Rabu, 20 Januari 2010

HANYUT DAN TENGGELAM....

'danish seusia 6 bulan'

Sorry kalau tersentap dengan tajuk kat atas tue... hehehe... Jangan risau rumah kami masih selamat untuk didiami. Takde sebarang kejadian banjir  berlaku sebab musim tengkujuh dah lama berlalu. Kami masih selamat dan sihat walafiat. Tak hanyut or tenggelam ok..

Sebenarnya, nak citer pasal bot kecik kitaorang kat atas tue. Bot ke ni? kira bot la erk... Enjin dia kami tak mampu beli, so pakai dayung jer.... Ok jugak la kan, janji sampai ke muara.... ntah pape melalut dahhh....

Kami beli bot getah nie masa heboh kejadian tsunami kat acheh ari tue. Bukan pasal nak stanby naik menda ni ke apa, tapi alasan yg hubby kasi untuk menan si danish nie... (abah dia yg lebih berminat sebenarnya).

Entah apa mimpi hubby aku petang semalam,  dia keluarkan balik bot ni setelah lebih 5 tahun kami simpan... Beria mengepam sampai bingit2 telinga aku mendengarnya... Anak2 punya la excited tak terkira... Yer la, dulu danish kecik lagi, tak tau pape pun... Dia pun tak ingat yang dia pernah lepak dalam bot nie...

'lepak ngan adik.... sarah keluarkan duit nak bayar tiket..'

Yang lawaknya malam tadi, korang tau apa jadi? Ni ha!!!!

'belayar di lautan sepi dan sunyi'

'lena dan hanyut dibuai mimpi indah'

Bukan setakat lepak jer k, siap tidor baring sampai terlena dah.... Adik siap ambik bantal ngan selimut, lepas tue berebut nak tido dalam tue.... Yang lemas, hanyut dan tenggelam di bawak arus mimpi si danish nie.... Entah mana-mana dia belayar dah..... hahhahha...... nasib baik mama tak tinggal danish tido kat luar...

"sarah jumpa dolphin bang..."

 

32 comments:

iNa berkata...

besarnye bot...
mesti best duk main2 dlm tu... :)
smpai terlelap..

Nida berkata...

Amboi... tidoq pun dalam tu... untung mama ngan baba takyah beli katil..hehe

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
Lawaknya Danish sampai rdo dalam tue.
Hahaha..

excited sungguh..

Ain berkata...

ina: lagi best kalau dapat main kat kolam kan...

mau ngan mamanya sekali masuk dalam bot tue...

Ain berkata...

nida: haah erk... sblm ni pun dia takde katil sbb adik dia yg pakai....

letak jer tilam dia atas bot nie..hehehe....

jgn dah sedap belayar payah plak nak bangun gi sekolah....

Ain berkata...

lol: kasi can la kan sblm bot tu kena simpan balik...

semak hall akak penuh ngan badan bot jer...huhuhu...

dearie, lampu azimat menyala tak semalam?...hahhaha....

LiNda berkata...

kalau banjir, bolehlah kami sekeluarga menumpang .

wakkakaa

~aSHa~ berkata...

wah bestnye ada bot ni...sampai tertido ek danish..eheh sweet tul...punye la suka dia kat bot tu..mcm naik titanic ye..

adik sarah pun pandai nak bayo tambang ye...eheheh

mesti ceria je adik beradik ni kan..

nza berkata...

best tu trlena dlm bot..kalu betul2 kt dlm air lg best trbuai2 dilanda gelombang....mesti mkn brtmbah indah mimpi tu....

Ain berkata...

sis linda: takde masalah kak...

kita kan kecik2 jer....

kita naik en. is tukang tolak....

dia mana leh naik, karam kita nanti....

Ain berkata...

asha: hubby akak buat surprise ni sbb nak tengok sarah happy...

moody sejak dua hari lepas sbb hajat nak tgk ibu dia tak sampai...

kesian sarah...

Ain berkata...

kak nza: tetiba hanyut ntah sampai pulau mana kan kak....

bot ni dah tak leh belayar jauh dah....

namapun dah 5 taun kan, satu malam jer dia dah boleh kempis....

tak tau angin keluar kot mana...huhuhu...

miemiey berkata...

maafkan bu sarah..
bu rasa dah tak mampu jupe sarah
bu dah ambik masa terlalu lama dr trauma ni
ibu syg sarah sampai hujug nyawa bu..
harap2 kita bertemu di sana kalau di dunia ni kita tak mampu bersama..
bu bahagia lihat sarah dan abg bahagia..

MrsNor berkata...

alahaii nama lagi budak2...lena tidur dlm bot tu

Ummi Dania Yasmine berkata...

Wahhh..pelbagai guna di air ataupun di darat.... :-)

Ain berkata...

miemiey: takpe la bu, mungkin dia akan faham sendiri bila besar nanti...

Ain berkata...

kak nor: sanggup tu kak, walau berpeluh badan dia masa ain angkat masuk bilik...

Ain berkata...

ummi dania: tinggal kat udara jer tak leh naik lagi.... hehehe...

janji anak2 happy kan...

ikiqzana berkata...

wahh.. best nyer bot tu.. besar. klu g mandi kolam ank2 la paling seronok.. pastu mak bapak tarikkn.. mesti happening.

la si abang smpi tertido kt dlm bot tu.. excited betul.. xpe nnti mama bwk g mandi kolam ye..

lily lotus berkata...

hahaha..tak pepasal tidur dalam tu. kalau ada bathtub lagi syok terapung atas tu

ONE ZABA berkata...

mau ngamuk sakan kalau di alih tu...

Ain berkata...

ikiqzana: entah bila la abah danish nak bawak gi mandi kolam nie....

kalau dapat main air kat waterpark gambang tu bestnyaaaaa.....

Ain berkata...

lily lotus: kena cari bathtub yg besor, takut tak muat nak sumbat bot nie....

kalau ada kolah cam kat masjid tu best jugaaaa...

kena balik rumah mak nie...hehehe....

Ain berkata...

one zaba: kena kasi dorang main puas2 dulu....

dah puas main takde la dorang ngamuk bila dialih nanti...

Syuhada Kamal berkata...

punyalah excited si abg, sampai tido pun dalam bot ek..hehe..bawak bot tu main kat tasik mesti bestkan kak..tp kene hati2la..

Ain berkata...

syuhada kamal: tu la, best kalau dapat main kat tasik...

tapi kami semua tak pandai berenang... bahayaaa...

ainie aziz berkata...

bot ni leh convert jadi kolam gak ni. leh la sarah ngan danish mandi kolam lak. letak kat luar pastu gedebushhh terjun kat dalam tu. syok woo! haha!

Ain berkata...

ainie: muncul jugak akhirnya.... thanks...

idea bernas dari ainie, sukaaaaa....

nak tunggu pergi kolam, tasik or pantai ke entah bila, main air kat luar rumah pun ok jugakkan kan.....

** Perfect Love ** berkata...

hahah mmg nampak bets je tido dlm bot tuh... nape maknya tak tido dlm tu skali... hehe

Ain berkata...

fida: dah ada yg parking dik, melepas mamanya...

CuTeMiUt78 berkata...

mak aiisshh siap tido danish kat dlm tu.. ahaaakkss

Ain berkata...

cutemiut78: teruja sangat, sampai tertido dia...

dia dah tak ingat dah pernah main dalam tue masa kecik2 dulu....

Related Posts with Thumbnails