Khamis, 22 Julai 2010

2nd Teakwando Grading Test

Sabtu lepas Danish ada grading test untuk tali pinggang kuning. Actually danish sepatutnya join grading test kedua ni Nov lepas, tapi abah dia tak izinkan sebab dia tak yakin dengan kebolehan anak bujang dia. Alasan paling kukuh dia kasi ialah Danish baru jer join kelas teakwando nie, takkan dah nak ambik ujian lagi (baru jer ambik ujian pertama bln 7). 

Frust jugak la mama danish waktu tu (aku yakin danish boleh buat, kalau tak takkan teacher dia proposed danish untuk ambik test), tapi dah en. somi tak izinkan, suka tak suka kena la akur jugak....huhuhu

Untuk ujian kali kedua nie, mama ngan abah tak dapat temankan danish. Abah terpaksa kerja, mama pulak kena jaga adik sarah yang kebetulan tak sihat hari tu. So, kesudahannya che' da danish yang jadik mangsa keadaan. 

Antara aksi danish sepanjang grading test tempoh hari.......
 
'posing sementara tunggu kedatangan master'
 
'warm up before test bermula'
 
'ready for grading test'

39 comments:

Miss Izah Mohamed berkata...

WAA.. BAGUSNYE DANISH..
NANT BOLEH LA PROTECT ADIK SARAH :)

honeylanz berkata...

now dah belt warna apa? caya la danish..

ieda berkata...

suka tengok budak2 kecik join program macam ni...cute.

[-suziey-] berkata...

waaa bgs kecik2 dh pandai taekwando..

az rina a.k.a jaijina berkata...

kecik2 dah pandai karate2 kan, dlu acik kecik2 mane ade mende2 ni sume, hukhuk..

cheqna berkata...

bagus danish..
suka r tengok bebudak kecik masuk tekwando ni..comel ngat napok..cute je...
kalu kita2 dok tahu r kak eh..koho cute kot..hahahahaha
kak linda tukang ngajo..alamatnya kelaut la kite...hahahahahaha

Ena berkata...

wahhhhhhhhhh.. bagusnyer danish.. & bagsu juga la mama & papanya sbb dh dedahkan anak join seni mempertahankan diri camni.. ;D

mamalieyna berkata...

syoknye abg danish..kecik2 dah pandai teakwando...nk gk la antar arif sket time lg..hehe..

Ain berkata...

izah: hopefully camtu la kan, jangan dia gi belasah adik udah....

risau jugak sbb adik suka buli dia...

huhuhu

Ain berkata...

honeylanz: skrg masih lagi kuning, next grading baru tukar ke hijau....

Ain berkata...

eida: sama la.....

cutee tengok aksi dorang nie...

macam2 gelagat adaaaa....

Ain berkata...

suziey: danish minat nak join bila tengok kengkawan kat tadika practice...

boleh la jugak bantu up kan confident level dia....

yer la, masa kecik2 dulu tak mesra alam dengan orang yang dia tak kenal....

Ain berkata...

jaijina: ain lagi suka kalau danish join silat, tapi takde pulak untuk budak seusia dia....

huhuhu....

Ain berkata...

cheqna: kita2 join poco-poco dah la cheqna....

mesti syiokkk giler kan....

kita mintak la sis linda jadik cikgu tari.....

confirmmm bestttt...

Ain berkata...

ena: kalau memang minat anak ke situ, seharusnya parents bagi support.....

at least dapat jugak kemahiran kan...

Ain berkata...

mamalieyna: tunggu lagi 3 tahun boleh la ayepp join....

paling kecik umur 4 tahun dah boleh belajar....

seronok tengok aksi budak kecik tau...

hehehe...

♥MAMA♥ berkata...

teringin gak nk antar sara nnt utk kelas taekwando,kasi dia keras skit,sbb manja sgt ikut mamanyer,huhuuu

Mak Su berkata...

fuhh! tentu saspen ek.... caiyuk caiyuk Danish

Ain berkata...

mama: memang sesuai sangat...hehehe

danish dulu pun manja jugak, tapi lepas join teakwando ni, dia dah jadi berani....

takde la segan kalau kena naik pentas....

Ain berkata...

mak su: 1st taim dulu mmg suspen giler, tapi yang ni dah tak risau dah....

mungkin sbb dah boleh baca situasi grading tu mcm mana....

hehehe...

~aSHa~ berkata...

wah caya la abg danish...bleh jaga adik ye..

best jugak ek suh anak belajar ni..

kak berapa sebulan kos? start umur berapa akak anta?

Ain berkata...

asha: danish start belajar umur 5 tahun, tapi 4 tahun dah boleh join...

sebulan rm20 ringgit. setiap minggu ada satu sesi latihan....

kalau mula2 join kos tinggi sikit sbb kena beli uniform dia. kalau tak silap akak uniform tu dalam 60 henggit....

try la anto danish sha.... seronok tau tengok skill anak2 berkembang.

Zaidah berkata...

wah baguslah danish....belajar ilmu pertahankan diri...masa belajar dulu ade jugak ambik takwando...tapi belajar dua minggu aje..hehehe..pas tu quit...

LyNn HaMzAh berkata...

excellent la...
so mcm mana keputusan test?
lulus tak?

Ain berkata...

zaidah: nape tiba2 quit....

huhuhu.....

ain tak pernah join aktiviti lasak camni sbb ain jenis slow....

Ain berkata...

lynn: untuk kids seusia danish, parents tak perlu risau sbb test by grouping.....

result tak terus keluar hari tu....

kena tunggu sbb dia akan terus kasi sekali dgn sijil grading...

dekat sebulan jugak baru tahu....

huhuhu......

Softtouch [Hanim] berkata...

teringat sy dulu..sy sempat smpai tali kuning jer..he he he..danish mesti hebat nie..nnti nak masuk kan danish sy jgk taekwando kelas ni..tp masa darjah satulah sbb tadikanya xde..

Mykhalish berkata...

bestnya bljr taekwando.. dulu ms sek ada gak msk. tp xsmp ke mn. nnt abg danish leh jg adik nih..

penjejak maya berkata...

salam,

bagus tu belajar taekwando ni dapat kembangkan kemahiran dan disiplin diri jua..

Ain berkata...

hanim: tak sangka hanim pernah belajar teakwando...

ain tak pernah join pape aktiviti mempertahankan diri...

Ain berkata...

mykhalish: belajar separuh jalan jer ke?

ain harap dapat terus hantar danish ke kelas teakwando ni bila dia dah masuk sekolah rendah nanti...

hopefully takde la dia boring...

Ain berkata...

penjejak maya: memang bagus kan, tapi lagi bagus kalau dapat belajar silat sbb silat tu warisan orang melayu kita....

Jamiel berkata...

kuning tu..
young and dangerous..
Nanti le jg family..

nza berkata...

farouk br lepas grading 2 minggu lps..result blm dpt lagi ..xtaulh..gud luck utk danish....

lily lotus berkata...

wah..bodyguard family ni :)

Nia berkata...

Salam Ain,

I pernah ada sorang kawan yg black belt taekwondo nih, memang interesting bila dengar cerita2 dia pasal semua ujian yg dia buat utk achieve black belt ni..hehe

Entri Terkini: 10 Kerisauan Aku

Zareda Norman berkata...

dah dapat yellow belt ke abang? anak lelai kena pandai pertahankan diri kan.. senang nak protect adik adik nanti

Zareda Norman berkata...

dah dapat yellow belt ke abang? anak lelai kena pandai pertahankan diri kan.. senang nak protect adik adik nanti

Mak Su berkata...

ain kena tag, http://ceritakosong.blogspot.com/2010/07/menjawab-tag-dari-rozita.html

Related Posts with Thumbnails