Rabu, 13 Januari 2010

AKSI MENARIK KETIKA MEMBACA

Berpegang pada Prinsip "BERANI UNTUK GAGAL" aku join kontest lagi. Walaupun tak pernah menang dlm kontest gambar bergambar nie, tak kisah la. Janji tali persaudaraan bertaut mesra.... tak giteww....

Kontest menarik kali nie anjuran Syima Syawal. Kalau nak tahu, beliau adalah seorang penulis sebenarnya.... Koleksi buku-buku di dalam banner kat atas tu sume adalah karangan puan shima kita.

Bila sebut pasal penulis ni kan, aku memang cukup kagum. Apa yang selalu bermain dalam kepala aku ni apa tau...... mana la dorang dapat idea nak menulis ni ya.... Aku nie, usah kata nak menulis atau mengarang novel panjang berjela, nak taip entry ringkas kat blog ni pun asyik blank jer....huhuhu.... 

Memandangkan hobi aku dah memang membaca, so anak-anak wajib ler terikut sama. Paling ketara minah kecik pengarang jantung hati hamba tue...sapa lagi kalau bukan si Sarah. Habis hancur lunyai majalah mama dia kerjakan. Kasi buku dia idak ler dia mau.... perasan besor gamoknya budak ni kans.... bukan tau baca sangat pun, yang dia tahu tengok gambar jer.... Jadik la kan, at least takde la gambar gajah dia sebut semut kan kan...  

Nama Anak: Nur Atikah Maisarah

Nama Ibu: Noraini Khani

Tajuk Gambar: Yang Mana Satu Idaman Kalbu

seeee.... kecik-kecik dah tau nak pilih alat mekap sume.. Jangan cakap Sarah ni menurun feel mama dia, sebab mama dia memang tak suka mekap ok. Suka lagi yang natural tau....hehehe.... 

Sesiapa yang nak join kontest ni cepat-cepat ya. Klik sini untuk maklumat kontest dengan lebih detail. Closing datenya ialah pada 20 Januari 2010. Sila candidkan pic. anak-anak anda kerana aksi yang dibuat-buat akan direject oleh pihak penganjur... 

20 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

...nak letak pict candid sendirilah.
hehehe...

ainie aziz berkata...

rindu kat ain! mana pegi????

Ain berkata...

lol: dearie, ada ke pic. candid sendiri? hahaha....

ada kategori untuk dewasa tau, sila mengkandidkan sahabat anda...hehehe...

Ain berkata...

ainie aziz: ain ada la....

aini yg hilang entah ke mana...

lately ain sibuk sikit, nanti dah free kita sembang panjang2 ya...

miss u tooo dear....

mamamiera berkata...

amboii sarah.. baru tecik lg dah pandai bace katalog avon mama ye.. nak order lipstiklah tu hah.. misti kat skolah ade pakwe yea..???
nway gud luck ye darling!

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

ooo...kecik2 da pandai ye...leh ler join aunty gi shopping.... :p

al-lavendari berkata...

adat bertanding ada kalah dan menang .. tapi kalau menang best gak kan ?

Ain berkata...

zai: kalau sarah pandai order, mau purse akak kering tetiap bulan....hahaha...

pernah sekali pakaikan dia lipstik, terjelir-jelir lidah nak jilat lipstik akak....

Ain berkata...

nadia: shopping???......sukaaaaaaaaa.....

tapi aunty belanja sarah ya....hehehe...

Ain berkata...

al-lavenderi: kalau menang lagik terujaaa...

seronok yang tak terhingga....

** Perfect Love ** berkata...

waa kecik2 dah pandai baca buku yek ;-)
good luck Sarah

syimasyawal berkata...

TQ sebab join...

kalau dewasa gan remaja lagilah digalakkan kerana penyertaan itu kurang... hehehehehehe kalau rasa nak candid Encik abang ke okey banget!

Sila tunggu keputusannya nanti ya

Nida berkata...

"Rajin adik rajin, rajinlah membaca, bila besar nanti boleh jadi doktor, ayah serta ibu gembira selalu, melihat anakku rajin baca buku"

nza berkata...

amboi nk order apa tu sarah.....ni mesti nk order alat makeup tu....
gud luck sarah...

Ain berkata...

perfect love: thank u singgah,

sarah tau tengok jer tue...hehehe...

kalau memang dia dah pandai membaca dan minat kat buku juga, mama sarah tumpang bangga...

membaca amalan mulia... betul tak?

Ain berkata...

kak syima: thank sudi jengah n3 ain kak,

kalau tak menang, dapat diskaun beli buku pun boleh ajer kan.....

dah lama tak tengok hubby membaca kak, dia banyak membaca kat internet, aci ke? hehehe....

Ain berkata...

nida: lagu tue buat ain teringat kenangan zaman sekolah dulu....

rindunyaaaaaaaa.....

Ain berkata...

kak nza: sarah nak pilih lipstik untuk mama...

kesian mama, pucat lesi jer muka dia....huhuhu...

LotsOfLove-Pearls berkata...

..ada kot.
hehehehe..

Ain berkata...

lol: dearie, kategori dewasa tue tak banyak yg join, besar peluang nak menang....

cuba la.... dpt novel kasi akak pinjam....hahaha....

Related Posts with Thumbnails