Selasa, 29 Jun 2010

BERHIJRAH KE TASKA PERMATA

Emosi aku sekarang tunggang terbalik. Tak dapat nak bagi tumpuan pada kerja walaupun kerja melambak-lambak. Nak mengadap blog lagi la takde mood. huhuhu.....

Apa yang ada dalam fikiran aku sekarang ni tak lain tak bukan terkenangkan sarah jer. Kenapa mesti sarah dan bukan danish?? Kerana...............hari ini berulang lagi episod sedih yang dia lalui lebih 6 bulan yang lalu. Yupppp!!! Sarah sekarang berada di satu suasana yang baru bertemankan kawan-kawan yang baru. Aku pindahkan sarah ke Taska Permata (taska milik penuh kerajaan yang diasaskan oleh Datin Rosmah) dengan harapan sarah akan mendapat yang terbaik di situ.

 credits to google

As usual, hari pertama ke tempat baru tak sah kalau tak berteman air mata kan. Dah namapun anak mama, so peel perangai wajib menurun gitewww.... hehehe. Hopefully hari esok dan seterusnya, keadaan akan bertambah baik dan menceriakan. Moga sarah dapat menyesuaikan diri secepat yang mungkin. 

Kepada kengkawan yang sudi nak share pengalaman berurusan dengan Taska Permata, aku amat alu-alukan.  

32 comments:

AYU berkata...

moga sarah cepat sesuaikan diri di tempat baru...

shi3la berkata...

haku ader dengar gak pasal Taska Permata nie...esok lusa ok la Sarah tue sementara nak sesuaikan diri...budak-budak memang camtu..

kat sini Taska Permata tuh masih under progress..tengah dok siapkan bangunan nyer...luas gak tanah yang dibeli....

Nanti kalo Sarah dah ok ko war-warkan kat sini yerk...

Softtouch [Hanim] berkata...

xpernah dgr pun pasal taska permata tu..ketinggalan sungguh sy nie..Mula2 mmg mcm tu ain..kene kuat semangat..InsyaAllah sarah akan cpt suaikan diri dia..

Zaidah berkata...

selamat berada di tempat baru...semoga sarah ok ajekan ari nie..dah mama sarah jganlah risau sangat...

Ain berkata...

ayu: hopefully camtu la ayu....

risau jugak ain nie sbb sarah memang take time nak sesuaikan diri...

Ain berkata...

shi3la: taska permata yang aku hantar sarah ni baru jer bukak bulan 3 hari tue....

bangunan gabak besor, bersih dan sangat terurus....

yuran just bayar rm5 ringgit sbln, itupun untuk kelab jer....

tahun depan baru start bayar rm150 sbln....

cumanya, kat taska nie umur kanak2 yang boleh masuk dari 11/2thn hingga 4 thn....

baby takleh la anto.....hehehe

Ain berkata...

hanim: taska permata dah lama wujud nim....

kalau tak silap 3@4 tahun lepas kot....

yang bestnya, kat taska nie tak semestinya anak orang gomen jer boleh masuk, parents yang kerja private pun boleh hantar anak dorang....

Ain berkata...

zaidah: harap camtu la zai....

jangan dia tunjuk perasaan balik nanti sudah.....

al-lavendari berkata...

Nak juga kongsi pengalaman, tapi pengalaman tu dah lama berlalu. alhamdulillah anak2 pakcik dulu tak ada masalah nak ke tadika. tak sabar2 dia orang nak minta di hantar.

Ena berkata...

temoat baru yeh!.. mesti bertambah kawan sarah pasnie.. hope sarah cepat suaikan diri.. cam kita juga la tu kan dolu2.. cengenggg jekk.. heheheh...

az rina a.k.a jaijina berkata...

eh, knape plak sarah tuka taska kak? seblom ni sape yg jage sarah?

Ain berkata...

al-lavendari: uncle, actually hari ni ofismate ain pun sama2 hantar anak dia kat situ....

anak dia ok pulak, sarah jer yang nangis takmo pergi.....

anak2 ain ikut perangai ain masa kecik2 dulu....

ayah hantar gi tadika, ayah tak sampai rumah lagi, ain yang sampai dulu....hahhaha....

sudahnya ain sekolah tadika sekerat jalan jer...

nasib baik masa sekolah rendah cepat ketch-up, kalau tak mesti duk kelas tercorot....

kinna berkata...

slm knl..bestnye dpt taska permata..bkn susah ke nk dpt situ?kt kg PIL berebut gak la nk antar anak msk situ

Ain berkata...

ena: betul cakap ena....

kita lagi teruk lagi dorang rasanya....

hahaha.....

kalau tak nangis memang tak sah kan...

Ain berkata...

rina: masa kecik sarah duk dengan pengasuh, awal tahun hari tu akak try hantar taska sesama abang dia pulak....

berbulan jugak dia nangis sblm dapat sesuaikan diri....

akak cuba hantar kat taska permata nie sebab taska ni dengar citer bagus dan yuran pulak rendah jer...

paling penting kebersihan memang tip top.....

Ain berkata...

kinna: salam kenal jugak n thanks sudi singgah sini....

taska permata kat tempat akak ni baru jer beroperasi....

mungkin sbb tak ramai yang tahu so persaingan untuk masuk lebih mudah....

nza berkata...

moga sarah cpt serasi ditmpt baru....

Ain berkata...

kak nza: mudah-mudahan kak...

LYaFRINA berkata...

xpela ain..slow2.. nanti ok la tu.. dh btuko suasan, msti ambik masa skit myesuaikan diri. tp bila dh jumpa geng tu.. happy la nanti...

Ain berkata...

lya: tu la, biasa la kan....

mama dia dulu lagi teruk...

terus tak bersekolah tadika....

huhuhu....

mamamiera berkata...

sabr byk ye ain.. x lame nti dia dh de kwn2 ok la tu.. =)

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

yup...teringan masa kiter 1st time hantar balqis kat taska...punyer la nangis sampai 3 minggu...may be tak biasa kot...tapi kat pengasuh baru ni alhamdulillah...hari pertama je nagnis pastu bukan main gumbira lagik....tak pe ain sabo banyak2 k...kiter doakan yang terbaik untuk sarah....

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

nape tukar taska kak? (tetiba nyibuk.. :p)

ninie's corner berkata...

mula2 mmg cam tu...nak menyesuaikan diri...esok2 bile dah ramai kwn...dah jumpa geng...ttu Sara seronok, riang gumbira......

~aSHa~ berkata...

owh sejak sy pindah sini..taska tu menjadi pilihan kami...anak2 pun jadibijak....bijak membaca surah2 alquran...terharu kak wei...

dan maisarah pun dah ikut jejak abgnye...duduk kat taska tu...hampir 6 bulan..so far so good...skrg taska tu pun dah pindah ke building baru..lebih kurang building taska sarah tu la...kawasan pun luas...byk tmpt leh main...

kak, nanti kalo taun ni ada hafazan lg jom doa sarah n maisarah dpt masuk hafazan tu...

Ain berkata...

mamamiera: mula2 memang camtu kan....

tak nangis tak sah orang kata....

Ain berkata...

anje: thanks anje.....

bila tengok anak nangis nie, kita kena buat hati kering.....

kena banyak sabar kan....

Ain berkata...

nadia: sajer jer akak tukarkan taska sarah....

tempat baru ni nampak lebih selesa dan budak pun tak ramai....

Ain berkata...

ninie: risau jugak sebab sebelum ni berbulan ambik masa untuk menyesuaikan diri....

nasib baik kali nie dia tak meragam macam dulu2....

nangis pun sekejap jer...

Ain berkata...

asha: besar, luas dan sangat selesa kan.....

bulan 8 nanti ada program khas untuk dorang kan....

nak join hafazan memang tak boleh lagi sha sebab yang hafazan tu untuk budak umur 3 tahun keatas....

tapi untuk kids bawah 3 tahun ada banyak lagi aktiviti...

tinggal nak join ngan tak nak jer...

Mak Su berkata...

ceria jer nampak bangunannya

Ain berkata...

mak su: tu baru tengok luaran tau, nanti kalau berpeluang, ain tunjuk suasana dalam dia pulak.....

Related Posts with Thumbnails