Sabtu, 16 Januari 2010

TAK SUKA KALA MANDI

Jaaangan salah faham ya... Bukan aku tak suka mandi... sukaaaa.... sukaaa sesangat...

Yang aku tak suka tue, bila mandi air masuk dalam telinga....eiiii gerammmm!!!

Nak kata cara mandi tak betull, takkan dah tua camni tak reti2 lagiii.... tak masuk akal kans..

Tapi memang aku selalu kena kes air masuk dalam telinga nie, hanginnn tau...

Terpaksa la usaha keluarkan air tue balik....

Apalagiii, gunakan petua orang dulu-dulu... 

Titik lagi air dalam telinga yang dah masuk air tue sampai terdengar bunyi something pastu senggengkan kepala sampai telinga rasa panas.... kalau tak rasa panas maknanya air tak keluar ler... 

Aku punya cara, bukat takat senggengkan pale jer, siap lompat2 pastu ketuk2 pale aku nie.... payah jugak dia nak keluar...... haiyyyyoooo memang bikin tension sbb telinga rasa berdengung!!

Kalau memang tak jalan jugak dan aku mcm dah nak give up, at last aku buat dunno jer... 

lama-lama dia kering la sendirik....

18 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
Hahaha..
Tak tahan lak baca yang 'lompat2 dan ketuk2' kepala tue.
Janganlah ketuk kuat sangat kak.
hehe..

selalu mcm tue.
lagi bikin panas bila nak segera ke tpt kerja.
paksa jugak masukkan air balik dlm telinga..

...mandi sungai lagi selalu kak.

honeylanz berkata...

has if x mejadi guna petua tu..ambik cotton bud aja ;)

Ain berkata...

lol: hahaha.... benda kecik yg kadang buat mood kita spoilt kan....

akak tak tahan sebenarnya bila air yg kita titik tue mengalir dalam telinga....

huhuhu.... seriau jer rasa tau...

Ain berkata...

honeylanz: has, ain pun pernah jugak guna cotton bud, tapi berdengung tu tak ilang....huhuhu...

~~ciklinn~~ berkata...

yupp betull ken acurah dgn air balikk nanti rasa panass jerk air tu kuar..

ermm pakai cotton bud cocokkk pelan2.. nanti zupp rasa air tu meresap kat kapas tu..

nza berkata...

ha.ha.ha...(ketawa brgema 1 tmn).....
Kalu hari2 la air masuk dlm telinga, sure ain akn kurus cz kena wat senaman melompat2 n geleng2 kepala...
His!!! kejam lak kak nza ni..kesian ain.

Ain berkata...

ciklinn: kena cucuk sampai air meresap ya linn...

ain main cucuk macam korek telinga tue...huhuhu...

patut la tak berkesan...

Ain berkata...

kak nza: hahhahaaaa....

patut la badan ain kurus keding kak...

tak perasan pun penyebabnya senaman telinga masuk air....

LiNda berkata...

ekekeke...

awak nie ada2 sajalah ainn...

awak jirus dari atas ke bawah or dari tepi ?

Apapun... bagus gak air masuk telinga. Cuci segala kotoran .

hehehe larikkks...

Ain berkata...

sis linda: yang pasti jirus kaki dulu, pastu baru la atas ke bawah.... hahhahaaaa (pecah dah rahsia mandi ku...)

kalau mandi, ain tak suka pakai shower so mandi dr air paip getah jer...hehehe...

air tu masuk masa tangan duk splash kat kepala... tersplash ke dalam telinga...huhuhu...

betul gak cakap akak kan, leh cuci segala kotoran....muahaha...

kalau kita lihat dr sudut positif, mesti tak tensi kan....hehehe

~aSHa~ berkata...

ahaha mmg tension kalo air termasuk telinga ni...
kalo sha pun adeh..terlompat2 mcm petua tu jugak ar...

Nida berkata...

Memang tension klu Nida kena macam Ain..

Selalunya Nida baring mengiring... lama2 kluarlah air tu.. tapi kadang2 tak kuar juga...

Ain berkata...

asha: jangan lompat taim peknen ya.... bahayaaaaaa.....hehehe...

tapi kan sha, tang lompat nie memang dah jadi habit ain tiap kali tinga masuk air tau....

Ain berkata...

nida: baring sampai tertido kan...

terjaga jer air dlm telinga pun dah kering....hehehe...

~aSHa~ berkata...

kak..lambat lagi preknen ni...tak larat ar jaga danish tu...

danish akak nakal yakmat tak?
danish sy...aduhhhhh..tak terlarat dah ni

Ain berkata...

asha: maunya tak nakal dik...huhuhu...

sepatah kata kita, berpatah patah jawab dia...

nama pun bijak kan, sabo jer ler...

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm memang payah kan.. klu dah air masuk terlinga ni

Ain berkata...

cutemiut78: nasib baik tak berlaku hari2...

kalau tak cuak jugak ain nie...

Related Posts with Thumbnails