Rabu, 21 Julai 2010

Jalan-jalan Carik Doyannn

N3 adalah sedikit basi........ boley la kan...... 

Aku nak tayang jugak aktiviti kami Khamis lepas.....hahaha.....

Lama giler duk peram gambar sampai doyann tue dah boleh buat tempoyak.....pedulik!!!

Ni ler kerja kami 4 beranak. Abih jer kerja petang tue, kami ke kijal carik doyan. Sebelum ni beli kat pasar malam jer, kali ni nak cari kelainan sikit. Nak makan doyan fresh dari dusun....


Dalam banyak2 gerai doyan yang ada kat kijal tu, kami pilih gerai yang betul2 depan petronas. Excited giler bila nampak doyan berlambak-lambak depan gerai nie.... 

 'buah yang masih fresh sebab baru balik dari dusun'

 'isi durian tembaga...... murah jerk, sebiji 5 henggit. Kalau timbang 2 kilo lebih beratnya'. 

 'budak yang paling happy dan memang hantu durian dari kecik'
 
'bapak budak yang jugak suka gaduh berebut doyan ngan budak kat atas tu'
 
'satu-satunya budak yang tak buleh terima doyan, tapi dia rasa jugak sikit......balik makan doyan terus demam'
 
'dah kenyang makan kat situ, mintak mama beli wat balik rumah pulakk'

Itu jer ler citernyaaaa...... mak budak takde dalam ni sebab dia sebok nak snap gambo jer. hahahaaaaa.......

46 comments:

al-lavendari berkata...

uncle tak berapa suka makan durian sekarang.

ada penyakit jantung berdebar2 sebab kat sini harganya mahal sangat ... RM8 sekilo. hehe

Ain berkata...

al-lavendari: tak suka sebab harga mahal ke? huhuhu.....

kat sini pun mahal jugak uncle, tapi kalau pandai carik gerai, dapat la yang murah....

macam gerai yang kami pergi nie, berbaloi-baloi....

zue @ annaleeya berkata...

best tuh mkn duyan.. mmg tak puas kan mkn duyan.. sabtu nih nak blik agi umah PIL.. nak mkn duyan... heheh!!

Ain berkata...

kak zue: lagi syiokk kalau dapat makan free....hahaha

kebun kat kampung ain banyak jugak durian, tapi buah dia tak berapa elok...

huhuhu.... kena la beli jugak kalau nak yang sedap.

Softtouch [Hanim] berkata...

sedap tu doyan fresh dr dusun..cntik isi durian tembaga tu..kuning..alahai cian sarah balik terus demam...

cheqna berkata...

kak
kiteorang biasa dapat free coz klien bagi...sila jeleh ok..
hahahahahaha

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah banyaknyer...ruginyer time kami pi sana dulu tak pekena durian kat situ...

Ain berkata...

hanim: satu ulas durian tembaga ni dah buat kita kenyang....

besar dan sedappp sangatt isinya...

Ain berkata...

cheqna: akak pun selalu jugak dapat yang free....

ofismate bawak dari kebun dia...

tapi tu la, tak dapat nak makan sepuas hati, sbb kena share ramai2...

huhuhu...

psst, belah KB lagi banyak durian kan?....

Ain berkata...

anje: gerai yang ain singgah ni kat jalan kijal lama....

memang murah sangat kat situ...

rugi tak singgah sbb durian kat situ segar dari kebun...hehehe

cheqna berkata...

belambok kak eh....
mari r petang jumaat..ada paso minggu sini
boleh tahan nak pilih duyang..

az rina a.k.a jaijina berkata...

org cakap dorian kijal mmg mabeles, tp tak penah try lagik..

LyNn HaMzAh berkata...

amboooi...sedapnyer makan durian...hehehe...lynn ingat nak balik kg mr. hubby la juga nak makan durian fresh...

[-suziey-] berkata...

haihhh saba la hati..minggu ni akn kubelasah byk2 duyan..cantiknya isi duyan tu..

Ena berkata...

ena pun on & off juga pd durian nie.. kdg meleleh nak makan.. kdg sampai tutp2 hidung tak tahan bau.. heheh.. tapi sekarng rasa teringin pulak.. tapi wat2 tak nampak je bila nampak..

kakLuna berkata...

aku mula2 tak suka durian pastu baru2 ni anak aku ajar makan durian,aku cuba dan aku pun suka.

kali kedua aku makan lagi, malam tu aku jd panas, nervous dan pening sampai x boleh tidur. rupa2nya itulah kesan durian yang badan aku x dpt menahannya.

itulah kali terakhir aku makan durian dan tak mahu lagi.

Mykhalish berkata...

ohhh tidakk... ila tgh tingin doyan nih.. tgk this pic lgk la xthn nih..

Miss Izah Mohamed berkata...

sedapnye doyan ni.. huk2
balik kg baru leh mkn byk2.. ehhee

Ain berkata...

cheqna: jauh ngat tu cheqna....

sampai paka, semerbak la keta akak bau duyang.....

huhuhu

Ain berkata...

rina: kena try sbb memang mabelesss....

apa sajer yang fresh mesti la sedap kan....

Ain berkata...

lynn: kalau nak yang fresh memang kena balik kampung atau pergi kebun kan....

selalunya yang jual kat pasar malam tak fresh dah....

huhuhu....

Ain berkata...

suziey: cian mama aqeel....huhuhu

balik kampung nanti belasah cukup2 k.....

Ain berkata...

ena: boleh la geng ngan sarah....

datang mood ok, rilek jer dia makan, tapi bila mood tak ok, awal2 dia dah reject....

sarah ni nak kata makan tak jugak sbb sikit jer masuk mulut, rasa jer kot....hehehe

Ain berkata...

luna: ko makan banyak sangat agaknya, tu yang panas dan jadik berpinau....

mesti trauma nak makan lagi sekali kan....

Ain berkata...

mykhalish: uwaaaaa, sorry dear....

dah la tengah peknen kan.....

kena carik la kalau gini....huhuhu

Ain berkata...

izah: cepattt balik kampung dear....

nanti dah nak puasa...

mamalieyna berkata...

waaah syorga duyan ni! banyaknyeeee...terus tergoda! hukhuk..nk gakkk...!

Ain berkata...

mamalieyna: pilih-pilih mana berkenan yer....

hahaha.....

CuTeMiUt78 berkata...

maakk aaaiihhh.. sedapnya..

Ain berkata...

cutemiut: memang sooodappppp....

teringin nak makan lagi dan lagiiiii....

hehehe....

kakLuna berkata...

kali pertama 2 ulas, kali kedua 5 ulas je ain..cukuplah..mmg trauma

♥MAMA♥ berkata...

huhuuuu sedap x hengattt tu mkn doyan,yummyyyyy!! nakkk gak ;-)

iem berkata...

salam kenal..

huhu banyaknya durian...

Ain berkata...

luna: lepas ni, make sure lepas ko makan doyan, ko minum air dari kulit doyan tue......

taruk tempat isi tu, pastu minum....

petua orang dulu2, aku selalu jugak wat gitu....

7 ulas banyak jugak tue...

Ain berkata...

mama: jemput la datang sini, boleh ain belanja akak....

hehehe....

Ain berkata...

iem: salam kenal jugak....

kalau tengok mesti teringin kan....

huhuhu, terasa nak makan lagiii....

kella berkata...

hadoooiiii.....
tak tahan nih..
uh..uh.. kejamnya gambar2 doghoyan itu!!

Ain berkata...

kella: balik kampung cepat Yang.....

boleh pulun doyan habis-habisan....

larra berkata...

wah sedapnyer ain..kuning lak isinya..kita dok dendam ngan doyan ni..kes demam tk kebah2 ni yg bat kita ternanti nanti bila la nk dpt mkn doyan ni..yummy

lily azliyana @ mama zara berkata...

selalunye kite tak berapa suka makan durian tp bile sane sini org dok stori psl durian mulalah rase teringin..lagi2 tgk durian tembaga kat blog ain ni..durian tembaga yg isiknye mcm pahit2 sket tu kan..=p

Ain berkata...

larra: tunggu demam baik dulu tau...

kalau makan sekarang, melarat pulak demam tu nanti....

huhuhu...

Ain berkata...

mama zara: isi durian ni takde la rasa pahit pulak....

tapi isi dia memang tebal giler, satu ulas rasa dah kenyang...

sedapppp tau....hehehe

nza berkata...

akak xsuka durian ttp tramat suka dgn rambutan....

MAMADANISH78 berkata...

aduuiiyaiiii..
ni yg malas nk terjah umah kawan2 ni...asik terliuqqq jek...hahahaaaa

jual rumah jakarta selatan berkata...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi berkata...

mampir nich dari jaksel...

Related Posts with Thumbnails