Ahad, 7 Mac 2010

SPORTS DAY - TADIKA CEMERLANG AL-ABRAR

Weekend kali ni aku turun padang sebab danish ada sports day anjuran tadika dia. Gigih berpanas di pagi hari semuanya untuk anak teruna aku yang bersemangat giler nak masuk bertanding tue...hehehe...

Kalau sebelum nie pergi bertemankan abah kali ni bertemankan adik aku selaku driver. Harapkan mama tak bersukan ler danish jawabnya... Ada berani nak drive sendirik?? Nan adooooo!!!! Lesen tue elok ler masuk dalam frame lelawo pastu gantung kat dinding ajer....hahaha....

Jom layanz aksi berpanas kami khamis hari tue...

'ready berjuang untuk rumah merah'

Tengok la danish tu nak berlari pakai selipar ben 10 jer. Bila aku nak pakaikan kasut, cikgu dia cakap tak payah la kak, pakai selipar lagi laju larik.... tapi betul tau, danish memang dapat no. 1 dalam acara yang dia join.... mungkin ben 10 tolong agaknya...

'comelll jer kan budak-budak nie... ready untuk perbarisan'

'kirik kanan kirik....

'pusing padang - kira warm up ler nie...'

'penyokong kuat rumah merah - kuat makan ader la saya nie'

'ni ler driver a.k.a adik mama'

'wakil mama untuk join sukan jugak, mama tak dapat nak join sebab kena monitor sarah. Dia mana nak ngan orang lain....teacher dia tegur pun dia nangis....huhuhu...

'che' Da sarah dapat 2nd place tapi tak dapat hadiah sebab hadiah untuk 1st place jer.... tak kisah la kan janji enjoyyy'

'budak kecik ni teringin nak masuk acara jugak, tapi tak cukup umur - tunggu besar sket lagi ya sarah'

'usik mengusik membawa bahagia'

'pict. paling susah nak ambik sebab sarah asyik larik jer bila che' da datang dekat'

'abang n adik di bawah terik mentari'

'kemuncak acara - pengagihan hadiah'

'bersama hadiah kemenangan'

'mama with sarah yang kepanasan'

27 comments:

cheqna berkata...

kak..

bila kita nak jumpa?????

Ain berkata...

cheqna: datang la sini bila2 masa jer cheqna suka....

kalau akak gi belah sana, akak call cheqna k....

Ena berkata...

wahhhh... bstnyer leg tgk acara sukan anak ekk? Nati turn sy lah pulak.. tp bile la agaknyer tu..

eheheh.. cam sy juge.. bawak kete bile ader emergency jer.. klu x.. memg x muu bawak.. lagik2 jln sane sini jem.. x suke.. hu3x..

Kulanz Salleh berkata...

seronok tengok anak-anak bersukan macam ni.. sayapun tak akan lepaskn peluang utk tengok klu anak-anak terlibat dgn aktiviti macam ni

Syuhada Kamal berkata...

seronoknya sekali sekala bersukan..lagi2 budak2..comel je tengok diiorg ni..sarah dah ok ke kak

Zaidah berkata...

meriahnyer...seronok tengok gelagat anak2 kita klu bersukan... :)

nza berkata...

Tahniah utk abg long...wah, kuat lari ye...Tahniah gak utk che da...
Oooo....slama ni ain pakai driver la ye...bagusx3....kalu pndai bw kete sndiri jwbnya xmerasa la pakai driver...sume tmpt kena g sndiri..hu.hu..hu

comel jerr kanak2 rebina tu sume..

Ok sarah, nnti kalu dh skolah, jd mcm abg long...kuat lari...

mamalieyna berkata...

wah bestnye ada anak dh sekolah ni..leh join program2 cenggini..^_^

samalah kita, ada lesen, gantung wat hiasan kt umah sajor..huhu..

Ain berkata...

ena: insyaallah sampai jugak masa ena nanti...

seronok tau tengok keletah budak2 nie...

enjoyyy sesangat...hehehe...

ena takut drive gak ke? hahaha....

ain risau bab parking sebenarnya, memanggg failedd...

Ain berkata...

kulanz salleh: thanks akhirnya tinggal jugak komen kat box saya nie....

waktu ni kanak2 paling gembira kan...

bila tengok dorang happy kita pun happy jugak...

rugi kalau lepaskan peluang...

Ain berkata...

syuhada kamal: danish excited giler nak masuk bertanding....bangun pagi pun takyah kejut dah...hahaha

dia plak yang bising che' da dia lambat bangun...

sarah belum buang air besar lagi lepas n3 akak hari tue...

akak dah try 1-2 petua, harapnya ada perubahan...

Ain berkata...

zaidah: tetiba teringat kenangan masa kita kecik dulu kan....hahaha

Ain berkata...

kak nza: tu la, hubby manjakan sangat...huhuhu...

susahnya bila dia takde, boleh tergendala program kak...mula la nak menyusahkan orang lain...hehehe...

Ain berkata...

mamalieyna: ieyna, jom gantung lesen sesama...hahaha...

shi3la berkata...

besnyerrrr dapat tgk anak-anak kat sekolah..antar gi sekolah...tingat zaman bebudak dedolu...tapi time haku dolu haram mak haku nak gi sekolah kecuali nak sign buku rekod..tu pon bersyarat periksa mesti dapat no 3 kebawah jerk.kalo takkkk jangan harap ler nak nampak muker diyer kat sekolah.giler kejam..

CuTeMiUt78 berkata...

seronok tgk budak2 ni bersukan kan

LYaFRINA berkata...

Comelnya sarah pakai tudung.. cute..
asya xleh pakai.. rimas.. kalo bg jer.. msti jerit.. aritu time raya dh nk bg pakai.. bila dh bsar sket ok la tu...

**Best tgk bdk2 main sukan.. msti mcm aksi lucu spontan kan??

Diarihatiku1976 berkata...

meriahnya... comei-comei budak-budak tu semua

lily lotus berkata...

terujanya tgk. bilalah kindie anak ly nak buat sukan plak ni..hehe

Ain berkata...

cutemiut78: memang seronok sangat...

kalau cuaca tak panas maunya lepak sepanjang masa kat padang...hehehe

Ain berkata...

lyafrina: sarah ni kemaruk pakai tudung lya...

datang angin dia, dlm rumah pun nak bertudung...

yang bestnya, dia dah pandai pakai sendiri... kalau tengok dia betulkan tudung memang cute sangat...

masa hari sukan hari tu, paling seronok tengok acara budak2 lari dlm kain pelikat... yang lari dlm guni pun lawak giler...

kiranya memang enjoyyy la...

Ain berkata...

diarihatiku1976: thanks singgah sini...

tengok keletah budak2 sungguh menyeronokkan...

macam2 aksi ada...

yang tetiba taknak bersukan pun ada jugak tau, mungkin sbb tak biasa.1st time join la katakan...mostly yg mcm ni kids umur 4 tahun. jenuh jugak parent memujuk...hahaha...

Ain berkata...

lily lotus: nanti ly upload gelagat dorang plak ya...

mesti seronok sakan bersukan...

honeylanz berkata...

lajunye danish lari... dapat no 1 gitu ;)

Ain berkata...

shi3la: sama la ngan nasib aku nie...

masa aku form 5 aku larik nangis dlm tandas sbb masa perjumpaan ibubapa parents aku tak datang sedangkan masa tu cikgu panggil aku duk depan parents lain sbb nak kenalkan aku sbg pelajar contoh sekolah...huhuhu...

nak buat camne kan, mungkin ada tugasan lain yg lebih penting yg perlu parents kita selesaikan waktu tue...

at least kita cuba elakkan perkara ni berlaku kat anak kita plak satu hari nanti...

Ain berkata...

honeylanz: terlebih semangat kot tu yang menang agaknya....hahaha...

job berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts with Thumbnails