Khamis, 25 Mac 2010

Tiba-tiba Rasa Tak Sihat...

Selalunya bila hari bekerja, rutin harian aku masuk ofis jam 8 pagi kadang-kadang tersasar gak sampai 8.30 pagi, lebih dari merah dah keluar kat punch card tue, dan balik sebaik sajer jam 5 petang....

Dalam tempoh 8 jam bekerja ni, tugas aku melepak kat ofis. Bukan lepak sesaje yerk, lepak sambil buat kerja la... Kang ada plak yang kena terminate tanpa notis karang....

Dalam tempoh masa ni jugak, aku takkan kemana-mana even untuk keluar makan sekalipun. Abih tu tak makan ke??? Makannnnnn, kalau tak mati la aku.....

Hari ni, aku tukar sikit kebiasaan tu.. Pukul 10 pagi aku keluar atas urusan peribadi dan masuk ofis balik sebelum 2 petang.....  

Punya la budak manja kan, masuk jerk ofis mata aku jadik berpinar-pinar.... rasa nak pitam!!!! Sudahhhhh, kalau aku pengsan sapa nak angkat aku neh??? 

 

Hajat nak makan nasik ayam pun tak jadik sebab pandangan macam makin gelap jer... Cepat2 telan panadol sebijik dan landingkan kepala kat meja.....

Skang dah semakin ok walaupun kepala sedikit pening-pening lalat.... Kalau aku tak ok,  tak takde la aku taip n3 ni kan. 

Masalahnya sekarang ni aku tak sihat ke??? Tadi aku panjat tangga dekat Arked Mara Kemaman yang satu tingkat tu pun rasa mengah ya amat.  

Tak dinafikan aku memang bertahun tak buat senaman. Senaman mulut ngan anak2 tu ada la... Mana cukup kan.......

Mungkin jugak aku tak tahan dengan cuaca panas sekarang, sebab tu agaknya mata rasa berpinar dan tetiba nak pengsan.... 

Kena buat medical check-up jawabnya ni.... Macam risau jerk dengan kesihatan jantung aku.... Kenapa mengah semacam ya???

12 comments:

mamamiera berkata...

ntah ntahh...
ade baby tak..?
;)

Ain berkata...

mamamiera: tak mungkin zai, sbb baru jerk lepas period...

LYaFRINA berkata...

Ni musim panas y amat..
sbb tu slalu mcm tu..
tu pasal.. mls nk kuar.. baik duk ofis jer...

***Ain turun kmn ke td???
jauh gak dr dungun tu...
Bgunan Arked Mara tu y tepi sungai kan???

**Ok.. take care yer

Ain berkata...

lyafrina: tu la, tadi memang panas, ain pulak selalu duk dlm air-con jerk...

terkejut agaknya, tu yang pandangan berpinar tue...

gi kemaman kejap jer tadi, daftar niaga...

dekat bangunan tepi sungai tu la... panjat satu tingkat tu pun termengah-mengah...huhuhu...

Ena berkata...

Tu la kan.. mesti rase x selesa jer.. Mrmm.. cepat2 makan ubat yeh!.. sbb nanti x melarat la kan..
^_^

Shida berkata...

sian ain..pi la jumpa doktor,wat medical check up..jgn culas mkn ubat..hehehe..
ain,jom join shida gi kelas aerobik nak??setiap ahad n selasa,kul 8 mlm-9 mlm..

nza berkata...

kurg air n makan kot....mayb ain kena ambil suplement utk tmbah tenaga.

Ain berkata...

ena: tapi kan, dalam sakit2 tu nak jugak update blog....

memang addicted sungguh....

Ain berkata...

shida: teringin nak gi senamrobik, tapi kids sapa nak jaga...huhuhu..

Ain berkata...

kak nza: kalau kurang air tu mungkin jugak, tapi kalau kurang makan tu tak kot....

terlebih makan ada la ain ni kak...hehehe...

nanti ain cuba carik supplement sbb so far mmg tak ambik pape untuk tambah tenaga....

~aSHa~ berkata...

ooo ada kat kemamang ke tadi...kalo time rehat leh jumpa

Ain berkata...

asha: akak pergi kejap jer sha....

pukul 2 dah masuk ofis balik....

ada kesempatan, satu hari nanti kita jumpa k....

Related Posts with Thumbnails