Rabu, 17 Februari 2010

CAMNE BOLEH HILANG??

Huwaaaaaa...... aku nak nangis nie!!!

Memang la aku tak hilang duit sejuta...... tapi aku tak kira!!!

Nak nangis jugakkkk...........

Macam mana la kredit handphone aku  tetiba leh hilang???

 

Semalam elok jer balance dia 30 henggit lebey, kejap tadi aku check tetiba tinggal 3 henggit jer.......

Kalau aku bergayut tu tak heran la balance tue menyusut tetiba, masalahnya aku guna 1 @ 2 minit jer tu pun satu dua panggilan jer..... 

Tak suka!!! Tak suka!! Tak suka!!! 

Hari tu hubby yang kena, tapi dia punya line celcom....

Kali ni aku pulak ngan line maxis....

Kalau la aku tahu tetiba dia nak hilang..... aku bior jer handphone aku tue tak bertop-up.... huhuhu...

Takpun aku pulun jer gayut ngan boypren hubby aku pepuas malam tadi.....

Harap-harap sok lusa ada magic kat handphone aku.... 

Wahahaiiii keliwonnnn, ko pulangkan la balik kreditt aku......

Korang pernah tak alami situasi macam nie? 

26 comments:

mamalieyna berkata...

looor ye ke..tak pernah lak kena camni..confius gak mana menghilang eh?! try call maxis centre la, buleh kot..haish..

Ain berkata...

mamalieyna: mungkin kesilapan teknikal kot...hehehe

pernah sekali dulu, maxis hantar sms inform pasal kesilapan teknikal dan dorang pulangkan balik kredit....

sayangnya waktu tu ain tak sedar kredit berkurang....

kali nie mungkin kes yang sama berulang, tak pun memang ada keliwonn yang sorokkan....

Mak Su berkata...

hah? tak pernah pulak.... :(

Ain berkata...

mak su: tu la maksu.... ain pun terkejut semalam....

frust jugak la kan sbb kita tak guna dia boleh defisit....huhuhu...

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
banyaknya hilang kak..
uish.. sakit jiwa..
heran gak eh..
cmner leh hilang..
Mmmm..

sebelum ni xder lak alami kehilangan credit..
melainkan dik bergayut lelama.
hehehe..

Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata...

mungkin ko terdail kut
aku pun sama
balance sepatutnya 18.50
tetiba jer bila nak kol out tak boleh
cekk balance dh tinggal 8sen
haru tau
anak aku pi main2 hp aku
terdail sampai habis huhu

Ain berkata...

lol: dearie, sbb banyak la akak jadik terkesima tu...

budget ujung bulan ni baru nak top-up, tetiba kredit susut pulak....

kacau daun betul la kan...

kalau tau nak ilang akak gayut jer ngan dearie... puass hati jugak dia nak susut pun...huhuhu...

Ain berkata...

tinie: dah check kat call register, memang takde dail ke mana-mana...

mesej keluar yg ntah pape pun takde...

budak2 ni jarang main handphone ain...memang bukan kerja dorang...huhuhu...

tunbegia berkata...

sungguh musykil,

salamm,

Ain berkata...

tun begia: salam tun,

akan saya dapatkan jugak jawapan kepada kemusykilan tu hari nie....

insyaallah....

nza berkata...

misteri tu.....kalu xsilap, n3 lepas kete ain dh siap brkilat dibasuh, n kredit lak abis...hu.hu.hu.

Ain berkata...

kak nza: tu la...

tapi ain rasa kesilapan teknikal di pihak maxis....

hubby sebelum ni selalu hilang kredit kat line celcom dia...

makin banyak balance kredit kita, makin syokk dia telan....huhuhu...

LYaFRINA berkata...

ishhh.. camner blh ghaib tu.. tanpa dpt dkesan plak tu.. cam pelik j kan???
kot tdail no kot... @ pun ank2 main tekan nombor k... @ ksilapan teknikal dr maxis.. lya pernah skali.. tp xla byk.. lya x sdr pon.. tp maxis ato msg y ada ksilapan dlm pemotongan krdit.. n dia pulangkn balik krdit tu

Ain berkata...

lyafrina: memang confirm kids tak main handphone dan tak tertekan apa2 nombor...

kredit hilang camtu jer...

akak pun pernah dapat msg dr maxis mcm lya dapat tue... masa tu tak sedar plak kredit hilang....

kali ni memang terkejut giler dah...

dah takde rezeki agaknya....hehehe...

CuTeMiUt78 berkata...

uuittss... tak pernah kena plak cam tu... pelik gak ni

~aSHa~ berkata...

la kak..tak pernah plak kena gitu....byk tu rm30..kalo sy pg paka leh ar akak belanja makan abc ke kan....rugi rugi...akak tak try call dia ke tanya?

izawani berkata...

Akak best... tetiba dapat lebih kurang 60 ringgit... dan sekali tu tetiba dapat 10 ringgit... Yang 60 ringgit tu dapat selepas upgrade henpon guna internet dan satu lagi tu rasanya dapat sebab orang salah topup kot... hehehehe... baguih baguih...

kakzie berkata...

pernah juga hilang kdt..tapi tak sebanyak itu.kdg2 ada masej tah pa pe yg hampeh tu yg buat kdt kita hilang...

tapi pernah dalam tahun 2004,kdt saya pernah RM100....yg peliknya tak pernah kita seumur pakai hp top up sebanyak itu,rupanya kesilapan di pihak telco dan akhirnya RM100 di tarik balik.Tapi sebelum tu dah terpakai dekat RM5 sebab tak perasan hehehe

Softtouch [Hanim] berkata...

byk tu ilang...kesilapan teknikal kot...

Ain berkata...

cutemiut78: ain doakan rina tak kena...

sayang jugak bila hilang camtu jer tau...

kalau dia nak tambah tu ok juga...

Ain berkata...

asha: bukan kata abc sha, kopok lekor ngan mee kari pun boleh tau....

dah takde rezeki nak buat camne...huhuhu...

Ain berkata...

kak izawani: wahhhhh.... bertuahnya kak...

5 henggit pernah la ain dapat, itupun sbb top-up taim promosi....

kalau banyak cam akak tu memang tak pernah ler....

Ain berkata...

kak zie: ain tak pernah bukak atau langgan mesej yg ntah pape tue, sbb tu pelik camne kredit leh hilang....huhuhu....

bila dorang terlebih kasi kredit pandai plak dorang tarik balik ya, kalau mcm kes ain ni nak ke dorang ganti semula?.....

Ain berkata...

hanim: ain pun rasa camtu...

sayangnya bila burn mcm tu jer...hukhuk...

lily lotus berkata...

aduhai sayangnya. harap ada penjelasan dari pihak maxis

Ain berkata...

lily lotus: sayang memang sayang...

harapnya dorang ganti balik kredit ain....hehehe....

Related Posts with Thumbnails