Ahad, 28 Mac 2010

COMMENT BOX YANG MESRA PEMBACA

Serius cakap selama ni aku tak sedar pun yang blog aku ni tak berapa nak mesra alam pembaca.....

Dalam diam rupanya aku dah menyusahkan kengkawan. Mintak maaf banyak2 ya, disebabkan aku yang tak berapa nak alert dengan setting blog aku nie, korang semua terpaksa taip word verification sebelum boleh komen.........huhuhu...

Thanks adik manis asha yang sedarkan akak dari mimpi. Ini dia komen beliau yang sangat bernilai tue....





Bagi kengkawan yang masih gunakan word verification nie, apa kata follow cadangan asha tue... Baru la bersemangat kengkawan yang lain nak tinggallkan komen kat blog korang....

Lagi satu kan, kalau nak comment box korang lebih mesra pengguna, gunakan pop-up window macam yang nida cadangkan kat aku tue....


Tutorial untuk tukarkan kepada pop-up window boleh tengok kat sini...

****Selamat Mencuba****

18 comments:

Nida berkata...

Alamak Ain terharunya diriku sebab namaku di dalam entrimu..hehe..

p/s: nak key chain tak... Nida tunggu alamat Ain ni :)

Ain berkata...

nida: kalau tak kerana nida sampai ke sudah la comment box ain tu tak bertukar....

thanks a lot tau...

ain email address skang jugak k.... terlupa la dear...

ibu_arifa berkata...

lor kak Ain tak tahu ker yg komen box kak Ain cenggitu? ku ingt kak Ain sengaja..risau dgn ' mulut org yg xde insuran' dtg mengomen.

susah payah pun ku taip lah jugak words verification tu.. terpaksa celikkan jugk mata rabun ni nak cari huruf tu satu-satu..

dah tukar mcm ni ni..senang lah nk komen :)

sisdee berkata...

hahahah...saya pun dah dlete verification words tu err mmg tak de kan hahahahaha...
tp vrfication tu bole elak dari spam kan...hehehe..

(tadi dah comment tau tp server hmpeh) :(

Ain berkata...

ibu_arifa: akak tak sedar pun min, pasal akak takyah taip code tu kan....hahaha....

kesian min, bertambah-tambah la power spek mata min tengok code kat blog akak.....

Ain berkata...

sisdee: haah dah takde...

senang sikit sbb taip komen terus boleh publish....

harapnya takde la 'spam' menyinggah kat blog kita....

CatlinaFly berkata...

ha ah..sy pun dha lame buang sebab nak bg senang org komen..

lagi satu ,kalau betul org tu ikhlas nak komen actually,kena taip word verification pun dia akan sanggup ;)

Ain berkata...

catlina: akak tak perasan pun, nasib baik ada yang sudi cakap dan bagi pandangan....

kalau boleh nak yang terbaik untuk kengkawan kan....

kesian dorang, dekat setahun kena dera taip verification code tue....huhuhu....

lily azliyana @ mama zara berkata...

word verification tu sy dh lame buang dah..tp yg pop out comment box lom wat lagi..tkde org komplen susah so biar jekla cenggitu..hehehe

nza berkata...

skrg dh senang cz ain dh wat pop-up nie...
trkdg kita xprasan kn bnde2 camni...

zue @ annaleeya berkata...

akak stuju sgt... comment tuh wat pop up window jerk... dan word verification pon buang jauh2... barula akak rajin komen... hehehe...

~aSHa~ berkata...

malu ai..ehehehhee

Mak Su berkata...

yeaaa..... mesra pengguna :)

Ain berkata...

mama zara: sesetengah pembaca mungkin tak kisah, tapi kalau nak mudahkan dorang boleh la tukar ke pop-up komment nie....

senang sikit untuk dorang view....

Ain berkata...

kak nza: betul cakap akak tue...

terlepas pandang gitew kan...

kak, bila nak remove verification code kat blog akak.....hehehe...

Ain berkata...

kak zue: tu la, mcm mana la dulu boleh tak perasan sume nie...

hehehe....

Ain berkata...

asha: apa nak malu....

ilmu yang bermanafaat kena la di sebar-sebarkan....

yang menyebarkan ilmu seharusnya dapat penghargaan....

thanks again sha...

Ain berkata...

mak su: dan mesra pembaca kan mak su....

Related Posts with Thumbnails