Isnin, 18 Januari 2010

LUKISAN DIA

Atas permintaan anak bujang aku, aku kena tampal jugak lukisan ni kat  sini....

Tak sampai hati nak hampakan dia sbb dia cakap "lenguh tangan danish siapkan lukisan ni kat skull sbb danish nak tunjuk kat mama. Mama letak kat blog mama ya....." (dia dah pandai sebut perkataan blog sebab terbiasa dengar perkataan tue keluar dari mulut aku...hahhaha...)

Sebagai penghargaan atas penat lelah danish, turutkan ajer lah ya.....

Tengok pada lukisan tue, aku tak caya dia yang lukis. Part orang tu ler... tapi bila tanya, dia jawab dia yang lukis sendiri..... 

Aku tengok dia mcm happy sangat dengan lukisan nie sampai dia cakap "danish rasa nak bagi kad raya kat teacher la mama"

hahhaha.... ada ker lukisan dia nak jadikan kad raya.

Kita beli kad lain ya danish... Lukisan ni biar mama simpan utk kenangan bila danish besar nanti.... 

Syukur la dia dah semakin bersemangat belajar... Kalau dulu, puas gaduh ngan aku baru nak belek buku... huhuhu....  

'touch-up lagi-warnakan klcc'

'bersemangat tampal kat dinding.... balik abah siap arr nie'

37 comments:

Syuhada Kamal berkata...

bleh tahan gak kreatif anak bujang akak tu yer..comel lukisannya..:)

Ain berkata...

syuhada kamal: danish ni memang minat melukis dik...

sayangnya mama dia tak reti lukis melukis nie...huhuhu...

LYaFRINA berkata...

waaa... comel sguh... kreatif..
tringin nk dpt lukisan camtu dr asya..
heheh

Ain berkata...

lyafrina: waktu lya akan sampai jugak nanti...

tunggu asya besar sket lagi ya...hehehe

Az Rina berkata...

wah, ade bakat anak bujang ain ni..nnti frame kan ek..

Ain berkata...

az rina: bakat terendam kan...

kalau digilap mau danish jadi pelukis fofular nanti.... hahaha... verangan jer akak nie...

cadangan frame kan tu elok jugak rina... sebelum hancus sb dia duk oter memanjang....

Softtouch [Hanim] berkata...

pndainya danish draw..bangga betul kan bila anak pndia sesuatu...sy pun sama kalu anak dah pndai sumthing...congrats danish

mamamiera berkata...

hahaa.. cantiknye.. pandai danish lukih..
lebih cantik dr yg aunty zai lukis mase darjah 1..

ainie aziz berkata...

hehehe lebih kurang lukisan dina dgn ayeen je. kadang2 rasa mcm "eh pandainye diorang ni melukis. aku lukis pun tk cantik cam ni". hahaha!

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak yang dikasihi.

First of all, dik sayang kak.
Hehe..

I Like the RED LOVE tu Kak.

...cantik lukisan Danish.
kak simpan, biar dia tengok bila dah besar nanti.
mesti dia happy tengok karyanya.

Ain berkata...

softtouch [hanim]: ain kagum ngan kesungguhan...

beria siapkan lukisan ni semata-mata nak tunjuk kat ain....

sanggup tak keluar main tue...

yang lawaknya sempat jugak dia merungut lenguh jari2 duk color lukisan tue...

Ain berkata...

mamamiera: sama la ngan akak zai...

masa darjah satu, satu benda pun tak reti nak lukis....

dah tua ni, nak lukis orang pun akak tak pandai lg tau....

maluuuuu sangat kat danish nie...

Ain berkata...

ainie aziz: mana ilang wak.... huhuhu....

cam chipsmore dah aini skang nie, kejap ada kejap takde... sibuk ke?

anak2 jauh berbakat dari kita kan...

serius cakap tangan ain langsung tak berseni...

Ain berkata...

lol: dearie, red love tu dah sampai erk?

cepatnyaaaaa, baru pos semalam..

akak mintak maaf sebab tangguh sampai berbulan lamanya (2 bln simpan tue)....

harap2 tahun baru ni sikap bertangguh tu ilang...hehehe...

tks suka dengan apa yang akak pilih untuk awak...

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
Rasanya tak susah untuk memilih utk saya kerana
saya tak kisah asalkan ikhlas.

and thanks again Kak.
tak sabar nak balik rumah.
nak try test.
hehehe..

en_me berkata...

anak yg gigih tewww..

Ain berkata...

lol: dearie, selamat menikmati suasana romantis mlm nie....hahaha...

hopefully 'dia' berfungsi dengan baik...

risau kot2 en. posmen rosakkan function dia... mana tau kans...

Ain berkata...

en_me: mama dia tak segigih iteww kansss....

Mama Qaseh berkata...

Alahai ank bujang Ain nie kan..
Kreatif nya dh nmpak Ain..
Mdah2an dh besar nnti pndai melukis yea Danish sayang..
Sweet k lukisan tue

al-lavendari berkata...

LUKISAN YANG TERSUSUN. BUKIT SATU TEMPAT, RUMAH SATU TEMPAT DAN SETERUSNYA. NAMPAKNYA PELANGI DIA LUKIS BESAR. KENA TANYA PAKAR SAIKOLOGI NI APA MESEJ YANG INGIN DI SAMPAIKAN OLEH SI DANISH TU !

ikiqzana berkata...

ala comel nyer lukisan tu.. ain kena bagi semangat percaya yg ank bujang ain melukis lukisan tu.. mesti dia hapi sngat klu dpt pujian dari mama danish.

harus simpan wat kenangan.

nza berkata...

br 5 thn dh pndai lukis tu....mmg kreatif.
Nnti ain liminate n simpan lukisan tu, bila danish dh besar mesti dia sronok tgk....
Kak nza pn wat gitu...

Ain berkata...

mama qaseh: sya, dia memang bangga sangat dengan lukisan nie...

siap puji diri sendiri....

"cantik mama kan"..

Ain berkata...

en lavendari: agak2 en. lavendari apa yang danish nak sampaikan??....

mungkin dia mengharapkan kebahagiaan menjadi milik keluarga dia selamanya....

Ain berkata...

ikiqzana: ain memang selalu puji dia even lukisan atau tulisan dia tak cantik...

ambik hati dan taknak dia upset sebenarnya...

Ain berkata...

kak nza: idea yg bernas jugak tu kak...

laminate lagi tahan lama kan...

tks for the idea...

al-lavendari berkata...

saya pun fikir ke situ juga .. kerana pelangi melambangkan keindahan, keceriaan, warna warni dan sebagainya.

Ain berkata...

en. lavendari: tapi kalau kita lihat dr segi teori, logik la kan pelangi tu danish lukis lebih besar dr gambar2 yg lain....

bila kita dongak ke langit, pelangi seolah2 mewakili 1/3 bumi....

mungkin itu firasat danish sebenarnya....

CatlinaFly berkata...

salam ain, check it out, ain dah menang calendar!

Ain berkata...

catlina: alhamdulillah.... dapat jugak tatap wajah2 kucing yang chomelll...

thanks cat....

** Perfect Love ** berkata...

haha.. yg tak tahan gambar pelangi tu lagi besar dr rumah. pastu ngam2 dia buat 7 lapisan ;-))

Ain berkata...

fida: agaknya cikgu dia yg ngajar pasal pelangi tujuh warna tu erk...

lupa plak akak nak tanya...huhuhu...

akak dah simpan lukisan tu, kalau biar kat tangan dia, mau renyuk dibuatnya...

~aSHa~ berkata...

kak 2 kali sy cuba komen sini..uhuh

tak ingat dah mende sy taip..

mnesti internet exploreer je keluar..

Ain berkata...

asha: kesian sha...

misteri jugak nie...

nanti akak bukak kat explorer tengok ada ke tak.....

tks being here dik...

LanaBulu berkata...

Bagus..
setidak2nya dia sudah boleh ber'imiginasi'..melahirkan yg terlintas melalui jari jemarinya... teruskan beri galakan..
Ini adalah titik mula utk menggerakkan sekurang2nya menjadi engineer suatu hari nanti..

Ain berkata...

lanabulu: aminnn untuk doa en. lana,

siapa tahu kan rezeki dia di masa depan...

job berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts with Thumbnails