Rabu, 10 Februari 2010

SEPATU BARU - PASAR MALAM SAJORK

Semalam aku seronok sakan. Dah lama tak melepaskan gian beli barang kat pasar malam. Kalau pergi pun, just singgah beli makanan atau lauk basah jer, pastu terus balik. 

Malam tadi dengan senang hati merembat apa sajer yang berkenan di mata. Bunyik macam banyak jer benda aku beli kans. hahaha.... Takde pun. Aku beli ni jer ha...... 



'selipar ben 10 untuk Danish'


'crocs hello kitty untuk sarah'

DANNNN

 
 'untuk abah sarah'

Dari awal bulan hari tu lagi plan nak belikan kids sepatu baru (pasar malam pun jadik la, janji baru kan kan.... muahaha....). Asyik bertangguh manjang. Kesian anak-anak aku takde selipar nak pakai. Danish tu dekat sebulan duk usung selipar jepun gi sekolah. Tu la aku beli selipar mahal kat dia, sekejap jer tahannya. Suka sangat sondol tanah ngan selipar tue... mana tak hancusss. Dapat selipar jepun tahan pulakkk, setahun pakai tak jugak putus-putus.... Nampak sangat kan selipar jopun lagik berkualiti... kahkahkah......   

Happy sangat bila tengok dia ceria dapat selipar ben 10 baru. Aku cakap ngan dia, ni mama hadiahkan kat danish sebab danish rajin buat kerja sekolah, rajin baca buku dan suka tolong mama. Sengih manjang ler kalau dapat pujian macam tue...

Yang si sarah ni pulak, memang satu jer kasut/selipar basahan dia ada. Aku beli masa dia baru dapat kaki pandai jalan hari tue.  Ala yang n3 kat sini. Dah duk taska nie, kena la ada lagi satu pasang kan. Payah nak usung bawak pergi bawak balik. Tinggal satu pasang kat taska lagik praktikal. Nak tak nak kena la beli juga.... Kira adil la kan, abang danish dapat satu, sarah pun dapat satu....  


'tengah menerai mencuba buah hati baru'

Untuk my laling tu aku kasi hadiah sebab dia sangatttt ringan tulang. Suka tolong aku siapkan kerja rumah taim dia off. Tak kisah pun kalau terpaksa cuci dan jemur baju kat ampaian luar rumah, vacuum segala habuk2 yang ada atau apa saje. Sorry la, mama kasi abah hadiah selipar pasar malam jer. Janji mama ikhlas kan....

Korang perasan tak? Untuk aku takde pun.... hukhukhuk....Sebenarnya macam ni la aku. Selagi sandal aku tak putus takde maknanya aku nak beli baru. Malas nak semakkan rumah yang memang dah semak dengan koleksi sandal yang tak terpakai dek kaki... 

38 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak,
Selipar merah hitam tu lawa..

Beli ar satu utk Kak..
Baru satu set..

Ain berkata...

lol: memula memang akak yang berkenan...

tapi tak belikan untuk diri sendiri, beli untuk hubby jer....

chantekk kan....

kalau akak pakai jenjalan ngan selipar ni tak lawak ke?

ada plak yang gelakkan akak nanti... segan rasanya....

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

sama la kita, selagi masih boleh pakai, akan pakai hehehe
bagi org lain hepi akan buat kita sgt bahagia. betul tak?

Ain berkata...

tinie: setuju ngan tinie.....selagi tak putus memang tak beli baru.

happy sangat bila tengok senyuman dorang taim dapat sandal baru nie. walaopun cuma sandal pasar malam, tak kisah la kan....

janji baruuuu..... hehehe...

Az Rina berkata...

saye berkenan yg pink kaler tu..leh pinjam tak? hohohoh..

POSH76 berkata...

lawanyer selipar tu....kalu jadi mummy camnila mesti priority utk anakkan

Ain berkata...

az rina: crocs tiruan jer rina....

betul nak pinjam ni?.... muat ke?.....hehehe....

Ain berkata...

posh76: tu la, tapi kalau memang selipar ain dah putus, kena la beli untuk mama....

takkan mama nak berkaki ayam plak kan....

♥Azie♥ berkata...

ain macam azie klu beli mesti untuk anak2 & hubby..sendiri punya lupakan dulu yer..cantik kasut sarah..pink tue berkenan azie

Ain berkata...

azie: dapat tengok dorang happy dah cukup bermakna kan azie.....

kasut sarah tu 25 henggit jer...

mahal ke murah erk?

Nida berkata...

Cute2nya kasut2 tu semua.. kalau Nida first belikan anak2 dulu, kedua diriku, ketiga baru hubbyku..hehe

Ain berkata...

nida: sajer ain belikan utk hubby sbb lately nampak dia cam tak bape nak happy jer....

at least dapat selipar klon ni dia gembira...

honeylanz berkata...

comel sungguh buah hati baru sarah.... ac pun suka selipar ben10...

ONE ZABA berkata...

saja je tu...tak mau tunjuk yang ain beli bergendong gendong tu.

Ain berkata...

honeylanz: tapi kan has, bila sarah tengok selipar danish, itu yang dia nak....

bila danish pura2 nak ambik croc dia, baru dia kasi balik selipar abang....

nakai tak sudah-sudah...

Ain berkata...

one zaba: takde la....

makanan ada la sikit....

buah pun tak beli tau.....

LiNda berkata...

alaaaaa....

klinda selalu terlepas pasar malam !

Mak Su berkata...

semangat sungguh dia menerai :)

p/s: maksu folo :)

Ain berkata...

sis linda: semalam kat kerteh la kak...

hari ni kat tempat kita....

jangan terlepas plak ya....

Ain berkata...

maksu: benda baru kalau dapat kat kita pun excited kan maksu....

thanks follow ain... muahhh...

ainie aziz berkata...

sama taste la kita ain. sandal sarah tu sebijik cam dina n ayeen punyer. haha! tapi mmg kan, asik fikir utk anak2 je, utk diri sdiri yilek. janji anak2 hepi. kan!

MamaAdwanEncem berkata...

hahah lau nak tau... dulu time lin duk selayang
"akulah ratu pasar malam" ekekek satu selayang ku round tiap hari pasar malam kat situ... dr senin smp ahad... hahahahaha...giloss...

nza berkata...

cute sgt...xkisah la ain mahai ke murah yg pnting selesa dipakai....

Mama_Aqish berkata...

WAH TANTEKNYER KASUT SARAH TU...NAK BELI UNTUK AQISH GAK LA...TAPI MESTI TAK DE SIZE PUNYER

Ain berkata...

ainie aziz: kita serupa kan.... banyak sungguh persamaan....

sorang kat kl, sorang kat ganu, tapi boleh pulak terbeli sama pattern tue.... lawakk sungguh....

setuju tak kalau ain cakap kita nie hanya membeli bila ada keperluan...

selagi boleh tangguh, tangguh dulu la kan...

Ain berkata...

mamaadwan: hahaha..... memang sah leh jadik ratu kalau hari2 pergi.....

tapi lin beli apa erk? ke cuci mata jer....hehehe....

tau tak, mak ain tak pernah pergi pasar malam.... dia memang tak suka!!

Ain berkata...

kak nza: jangan bila budak2 ni besar nanti dia marah plak sbb masa dia kecik mama dia beli selipar pasar malam jer....huhuhu....

zaman mama dulu lagi susah apa... selipar jepun yang dah putus tu mama taruk paku... janji mama tak berkaki ayam....

kalau teringin nak pakai selipar mahal, tunggu besar dan dah kerja la kan... beli sendiri mana2 yg berkenan di jiwa...

Ain berkata...

mama aqish: ada tau size yang lagik kecik...

boleh muat untuk baby yg umur setahun dan baru dapat kaki...

cute sangat ain tengok...

thanks singgah sini ya mama aqish...

Syuhada Kamal berkata...

seliper pasar malam pun lawa ape..ntah2 lagi berkualiti cam akak tulis tu..yg jual2 kat butik tu mahal coz jual jenama aje..hehe..sy pun dah lame tak ke psr mlm..sonok gak sesekali shopping kat sana..:)

~PakKaramu~ berkata...

Salam ziarah

kakzie berkata...

selipar jepun mmg tahan lama dan lebih berkuality.adik kite dari dulu mmg suka pakai selipar jepun.Cumanya selipar jepun ni tak seindah selipar2 yang lain....

CuTeMiUt78 berkata...

wah... ske budak2 tu dpt selipar baru kan.. ala pasar malam pun ok gak qualitynya...

Ain berkata...

syuhada: setuju..... setuju....

sandal akak pun cap pasar malam jer....

entah nape la lebih tahan dari yang beli kat pasaraya....

baru 10 henggit rege dia, tapi setahun pakai tak jugak putus... berbaloi-baloi....

Ain berkata...

pakkaramu: jemput masuk pak....

terima kasih sudi ziarah....

Ain berkata...

kakzie: untuk yang suka bergaya dan nak nampak trendy, selipar jepun memang tak masuk book kan kak.... hehehe....

ain belasah jer kasi anak pakai, janji tak berkaki ayam sudahh....

Ain berkata...

cutemiut78: memang seronok sesangat rina....

benda jarang dapat, gitu ler dorang nie....

skang ni kat pasar malam macam2 ada kan...

one drop perfume pun ada orang jual, original lagi tue...

mamalieyna berkata...

salam ziarah..
ala legging sarah tak interprame montot..hehe..cumel kan bakai legging ^_^

Ain berkata...

mamaliyna: montot tak nampak sbb sarah sebok menerai selipar kan.... hehehe....

ni kes seluar dia kotor sbb makan nasik berterabur, terpaksa ler gantikan ngan legging nie...

kalau nak tengok boleh klik sini

http://stylobubble.blogspot.com/2009/12/busha-in-da-house.html

Related Posts with Thumbnails