata...

kak zie: welcome back kakzie....

batu besar kat pantai kemasik tu ada sejarah tersendiri tau.... kata hubby manusia terkena sumpahan....

sejauh mana kebenarannya tak tahu la pulak ain...hehehe...

Nida berkata...

Ain.. cantiknya pemandangan pantai tu... bersih n indah

Ain berkata...

nida: pantai kat obersea pun cantik jugak kan...

at least terubat jugak rindu nida kat bumi malaysia...

POSH76 berkata...

sekali skala layan pantai mmg bess...hilang stress hehe

Ain berkata...

posh76: ombak yang membadai buat kita lupa sejenak segala masalah yang ada....

job berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts with Thumbnails