Khamis, 7 Oktober 2010

Status Halal Burger King


Bila baca jer komen Kakcik pasal burger king ni  diragui status halalnya, sepantas kilat aku call Jakim. Mana boleh main belasah jer makan, papepun mesti sahkan dulu baru boleh pergi. Actually sebelum2 ni, aku pernah la nampak sijil halal yang dorang gantung kat restoran burger king dorang tu, tapi mana tau kan, kot-kot la sijil tu sijil palsu. 



Bila dua tiga kali dail, panggilan aku tak berjawab aku dail dan dail lagi. Sesambil tu aku google carik info pasal status halal BK ni dekat laman web. Satu pun takde website atau laman blog yang cakap BK ni halal melainkan haram tak boleh makan. 

Tak boleh jadi kalau gini sebab aku dah pernah makan....huhuhu. Disebabkan nak jugak tahu halal ke tidak, aku tunggu la sampai pihak jakim jawab panggilan aku. Dan akhirnyaaaaaaa terjawab la segala persoalan. Alhamdulillah pihak jakim dah sahkan burger king selamat dan HALAL untuk dimakan. Buktinya kat SINI.


Tapi kan, bila terbaca pengalaman kengkawan yang dah serbu BK hari ni, berbelah bagi pulak aku nak bukak puasa kat sana ke tak. Silap haribulan karang ada pulak yang bukak puasa telan air liur ngan ambik bau burger tu jer....hahaha

16 comments:

Ena berkata...

tu la dulu memg ada issue tak halal tu.. pastu ena tak makan2 dah.. skrg dah ok balik yeh!.. leh la terkah pasnie..

Thanks ye.. ;D

Softtouch [Hanim] berkata...

thanx ain...

tp time kwn sy pegi tak ramai sgtlah..xdelah bersesak2 bagai...sy pun kirim ej katd ia..esk sy blog kan berger tu yer

kakcik berkata...

Alhamdulillah... terima kasih Ain kerana prihatin. Terjawab juga keraguan itu. :)

Ciklinn berkata...

TQ menjawab keraguan sbb BK kegemaran ku huhuhuhuh

Lana~Bulu berkata...

hhmm...alhamdulillah..dah jelas sekarang halal..tq bebanyak...nanti kita boleh pi pakat rasa ramai2...

en_me berkata...

hati2 dijlnraya.. uhuhu

E.d.Y berkata...

wah semnagat tu sampai cal..tp bagus la..untuk mengelakkan sebarang keraguan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

ok TQ ain...leh la mamam

Zaidah berkata...

terima kasih ain atas info berkenaan..kekadang kita nie main dengar ajekan..tapi tak tahu betul ker idak haram halalnyer...

Fieza79 berkata...

mmg dh sah halal...boleh makan tu..sebelum ni ura2 mekdi tk halal diam la skjp...skrg dah pulun balek makan ni..heee

[-suziey-] berkata...

hmmm..thanks for sharing..hehe..kt mmg suka burger king ni..skang ni sume kena cek kan..

atie berkata...

salam ain...

kat malaysia nie memang tak de garis panduan makanan halal agaknya..... asi2 ragu2.... poning nak makan apa....buat la garis panduan dan tindakan yg betul....

TUKANG KATA berkata...

alhamdulillah.Statusnya halal.

thanks info ya kak.

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak Ain..

melonjak terus nama BK setelah beger RM1 hari tu...

*thanks info untuk semua.
dah tak diragui lagi.
selamat.

*kak, jom join contest LOL.
manatau mengulangi kegemilangan oktober seperti tahun lalu..

nza berkata...

risau sgt skrg nie..isu halal dh jgd mcm perkara remeh temeh......kalu dh was2 akak mmg xmkn lagi....

Mak Su berkata...

sy penggemar burger jalanan ;)

Related Posts with Thumbnails