Sabtu, 19 Jun 2010

Sunyi dan Sepi

Hari ini dan semalam, rumah aku sunyi sepi tak seperti kebiasaan. Tiada pekikan tarzan kampung yang kedengaran, juga tiada esak tangis budak kecik yang berebutkan barang mainan. Sarah ditinggallkan tak berteman. huhuhu...... sungguh kesian......   


Abang danish sekarang ni tengah berseronok di jengka 25. Bukan pergi makan angin, tapi ikut tokma tengok baby salehudin al-ayubi. Mama ngan adik sarah kena tinggal sebab abah danish kerja. 

Bila danish takde, sarah jadi mati kutu.....hahaha..... Tak dapat la dia nak main tarik-tarik baju atau karete-do dengan abang. Sudahnya sarah temankan mama tengok tv. Nampak jer iklan yang dia suka, terus terkam tv sambil cakap "Adik nak"......"Adik nak".....

 'berkenan kat pingu dalam iklan susu an-mum'

 'nampak iklan ni terus mintak air ribena..... mana la ada stok kat rumah kita. huhuhu....'

Bila sarah mula bosan tengok mama asyik duk layan citer dia jer, sarah geladah buku abang pulak.  Nampak jer orang tengah ambik air sembahyang dalam buku abang danish tu sarah terus tadah tangan baca doa.... Tau tak doa apa sarah baca? Doa nak tidur yang diulangnya....huhuhu.....


Dan aktiviti terakhir yang sarah buat bila kebosanan tak dapat dibendung lagiiiiiiiiiiiiiii....... 


Sabor jer ler.......

p/s: mama pun tengah buhsan jugak sebenarnya, tu yang terkeluar n3 merapu meraban camni....Sorry la yer. 

19 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

salam kak ain

sorry lama tak jengah blog kak, macam-macam perubahan yang ada...umah cat baru..langsir ganti baru

alah..tomeinya sarah kat depan tv...
si umai pun tak ada kawan....hari-hari layan kerenah dia..sampai sakit kepala...layan jerlah...dah dia sorang-sorang..

PS kak bosan?..ayu pun sama...(maybe virus demam nak melanda)

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

sy pun tgh bosan nih...naik cemuh dah asik ngadap buku je...bln depan exam..huk3

LiNda berkata...

alahaiii... siannya mama and sarah ..

♥Azie♥ berkata...

ain...umah baru lagi...ain gambar cun la...

nza berkata...

kesiannya budk kecik kena tinggal....

LYaFRINA berkata...

aaa.. ain.. terang n jelas j pic guna dslr... bestnyerr!!!!

makin jelas kecantikan si sarah tu... natural j ....

comelnya dia baca doa tdo... y tu sarah sujud k?? sama la macam asya suka tiru org sujud.. time smbhyang.. dia pon sama sibuk..

~aSHa~ berkata...

bosan sungguh sarah nampaknye..rugi aunty tak singgah smlm..ehehe...kalo idak leh main2 dgn abg danish yg lain

Ain berkata...

ayu: danish takde kat rumah, tu yang kami bosan tahap gaban....

kalau ada danish boleh gak wat teman gaduh.....

hehehe...

makan ubat cepat2 ya ayu, nanti demam susah....

Ain berkata...

nadia: nak exam lagi ke?

huhuhu.....

study smart k.....

Ain berkata...

sis linda: bosan betul la kak....

dah la terperuk jer dalam rumah...

huhuhu....

Ain berkata...

azie: tukar cat supaya kengkawan tak jemu tengok benda yang sama jer....

hahaha.....

pict. biasa2 jer nie...

sesedap rasa main tembak-tembak....

nama pun bosan kan...

Ain berkata...

kak nza: tu la kak, ada abang sesedap rasa dia buli....

dah takde nie, sume benda serba tak kena.....

Ain berkata...

lya: cepat buat budget untuk gadget baru ya....

best kalau boleh dapat before raya nanti kan....

sarah bukan sujud lya, tapi dia tengah bergusti ngan barney....

hahahha.....

sarah ni kalau nak solat mesti carik kain tuala, dia bentang cantik-cantik pastu baru wat sujud syukur....

Ain berkata...

asha: uwaaaaaaa, nape tak singgah.....

huhuhu.....

semalam akak masak bubur kacang....

kalau tak boleh jamu sha ngan family....

sisdee berkata...

memang amat bosan kalau anak2 tk de kan...kalau ada bising lak tp kalau tak de kita lak tak tentu arah haahahahhahh

cheqna berkata...

kak..
lamanya dok mari sining
dang demam gok ginila...
dak ngat bubur kacang..capur ngan pulut hitam...sedak weh....

Ain berkata...

sisdee: hundred percent setujuuu.....

kalau ada, tarzan kampung tak abih2 menjerit.....

hahaha....

Ain berkata...

cheqna: tekak baru baik demam, sebut jer makanan menda, rasa sedap belaka deh....

bila nok mari rumah akak nie...

rojer awal2, buleh akak masok bubur spesel tuk cheqna....

tapi cheqna jangan request bubur kacang campur pulut itam, akak dah pernah buat lagi....

kalu bubur kacang campur buah durian tu pernah la try buat....

Softtouch [Hanim] berkata...

samalah danish saya..ape yg kuar kat tv itu yg dia nak..semua nya nak..terpaksalah ckp nnti kita beli yer...kdg2 dtg time dia jam2 tu dia nak...sabar jelah...

Related Posts with Thumbnails