Rabu, 27 Oktober 2010

Nasib baik tak meletup!!!!

Macam mana la aku boleh tak perasan kipas CPU aku ni tak berfungsi!!!....

Sorang-sorang staff yang masuk ofis ngadu bau hangit, tapi aku tak bau papepun walaupun punca bau tu dekat jer dengan batang idung aku.....

Nasib baik technician yang kitaorang panggil (dia datang nak check kerosakan lain sebenarnya) tu datang cepat....

"Bakpe Pesal CPU ain panas semacam jer ni??"

"Aikkkk, ye ke?''

"Kipas dia dok gerok tak berpusing la. Nasib baik duk dalam air-con, kalu dok netup meletup la komputer ain"
  
'padan la rosak pun, habuk berketul-ketul'
 'sementara menunggu kipas baru'

Can u imagine apa jadi kalau technician tu lambat sikitt jer sampai dan tiba tibaaaaaaaa, pc aku kebabommmm. Oh my god, mesti hancus berkecaii segala data-data yang aku ada. Berkecai jugak la jiwa raga aku ni sebab data yang korup hari tu pun tak habis key-in lagi....

Kesudahannya, terpaksa la tukar kipas baru. Makanya seharian tak dapek buat kerja apatah lagi nak skodeng blog. 

Mencikkkk!!!! 

p/s: Itu cerita 2 hari lepas. Semalam pulak satu daerah dungun ni line tenet out of service. Tak heran la kenapa aku tak muncul2....huhuhu. 

p/s: tak dapat nak blogwalking buat sementara waktu ni. sorry yer kengkawan. 

p/s: besok bercuti satu hari, ada urusan di kuala terengganu.  

11 comments:

Ena berkata...

huhu.. takut gak tu kan kalo meletup!..


tak pe uruskan dulu mana yg perlu tu.. ;D

mamalieyna berkata...

HISSH SEB BAIK CEPAT BERTINDAK! TP MMG KIPAS MAINKAN PERANAN LA..SAMA JGK NGN LAPPY, EINA PERNAH LUPA NAK PASANG TU...LAMA SGT ON..HUH..TERUS PADAM, TAK HIDUP2..ADUHAI..

cheqna berkata...

dekpungggg

doh kita jupe r esok..ke gane???

Kalamhati berkata...

hmm nasib baik..alhamdulillah

Fieza79 berkata...

nsb bek cpt bertindak...kalo tak meletop...sekali dgn tuan2 dia..hehee

kakcik berkata...

Salam Ain...

syukur sangat tidak menjadi sebarang letupan!

semoga semuanya kembali asal selepas ini. :)

Softtouch [Hanim] berkata...

nasib x de apa2 ain..nasib sedar cpt technician nie...

az rina a.k.a jaijina berkata...

cannot imagine if pc akak kebabom, hihik..mesti satu dungun takde elektrik nanti, ngeh²..

kella berkata...

uih... bahaya tau ni kak ain...sib baik ler...

nza berkata...

trkdn kita xduga bnde2 camni boleh brlaku.....

Tanpa Nama berkata...

Anda menyelesaikan beberapa poin di sana. Saya melakukan pencarian dengan tema dan menemukan sebagian besar orang akan memiliki pendapat yang sama dengan blog Anda..

Related Posts with Thumbnails