Ahad, 11 Julai 2010

Jom Bergediks Santai Dengan Saya.........

Petang semalam, sempat bawak anak-anak bermesra dengan alam. Tak gi mana pun, just lepak sekejap dekat taman belakang UITM Dungun. Apa entah nama taman tue.....serius aku lupa....hehehe..

 'satu-satunya playground yang jadi tumpuan kanak-kanak'

Alang-alang dah nampak rumput menghijau, terus jalankan misi fotogediks untuk sarah. Boleh jugak join pertandingan kanak-kanak fotogenik taska permata bulan depan. Memandangkan closing date untuk hantar penyertaan 15/7 nanti, gigih la abah dia main tembak-tembak dengan anak dara sorang nie....

Hasilnya yang tak berapa memuaskan hati, tapi boleh la dari takde kan......

 'wowwwww...... ada bird la'

 'suka dapat duduk atas rumput'
 
'uittts...apa tueeeeee'
 
'mama baling daun dari atas supaya sarah pandang camera.....hahaha'
 
'dah terror main papan gelongsor...... dulu takut nak naik'
 
'jangan main tenung-tenung yer'
 
'posing ajer kat sini.....takottt nak naik sebab tinggi'
 
'oppppsssss.....nampak spentot saya'


 Dan yang terakhir..........abang danish yang tak sihat. Followww jugak kehendak adik sarah walaupun badan dia dah lembik penengan muntah lebih seploh kali. Semalam dia hanya mampu memandang sepi jer playground tue.......huhuhu....

36 comments:

Miss Izah Mohamed berkata...

alahai.. sian danish.. nmpak cam lesu & cengkung je tu kak...

Ain berkata...

izah: haah, teruk dia muntah semalam....

today pun akak kerja half day jer sbb dia still muntah...

kesian jugak tinggal kat tadika...

lily azliyana @ mama zara berkata...

wah..taska pon ade buat pertandingan gmbar fotogenik ker..gud luck to sarah k..nway, mmg nmpak lembik abg danish die..siannye..tgh demam ek...

Ena berkata...

alahai cutenyerrr sarah dengan baju green nye tu.. sweet sangat!!

kemain la pising yeh!.. gigih gitu amik aksi sampai panjat memanjat.. heheh

oppss!! ternampak sudahhh! ceksi u!! hihii..

Kesian kat abg sarah tu.. memg nampak sangat di mukanya tak sihat.. memg cepat susut kalau kes muntah2 nie.. huhu.. siannya..

Zaidah berkata...

ciannyer danish....nampak pucat aje dia....

sarah seronoknyer main gelongsor...

ibu_Arifa berkata...

wah sarah..comelnyer pose kt playground aritu. nk pilih pic mana utk contest tu kak Ain? yg 2nd last tu pun ok jgk kot.

kesian betul tgk Danish..byk kali muntah sampai lesu je tgh tu.

suri berkata...

alahai coemlnya anak2 kak.si bang long nmpak garang jerk hehehe

mamalieyna berkata...

waah sarah..posing2 ye..kalau masuk pertndingan nnti, good luck auntie ucapkan ye..^_^..sian abg danishnye..mashaam je muka haa, tak sihat kan..

cheqna berkata...

pewwwiiitttt
seksi tu sarah..hahahaha
oloh..siang ke danish..demang ke kak eh???

Softtouch [Hanim] berkata...

sarah posing2 comel...gud luck yer...

sian abg danish dia..xmain2 pun..sian muntah2...

LanaBulu berkata...

haai adik...sexy nampak...
pakai tudung tu cantik dah..tapi terselak sampai nampak seluar dalam tu nak kena ...pakai seluar panjang naaa..
heee..
kesian abang tu..
tak ambil ubat ke ..sampai muntah 10 kali tu..
atau tak tahan dgn perjalanan jauh..kot
anyway - semoga cepat lega..dan boleh meloncat dgn adik tu sama..

princeduyong berkata...

kesian abang...

hudhud berkata...

comel comel comel comel geram laaa!! HEHEHE :) kesian pulak danish tu huhu

velasrizal berkata...

wah kecik2 dh jd solehah..bagus la..

Kenali Sifat Aneh Wanita

nza berkata...

lesunya wajah abg danish....yg sarah lak ceria sokmo...hi...

Kniedaz berkata...

Siannya Danish..tak dapat men ngan adik dia..

[-suziey-] berkata...

alalalalaa muslimah btl sara yek..sejuk perut ibu mengandung..hiks:p
lawak la siap kena baling daun nk soh sarah pndang kamera ek:p

~aSHa~ berkata...

jeles nye tgk gambo cun2 belaka...

zue @ annaleeya berkata...

wahhhh.... nih hasil tembakan DSLR yer???? jeles ahkak dik...

pnah skali jer pegi tmn blakang UITM tuh... tp serius mmg cntik pantai kt ctu kan??? biru jer air laut tuh...

Ain berkata...

lily: pertandingan kanak2 fotogenik tu untuk sambutan hari taska pertama august nanti....

sayang pulak, petang semalam cikgu dia cakap pertandigan tu tak jadi...

taruk dalam frame jer la pict. sarah yang dah cuci tue....

Ain berkata...

ena: sarah gigih nak turun dari kuda tue, itu yang terselak dress sampai nampak spentot....

hahaha....

kalau muntah kejap jer dah susut badan kan....

huhuhu....

Ain berkata...

zaidah: tu la, cian dia terpaksa ikut gak gi taman....

nak buat camne, sarah ngamuk nak turun bila singgah situ....

Ain berkata...

ibu arifa: boleh submit 3 pict. dan yang 2nd last tue antara yang akak dah cuci....

sayangnya kontest tu tiba2 cancell saat akhir....

huhuhu....

Ain berkata...

suri: thanks singgah sini dan sudi baca n3 akak....

danish tak sihat hari tue, kalau tak dia la paling happy jumpa playground...

Ain berkata...

mamalieyna: posing untuk mama jer la sudahnya eiyna sbb pertandingan tu dibatalkan tiba2....

Ain berkata...

cheqna: oppppssss, sila tutup mata yer.....

hahaha.....

danish muntah banyak kali, tu yang muka monyok giteww....

Ain berkata...

hanim: semua posing candid nim....

dia mana pernah nak bagi kerjasama....

tapi yang candid tu la yang bermakna kan....

aksi spontan gitewww....

sukaaaaaaa......

Ain berkata...

lanabulu: nampak gaya, nak gi playground kena tukar pakaian yang sesuai kan....

pakai jeans atau seluar panjang...

baru la senang nak memanjat atau melompat ke sana ke mari....

danish tetiba jer muntah, tu yang lemau jer dia......

malam tu terus bawak gi klinik, doktor cakap mungkin disebabkan kecacingan....

Ain berkata...

prince duyong: adik punya pasal, berkorban la apa saja....

huhuhu....

thanks singgah sini...

Ain berkata...

hudhud: macihhhhhhhhhhhhh.....

hehehe....

abang danish ni jarang sakit, sekali kena teruk jugak....

Ain berkata...

velasrizal: melentur buluh biar dari rebungnya kan.....

alhamdulillah, dia suka dan senang dengan imej macam tue...

senang kerja mama....hehehe

Ain berkata...

kak nza: a very bad day untuk danish....

tiba2 muntah dengan banyak dan kerap.....

nak turun ke playground ni pun dia muntah jugak, tapi sebab sarah nangis nak gi situ, terpaksa la akur.....

anak2 kalau bawak ke playground mesti happy kan....

Ain berkata...

kniedaz: tak pe, nanti mama ngan abah bawak datang sini lagi....

boleh main puas-puas....

Ain berkata...

suziey: susah betul la nak ambik gambar anak dara nie....

tak pernah nak pandang camera....

jenuh kejar dia tau....

hari tue dia sebok nak tengok orang menari poco-poco, tu yang ain ambik daun baling kat dia....

hahaha....

Ain berkata...

asha: ada peluang akak ambik gambar sha ngan anak-anak.....

jom la wat gathering sha....

tak leh kumpul ramai2, kita kumpul sikit2....

janji berkumpul.....hehehe

Ain berkata...

kak zue: taman ni baru bukak last year....

memang cantik dan terjaga....

tapi awass kalau gi waktu malam, sangattt tak sesuai untuk budak kecik sbb tempat ni KERASSS.....

plan asal memang nak lepak tepi pantai tu kak, tapi dah si danish tu muntah, sian pulak kat dia....

perut masuk angin makin teruk pulak muntah nanti....

Related Posts with Thumbnails