Rabu, 16 Jun 2010

Jom Kita Terbang Pulak.....

issskkk.....isssskkk.....issskkkk....., petang-petang macam ni baru nak update blog kan.....

Orang dah terbang ke mana-mana, aku baru terkedek-kedek nak berjalan....

Kalau otak dah kering idea nak bercerita, gini la jadinya.....

Tambah pulak dengan cocer mendung dan suhu separuh beku kat ofis ni, lagi la otak aku malas nak berfikir.....

Memandangkan takde benda nak share, apa kata kita layan salah satu hobi my hubby...........

Minatnya yang cukup mendalam pada benda yang terbang di udara......

Bukan burung atau layang-layang tau, tapi yang aku maksudkan adalah yang kat bawah nie......


Helikopter ni pernah patah sayapnya. Gigih hubby aku gam balik sebab sayang punya pasal. Model ni hubby simpan sebelum kami kahwin lagi.     


Yang ni pulak helikopter paling besor yang ada kat rumah. Boleh terbang tinggi cuma sayang tuan punya belum pro lagi. Banyak nak kena belajar sebab silap teknik kawalan, ongkos nak repairnya kalahkan bekalan susu anak sebulan.....huhuhu..... 


Ini adalah peluru berpandu jet pejuang. Model ni hubby aku pasang sendiri. 


Yang last ni tak leh terbang yer, available untuk jalan darat jer......hehehe. Bas pojaan tuan danish tapi masih lagi menjadi hak milik kekal abah dia.   
  

Sesiapa yang rasa dia peminat argentina, boleh la naik bas ni sama-sama ngan danish....
 

18 comments:

♥Azie♥ berkata...

wah ain..hari tue naik kapal..nie nak naik kapal terbang plak..auntie nak tumpang naik boleh tak sarah?

Ain berkata...

azie: kalau boleh terbang lama dah ain keliling dunia....

cuci mata jer la azie....hehehe

LYaFRINA berkata...

waaa... bgusnya .. minat kapal terbang control..
lamanay jd simpanan tu.. lya pon ada kete remote control y abg beli kat us dulu.. tp skali msa main kt kg arwh tok wan.. melulu masuk dlm taik lembu..

skrang xtau dh kemana kete tu.. ada lg.. tp x cari. hehehhee..

zue @ annaleeya berkata...

nak pjm kapal terbang ain bulih??? nok gi obesi.... hahah!!!

Ain berkata...

lyafrina: ain tak pernah main menan pakai remote nie....

tak pandai nak kontrol tau....

lawak jer lya main kete sampai masuk dlm taik lembu.....

mesti gelak besar waktu tu kan....

hahaha.....

Ain berkata...

kak zue: buleh....buleh....

tapi pilot ada ke?

pilot ain yang sorang tu lesen tak pas lagi....

jumlah jam terbang tak cukup....

ummumishkah berkata...

unik betul hobi nyer..

Ain berkata...

ummumishkah: hubby ain memang minat dengan model kapal terbang atau jet....

kat pc pun penuh ngan pict. model camni.....

Zaidah berkata...

pinjam jap heli tu..nak gie africa...hehehehe

Zareda Norman berkata...

ain

lain orang lain feveretnya.. macam macam

dulu cik hubby akak minat kereta control.. wah masa zaman panas, tiap weekend pi titiwangsa, trek kereta control tu.. la ni kereta tu dah hancur lebur dek penangan cucu cucu yang tersayang.. ehheh

Nida berkata...

laaa... ingatkan nak terbang ke sini tadi...hehe

Ain berkata...

zaidah: nak gi africa nak bas tu ya....

khas untuk peminat bola....

hahaha....

Ain berkata...

kak zar: jaga2 motor baru akak tue....

cucu2 dah besar nanti, berebut la dengan atuknya....

hehehe....

Ain berkata...

nida: ain tunggu nida kat sini jer....

minyak kapal terbang mahal lor....

uda berkata...

kaya lah ain nii.. ada kapal layar ada helikopter laa.. ada bas laa.. senang nak pi oversea..

Ain berkata...

uda: kaya ke?......hehehe....

kalau betul2 punya dah lama ain ajak kengkawan keliling dunia....

mesti best kan....

911 berkata...

gambar2 yg menarik... hasil dari canon 1000D ke tu?...

Ain berkata...

911: haah, tapi ain guna auto setting jer.....

baru nak belajar....

huhuhu.....

Related Posts with Thumbnails