Isnin, 5 Julai 2010

Diari Manjaku.....

Nak citer tentang tugas aku yang bertambah lagi satu........hehehe

Setiap hari terpaksa bukak dan tulis diari..... Bukan mama punya diari, tapi anak dara mama yang punya.....


Sejak duk taska baru, wajibbbb setiap hari update tentang perkembangan sarah. No compromise kecuali Jumaat dan Sabtu. Diari ni parents kena sediakan sendiri untuk anak masing-masing. Takde dijual dipasaran tau....hahaha. Paling best, diari tercantik dan kreatif boleh masuk pertandingan dan menang hadiah.... 

Menariknya tentang diari sarah nie, setiap hari cikgu dia akan rekodkan aktiviti sarah sepanjang di taska. Dalam ni jugak, kita boleh tengok mood dia macam mana untuk hari tue.  Senang nak pantau giteww kans.... 

Beruntung budak kecik nie. Kalau nak compare ngan mama dia, dari kecik sampai  ler ni satu diari pun tada'. Memang tak pernah dan tak rajin nak tulis diari. Kalau tanya pasal blog ada ler, tu pun baru setahun dua nie berjinak-jinak rekod semua aktiviti.....

27 comments:

cheqna berkata...

cheqna ada diari tapi semuadah dibakar..huhuhuhu

Ain berkata...

cheqna: sayangnyaaa.... bakpe gi bakor, banyok rahsia ke?

hehehe....

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah ada diari lagik tu...

[-suziey-] berkata...

waa dr kecik ni dh dididik..dh besar nnti bole ganti mama jsadi blogger..ekekeke;D

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

kena simpan....nanti sarah dah besar leh baca balik..hehe :)

Zaidah berkata...

tecik2 dah ade diarilah...comelnyer...siap ade gambar sarah lagi...

LYaFRINA berkata...

ain.. bgusla taska ni.. atleast kita tau pkembangan semasa ... waa... kecik2 dah ada diari ni.. advance sunggoh.

Ain berkata...

anje: tu la, dulu jeles tengok maisarah (anak mdm) ada diari...

tak sangka sarah pun terjoin sama...

Ain berkata...

suziey: masa kecik ni mama tolong tuliskan dan update tentang sarah, dah besar nanti giliran sarah pulak updatekan tentang mama....

hahaha... leh ke gitewww?

Softtouch [Hanim] berkata...

baguslah ain at least kita tau mcm mana dia kat taska kan..kita bolehn pantau dia..

Ain berkata...

nadia: betul cakap nad tue....

sayang kita takde semua ni kan....

kalau tak boleh tengok aktiviti kita masa kecik2 dulu...

mamalieyna berkata...

bagusnya taska ni...patut jd contoh ni, senang la kita tau apa aktiviti n perkembangan anak camni..herm..

Ain berkata...

zaidah: sarah punya ni mama dia belasah jer....

ain tak kreatif macam orang lain...

huhuhu....

jadik la kan, at least sedap mata kita memandang....

Ain berkata...

lya: memang bagus idea taska permata nie.....

setiap hari ada rekod lengkap aktiviti dan perkembangan anak2...

parents dengan ibubapa akan update apa yang kids buat....

senang sangat nak pantau...

LanaBulu berkata...

dairy tu ada tapi hangat2 ***ayam
bulan pertama..kononlah..
pas tu..
simpan...
lastly..tak yah ..lagi bagus..
umah tak semak..
hee..

IdzaLia berkata...

wahh... siap diari.. mesti bagus kan blh pantau sikap anak2 kan..

IdzaLia berkata...

wahh... siap diari.. mesti bagus kan blh pantau sikap anak2 kan..

penjejak maya berkata...

salam,

nak tulis diari ni kena ade disiplin diri tapi beruntung si kecil tu telah memiliki satu..

Ain berkata...

hanim: betul tue,

cikgu pun senang nak pantau sebab parents dah update status anak masing2 mcm mana....

cthnya dah mandi ke belum, dah breakfast atau tidak, kesihatan anak2 serta keadaan anak2 sebelum dan selepas balik dari tadika....

Ain berkata...

ieyna: hantar kat taska nie, parents kena la buat kerja lebih sikit....

kat sini banyak rules kita kena ikut, kalau tak kena la hantar kids ke taska lain....

Ain berkata...

lanabulu: sama la dengan ain....

satu dua hari jer tulis diari, pastu diari tak tau gi mana dah...

dalam kes sarah nie, tadika dah wajibkan setiap bulan kena sediakan diari untuk anak2....

setiap hari kena bawak diari ni ke taska.....

Ain berkata...

idzalia: memang sangat2 bagus dan patut dicontohi oleh taska private yang lain....

parents pun nak tahu jugak kan apa anak2 buat kat taska tue...

Ain berkata...

penjejak maya: sarah dah ada satu diari dan bakal ada banyak lagi diari.....

boleh la buat koleksi peribadi dah besar nanti kan....

Miss Izah Mohamed berkata...

comeinye sarah.. hehee

Ain berkata...

izah: thank you kak izah....

hehehe...

nza berkata...

bagus sgt tu ttp trkdg kita xsmpt jerrr....

Ain berkata...

kak nza: ain terpaksa sempatkan diri sebab buku catatan nie kena bawak setiap hari ke taska...

balik dari taska kena bawak balik buku ni ke rumah untuk diisi oleh kita....

dah jadi satu rutin pulak kak...

Related Posts with Thumbnails