Rabu, 14 Julai 2010

CUAK GILER.......

Tak suka dengan perasaan nie...........


Selagi boleh elak, aku akan cuba elak.....


Elak dari apa??? DRIVING!!!! Uwaaaaaaaaaaaa........ aku takotttt nak drive sendirik!!!!


Balik kerja petang nie TERPAKSA BERANIKAN DIRI!!!!! MUSTTTTTT!!!!!


Sajer tulis in capital dah kasi bold supaya semangat up sikit...........


Doakan petang ni perjalanan aku selamat sampai rumah......


Kalau boleh doakan sekali jalanraya tu aku sorang jer yang guna........... huhuhu..... 

 'setia terpacak depan ofis....... kalau boleh aku tak nak pandang ko, kecutttt perut aku wehhhh'

p/s: confident level dah macam terbang ke awan sebab aku tak sentuh stereng keta ni almost 2 years...... bila la nak pro kalau cenggini kans.  

36 comments:

honeylanz berkata...

ptg2 bwk pusing taman..lelama pro ;)

Ena berkata...

ehehhe..

ena dulu pun cenggitu gak.. tapi bila Kena PAKSARELA tu.. lama2 ok la.. tapi still ada nervous tu.. hehe

al-lavendari berkata...

apa guna bersawah ladang
kalau takut dimakan kera
apa guna berambut panjang
kalau takut bawa kereta.

az rina a.k.a jaijina berkata...

chaiyok. chaiyok..pasti akak boleh punye..

~aSHa~ berkata...

nak tumpang boleh balik ni? ehhehee

~aSHa~ berkata...

good luck kak

Ain berkata...

honeylanz: tak sempat nak jenjalan has....

balik kerja terperuk kat rumah jer...

masak2 n kemas rumah pastu matahari terbenam....

huhuhu...

Ain berkata...

ena: hubby ain paksarela taim dia kena outstation jer....

kalau idak, tak merasa kita nak pegang stereng keta....

Ain berkata...

al-lavendari:

apa guna bersawah ladang
kalau takut dimakan kera
mana ada berambut panjang
rambut kita pendek sebenarnya

gasakkkk, nak jawab jugak pantun nie.....

Ain berkata...

rina: thank you....

doakan jalan tu clear yerk....

hahaha....

Ain berkata...

asha: adoiiii mak.....

jauhhhhh tue.....

ada mak budak terkencing dalam spentot nanti....

hehehe....

anyway....thank you.

Zaidah berkata...

good luck yer ain..emoga ain dapat membawa keta ngan berhemah...zai dulu mcam tu jugak..rasanyer mcm dapat idea nak buat satu n3 tentang first time memandu...best jugakkan...(actually nak beri semangat kat ain... :))

[-suziey-] berkata...

erkkkkk xpnh drivek e sblm ni? xpe kena confiden..slalu2 la bawak nnti konfiden level akn naik..:) good luck

atie berkata...

Salam Ain...

Redah je,... he.. pandai nak nasihat org la pulak.. he.. diri sendiri pun baru nak ambik test jpj minggu dpn....Semalam cikgu tu bawak jalan2 kat bulatan pahang.... dkt ngan hospital gh tu... jam giler.....

Ain berkata...

zaidah: thanks zai....

takottt tak takottt, kena redah jugak petang nie....

seram sejukkk dah tau....huhuhu...

cepattt wat n3....

nak tumpang gelak nie....hahaha

Ain berkata...

suziey: bukan tak pernah bawak tapi dah lama tak bawak....

huhuhu....

sebelum ni pun bawak sebab terpaksa jer....

takottttt....

Ain berkata...

kak atie: gud luck untuk driving test akak nanti....

ain ni lesen dah lama ada, tapi bawaknya sekali sekala....

memang jarang sangat....

sebab tu tak pandai-pandai...

mamalieyna berkata...

nilah punca masalah tuk eina pun, seb baik skrg en suami leh ngantor ngambik lagi, kalo idak...susah weeeeh..skrg rumah jauh dah dr tmpt kije, dl merempit jer..huhu..

esok2 en suami kena g kursus ke hape ke, problem tul...eina lg2 tak brani sbb kete manual...giler nak control gear n kelas...adoooiii...cuak gakk.. =P

Ain berkata...

mamlieyna: tensennn kan kan....huhuhu

ain punya gear auto, tapi tu la, memang seram sejuk kaki tangan tiap kali nak drive....

susah nak kikis perasaan nie...

Softtouch [Hanim] berkata...

jgn risau ain..xde ape2...u can do it...ain kuat...

Mykhalish berkata...

xpe..drive slow2 k. insyaallah lm2 terer & leh nyelit dah.. hehehe

Ain berkata...

hanim: boleh memang boleh nim, tapi takottttt.....

tangan kaki seram sejukkkk yang tak tahan tue....

hukhuk....

Ain berkata...

mykhalish: ain nak masuk parking pun tak lepas lagi nie.....

nak nyelit memang amponnnn ler....

huhuhu....

zue @ annaleeya berkata...

akak bg semangat sket erk...

AIN BOLEH!!!! CHAIYOK CHAIYOK!!!

pelan2 ain... lama2 ok lah... hati2 tau!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

yakin boleh!!!
hihihihi

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ berkata...

hahaha aku pun spesis macam mo, kalau boleh elak. ELAKKKKK

ummumishkah berkata...

Kalau boleh doakan sekali jalanraya tu aku sorang jer yang guna.<-- bestnyer kalau dimakbulkan..hehehe. me sejak kawin tak pegang stereng kete langsung, lagi parah tu!

IdzaLia berkata...

gud luck akak..
mesti boleh punya...

lily azliyana @ mama zara berkata...

pe citer ptg tadi..berjaya ke drive ngan beraninya..hehehe..kite dulu start betul2 bwk keta tahun 2004..walhal lesen dh dapat dr tahun 2000 lagi (pas SPM). tp takut nye pasal, peram jekla lesen tu dlm wallet..ehehehe

CatlinaFly berkata...

seri omg!kita SAMA!..sy amik lesen keta umur 19 tahun.drive balik umo 28 tahun!gile..9 tahun tinggal!terus lupe nak bawak manual camne...mujur ada kete auto...

tapi masih tak berani gi pekan ayer itam dan kluang berseorangan...

paling terrer gi seri lalang dan felda ayer itam yang dekat ciput hahahaha

LyNn HaMzAh berkata...

sama la dengan lynn...lynn akan bawa kete bila balik kg jer...sebab tak berani sangat nak bawa kat highway pasir gudang nie...banyak lori kontena la...entah bila la lynn nak berani agaknyer yer...

kella berkata...

hehehe... lawak lak bila nak minta doakan jalan tu k ain sorang yg guna! hehehehe.... best kan kalo camtu! ini jalan aku yang punya! nak bawak camner pun bleh..

*nak tanya, tentang lya, dgr dari k lynn dia sedang sakit ya? sekarang dia di mana? tq..

nza berkata...

ain kena biasakan drive kete cz kalu lama2 mmg kita akn takut n dh xconfident......ok moga brjaya....

cheqna berkata...

hallu cik kak eh

kena wat berani r...beng nakut ngat..
bolehnya.....begheh bohhhhh

~aSHa~ berkata...

apa cerita ttg drive smlm? ehehehee

Ain berkata...

ain to all: thanks semua yang sudi bagi semangat....

alhamdulillah, perjalanan balik lancar jer semalam.....

anak bujang ada kat sebelah dan sentiasa support mamanya....

Related Posts with Thumbnails