Isnin, 18 Oktober 2010

Doa Tidur By Sarah

video

Sarah belajar baca doa tidur dari abang danish sebenarnya. Setiap malam mama wajibkan abang danish baca doa dulu sebelum tidur, jadi sarah pun pasang telinga jugak. Satu malam tu, lepas abang baca doa, sarah mintak ngan mama nak baca sama. Mama ajar sarah pelan2 sampai la sarah pandai baca sendiri. So far mama masih lagi tak puas hati dengan bacaan sarah sebab mama cakap sarah baca laju macam jet. Kadang mama paksa sarah baca ulang2 sampai 3-4 kali baru la mama bagi sarah tidur. 

p/s: boleh view ke video ni? aku mmg failed nak upload video guna new setting blogspot tu. nak upload video ni pun terpaksa tukar ke old setting dulu. huhuhu...

16 comments:

mamalieyna berkata...

tak dpt view..mgkn PC eina ni kot..huhu..

arif lum pndai, tp tiap2 mlm sblm tidur eina bisikkan kt telinga dia, dia leh wat main2..gelak2 pulak..alahai.. =P

LYaFRINA berkata...

bagusla...
lentur buluh biar dri rebung.. lya pon dh mula start ajar asya mengaji walau sekadar alif, ba, ta... & alhamdulillah.. bolehla dia baca sikit..lps tu bterabur dah..

LYaFRINA berkata...

hehehee.. comel jer... btulla.. laju j baca.. xpela ain.. budak2.. biasa la.. blh view vdeo ni.. siap mulut muncung2 g2.. hehheee

Ain berkata...

mamalieyna: kat pc ain ok plak...

sarah ni dari kecik dah biasa dengar abang danish dia baca, cuma cara sarah lain sikit.

selalunya dia akan perhatikan atau dengar jer dulu, bila dah konfident baru la dia tunjuk skill tu...

hehe....

Ain berkata...

lyafrina: kalau alif ba ta sarah pronuonce tak betul lagi...

selalunya abah sarah bukak video kat u-tube yang nyanyi alif ba ta tu....

budak kecik actually cepat belajar, sbb tu kena asuh dari awal kan...

Ain berkata...

lyafrina: sarah suka tengok video ni, boleh simpan untuk kenangan bila dia dah besar nanti...

az rina a.k.a jaijina berkata...

alololo, comeinye sarah..bolehlah untuk permulaan, tp sarah mmg pandai..walau tak butir tp auntie boleh paham lah jugak, hehehe..

Ena berkata...

hehe.. cam dak irfan juga la tu.. doa tido kemain lg bacanya.. sampai nak makan pun baca doa tido gak.. yerla doanya pendek.. mudah sikit nak hafal agaknya.. doa2 yg lain tu hujung2 je irfan baca..

Zaidah berkata...

sarah...auntie dengar amin aje...yang lain tu sarah baca laju sangat..susah skit auntie nak tangkap...yang last tu baru auntie dengar wa amut...pastu amin...comel...

Softtouch [Hanim] berkata...

comel je sarah bc doa..ala ain dia kecik lagi oklah tu bacaan dia wpun pelat..

~aSHa~ berkata...

tak dpt tgk...rasanye kat umah baru leh tgk

CatlinaFly berkata...

comeynye..sejuk hati auntie dgr bacaan doa sarah...sejuk perut kak ain :)

cheqna berkata...

hahahahahaha
bolok serok kali sarah
tapi pandai doh tu sarah walau laju ngat ye baca..sedo2 amin..=)

kella berkata...

hahaha.. comey nya.. pandai dia..
sejuk perut ibu yang ngandung si sarah dan abangnya ... :))

shi3la berkata...

hahaha..agaknyer bebudak memang bacer laju macam nie kutt..Danial pon laju jerk bacer doa nyerrr...jenuh suh slow macam tue jugakk..tak puas atey betul..

nza berkata...

pandainyaaaaaaaaaaaaaaa........

Related Posts with Thumbnails