Khamis, 29 Julai 2010

Di Suatu Senja

Takde la senja mana pun, sebab cerah lagi waktu tu.......hehehe

Disebabkan kebosanan satu hari duk memerap kat rumah jerk, kami gi jenguk cik monyet. Punya la takde kerja kans.....hahaha. En. somy punya idea la ni, kenkonon nak ajak anak-anak tengok kapal terbang, sambil-sambil tu layan sekali ler telatah monyet di jalanan....



Ini la sang monyet yang mengharapkan ehsan manusia campakkan makanan untuknya. Tak dapat nak snap monyet ni  dekat2, risau pulak dia ngap camera kitaorang nanti.


Paling aku suka tengok ibu monyet sedang dukung anak dia. Sweet jer tengok anak monyet tu menyusu. Sayang jugak hari tu kami tak bawak roti, kalau tak mesti monyet ni suka kan.

Lepas bergelak ketawa dengan telatah monyet kat situ, hubby terus bawak ke tempat kerja dia untuk tengok kapal terbang. Budak yang paling excited adalah danish dan yang tiba2 menangis meraung tak kasi bukak cermin keta siapa lagi kalau bukan sarah.

 
'puas dia nangis dan merayu agar mama tutup cermin keta'

 
'sarah yang takut dengan bunyi bising kapal terbang'

 

Inilah dia satu-satunya kapal terbang yang boleh mendarat kat lapangan terbang kerteh ni. Kapal terbang lain tak boleh singgah sini coz landasannya pendek jer. Kang terlajak siapa nak tanggung....huhuhu   

'senja berlabuh'

33 comments:

az rina a.k.a jaijina berkata...

owh, berjimba2 di airport kerteh ye..dlu slalu pegi, anta ayah nek offshore..

mmg bnyaklah monyet2 kat tepi jalan nakmasuk airport tu..sampai ade yg kene langgar pon pernah..

cheqna berkata...

wehi ngat ye tengok monyet2
hehehehe
nakut ngat sarah ..bising kot kak eh..dok pom ye takut kapal terbang tu g kat ye..=)

honeylanz berkata...

igtkan sarah takut monyet tu gak tadi..

mamalieyna berkata...

alaa nape nangis pulak sarah tu, tak suka hingaq2 kot (bising2)..^_^ sian dier, sungguh2 nangis tu..

~aSHa~ berkata...

danish nak jadi pilot ke?

aunty ank suh anak aunty yg danish tu jadi pilot...jom join...ehehehe

ala camne sarah nak ikut abg danish naik kapal terbang...kalo nangis..

Zaidah berkata...

kekadang monyetpun ade perasaan macam manusia...cuma dia tidak ade akal.

Softtouch [Hanim] berkata...

sian sarah..meleleh air mata dia..takut sgt dia tu...

Ena berkata...

alahai.. ingatkan sarah takut kan monyet tu.. tapi yerla pelik pulak sbb sebelum tu dok bergelak gumbira.. tetiba nangis..siannya kat sarah.. tapi kelakor pun ada gak.. ;P
cam irfan pun ada.. penakut.. yerla kecik lagi pastu bunyi kan tersangat kuat..

Fieza79 berkata...

aloloo nangeh ingatkan takot monyet...huhuu

mamamiera berkata...

a'eh.. ptg2 pi jln tgk monyet eh..
awat sara dh beso2 takut dgn kpl terbang.. sbb bunyik dia kuat kot dekat2 kan..

LYaFRINA berkata...

ain.. ni airport kt kerteh kan...
mmg selalu lalu situ.. sbb g kat kerteh..rmh mak sedara fain..
ermm satu g.. lya rasa mcm familiar muka hubby ain.. siyes... tp xpasti kat mana.. atau pelanduk dua serupa kot.

Nia berkata...

saya pun suka tengok ibu monyet dukung anak dia, comel kan? binatang pun sayang anak kan?

Sian Sarah nangis tu,..alala...nangis pun comel.

Entri Terkini Saya: Org Yg Tak Suka Kerja Dgn Perempuan

Zareda Norman berkata...

bes tengok kapal terobang..... tapi cian dak sarah ek..

kella berkata...

enaknya bersantai bersama keluarga!

kak ain tengkiu sebab share kisah tu kat komen kita! tengkiu..tengkiu.. tengkiu! buat penguat dan pembakar semangat! bagus!

betullah.. kadangkala kita ingat kita bekerja seharian adalah untuk diri sendiri, tapi sebenarnya rezeki yang diperolehi itu adalah untuk membantu orang lain juga! tuhan menurunkan kita di dunia ini untuk membantu orang lain! dan orang lain juga akan membantu kita!

marilah kita terbuka hati untuk memberi!

(alamak, lebih komen kat sini pulok! hihihi... ingatkan kat tempat sendiri! )

;p

Jamiel berkata...

Nampak macam dh kurang je monyet kat situ..
Dia budak lg, dh beso nanti monyet lak nangins tgk dia..

Mykhalish berkata...

heheh... baik plak monyet tu. ada setgh garang & mau kena kejar kita. huhu..

shi3la berkata...

alahai cian Sarah..meleleh airmatanyer..takut nau la tue..ko nie Ain tak ker mengigau malam si Sarah tuh kangg...

kat belakang umah mertua haku berlambak monyet@kera tauuuu...Danial dah tak herann tengok dahhh...biler time rayer siap ajak memonyet tuhh main mercun sesamer lagik..*tipu*

kakzie berkata...

Suami ain keje kat airport Kerteh?Pokda saya pun kerja kat sana..Kalau dah lam silap2 kenal kut...

nza berkata...

OTW g SK kak nza mmg byk sgt monyet...kesan dr pembangunan n monyet nie dh mcm xde tmpt lg....kesian!!!

kesiannya sarah...takut ye!!!

♥Azie♥ berkata...

erin pun dulu takut dengar bunyi flight tue..tapi lama2 ok la ain...

ninie's corner berkata...

firefly.....

Mak Su berkata...

sian sarah, seriau dia ek... hehehe

Ain berkata...

rina: kes monyet kena langgar ni memang banyak...

terlanggar ada memang sengaja langgar pun ada...

huhuhu...

cheqna: sarah ni jenis slow motion cikit, cakap sore tinggi dok leh, dengor bunyi kuat takot, dengan orang asing langsung takboh....

sebijik cam peel kak ain masa kecik dulu. paling kak ain pantang dengar siren ambulans, rasa cam kak ain pulok hok nok mati...

sejak jadi mak orang ni la baru jiwa kental sikit....hehehe

Ain berkata...

honeylanz: monyet tu dia tak takot cuma dia risau mama dia kena cakar sbb gatai bukak window...

eiyna: tu la, kalau nampak kapal terbang kat atas awan suka sangat, tapi bila tengok dekat melalak la pulak.....

Ain berkata...

asha: danish akak tu dari kecik minat dia nak jadi pilot, mungkin sbb terpengaruh ngan abah yang minat dengan koleksi jet ngan kapal terbang.....

nampak gaya tak dapat la kami sekeluarga gi makan angin jauh2 camni kan, boleh gi tempat yang dekat yang guna kenderaan darat jer...

huhuhu...

Ain berkata...

zaidah: betul tu, kadang dorang lebih tahu apa makna kasih sayang dan belas kasihan...

hanim: sarah memang tak sanggup nak dengar bunyi firefly tu....

dup dap dup dap jantung dia hubby cakap....

Ain berkata...

ena: tak dapek la mama, abah ngan abang danish bawak sarah naik kapal terbang kan....

fieza: takot dia ngan monyet, takot lagi ngan kapal terbang...

tak tahan bunyi bising budak kecik sorang ni...

Ain berkata...

mamamiera: sblm ni kalau lalu sini, kami pandang gitu2 jer, dah hari tu takde kerja, layankan jer la telatah monyet2 tu sume....

hahaha...

lya: ni la airport kerteh tempat orang duk turun naik offshore....hehehe

pernah nampak hubby ain sblm ni? kat mana tu erk...

Ain berkata...

nia: memang sweet sangat tengok anak monyet duk atas dukung ibu dia...

gerammm nak snap tapi takott pulak menyet lain terkam kamera ain...

hahaha....


kak zar: budak2 memang suka kalau boleh datang sini....

Ain berkata...

kella: penguat semangat untuk akak jugak untuk memberi seikhlas yang mungkin....

moga kita terus dimurahkan rezeki hendaknya....

aminnn....

jamiel: pernah datang sini ke?

actually ada banyak monyet, tapi tak berani nak snap....

snap yang sikit ni takde la takott sangat....hehehe

Ain berkata...

mykhalish: kalau turun memang kena kejar, kami tengok dan snap dari dalam keta jer...

shi3la: ok pulak dia tido malam tu....hahaha

kalau kat kampung memang senang nak tengok binatang ni kan, kat bandar toksah carik la memang tak jumpa...

Ain berkata...

kak zie: mesti pok da kak zie kenal punya....

hehehe....

kak nza: kat sini kalau nak tengok monyet kena la masuk hutan atau balik kampung....

azie: masa kecik2 dulu sarah ni takde la takot bila dengar bunyi kapal terbang....

dah besor ni takot la pulok...

Ain berkata...

ninie: tu jer ler kapal terbang yang boleh singgah kat airport kerteh nie....

helikopter banyak la....

hehehe...

mak su: nanti ain ambik tag tu yer...

thank you...

Related Posts with Thumbnails