Rabu, 6 Oktober 2010

Sarah Dan Tudung

Perbualan antara seorang ibu dan anak sebelum keluar rumah pagi tadi...

"mama, nak kaka pakai tudung...."(sambil unjukkan tudung dia kat mama)....

"kejap lagi la, nak keluar baru pakai"

"tu mama kaka pakai tudung...." (sambil pegang tudung mama)

" mama kena la pakai dulu sebab mama bersiap lambat. sarah takpe, sarah pakai kejap jer...."

hahahaaaa.... tersenyum aku dengan telatah sarah ni. Dah pandai bagi alasan bila kita cakap itu ini. Bijakkkk!!!!Bijakkkk!!!

Actually sarah ni tak kira tempat tak kira masa, datang mood dia nak sarung tudung dia sarung jer. Since dia dah pandai pakai sendiri, lagi la kemaruk nak bertudung. Paling tak tahan, siap duk depan cermin lagi semata-mata nak betulkan tudung dia takmo bagi senget atau keluar anak rambut. Sebijik ikut gaya mama!!! hahaha.....

'kali pertama bertudung diusia 11 bulan'

'kini di usia 2 tahun 6 bulan'

Besarr dah anak dara mama ni. Luv u soooooooo muchhh!! 

p/s: mamie tu mama kasi sarah wat main jer supaya sarah duk diam...

17 comments:

idah @mama izzya berkata...

comey sarah bertudung..sejuk mata memandang anak2 awal2 usia nak pakai tudung..sek sok biarlah berkekalan..

Fieza79 berkata...

Sarah dah pandai nak bertudung...bagus tu..comey sgt dia..

kakcik berkata...

Comelnya anak dara sorang ni... boleh buat menantu! :)

az rina a.k.a jaijina berkata...

alolo, mmg comei sarah bile bertudung..owh, mama dah ajar sarah kai tudung sejak tecik lagi ye..

kalau tau, dah lame rina train echa kai tudung..skang ni jgn kate nak pakai tudung, nak pakaikan dia head band pon die takmo, die tarik²..sabo ajelah..

Zaidah berkata...

manisnyer anak dara ain nie bertudung...semoga menjadik anak yang solehah yer sarah..jangan jadik macam chinta tau...tudungpun dah buang

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

ala hai tomeynyer sarah pakai tudung...so cute....dari tecik dah pandai pakai tudung ye

mamalieyna berkata...

contoh melalui taudalan..hehe..ajuk camno mama bergaya time nak pakai tudung eh..hehe..sweet..bijak2x..^_^

ibu_Arifa berkata...

hihi..comel dia pakai tudung..patutlah selalu nampak gambar sarah byk bertudung...dia mmg suka bertudung yer..bagus2.

Ena berkata...

budak bertudung memg sangat somei kan!..
ena pun suka.. tapi si anis tu kejap nak pakai kejap tak nak.. bila dah pakai kdg lama kdg tu bila angin kus2 dier datang ilang ntah ke mana termasuk ngan getah2 or sepit rambut.. hoho..

mama rifQy berkata...

ololoooo..tomeynerrr sarahh..very da cute!!

ummumishkah berkata...

gadis ayu!

Softtouch [Hanim] berkata...

comeynya sarah bertudung..tgk mama dia buat dia pun nk buat..pndai sarah...

~aSHa~ berkata...

bestnye, sarah rela hati nak pakai sendiri..maisarah pulak takmo..ikat rambut pun susah

kakyong berkata...

dah biasa bertudung tentu tak jadi masalah nak sekolah nanti..

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Sis Ain,
Comelnya Sarah...
nak cubet pipi leh..?
heeeeeee

nza berkata...

suka tgk anak2 kecil brtudung...sweetkn.

shi3la berkata...

alahai Sarahh..comeiii

Related Posts with Thumbnails