Jumaat, 5 Februari 2010

SETEM BUKAN SEBARANG SETEM

Aku tengah kemaruk duk kumpul setem nie..... 

Teringin nak memiliki periuk ngan kuali comell tue.... huhuhu....

Kalau nak suruh aku beli sendiri, mintak maap ler. Sayang plak duit ghasernya. Hiks....

Mahalll  tu kengkawan.  Tak sanggup guwe....  

 

seeee.... macam-macam pilihan adoooo. Orang cakap tepuk dada, cakap jer terus nak yang mana. Syaratnya kena la cukup setem ya. 

 

 Perasan tak setem aku dah ada berapa? Belum cukup lagi tau!!! Aku kepingin Stir Fry Pan yang 28cm tue, tak pun dapat Saucepan 18cm tu pun ok juga.....

Korang jangan ingat setem tu sume aku dapat hasil shopping barang dapur rumah aku tetiap bulan ya. Tidakkk sama sekali. 1/4 jer ya. Balance tu sedara sepapat, sepupu sebirat dan kengkawan rapat yang kasi.    

Entah sempat ke idak ler nak kumpul-kumpul menjelang akhir Februari neh. Lagi 30 setem nak kena carik... Korang ada ke? Sini pos kat aku cepatttt (sesuka hati paksa orang)..... Muahahaha....

34 comments:

atie berkata...

Salam Ain..

ha... akak pun tengah kumpul stem gak nie untuk round kedua... pertama dah tukar dengan kuali tg no 3 tu... best tu kuali dia.. tak melekat tau....tukar jangan tak tukar... bulan depan nak tukar kuali yg no 2 lak....

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dearie Kak..
Dik ada banyak hari tu Kak.
Memang banyak tapi tulah..
Hari tu kemas bilik.
dah serabut sangat, siap buang lagi..

Adeh....
Nyesal lak...

honeylanz berkata...

gigihnye ain. has collect setem guardian. sorry x de setem giant sbb x suka pg situ..penuh org n mls nk Q ;)
* has pg pasaraya B & O je..hehhehe

kakzie berkata...

klu tak sempat..HARUS soping selalu bg sempat :D...
kita org adik beradik selalu soping kat care4 takdak stem...

ikiqzana berkata...

sama la kita kmpl setem ni.. 36 lg setem nk smpi 200. lmbt tul rasa nyer..

♥Azie♥ berkata...

azie bg setem tue kat akak ofis azie ..azie jarang bershopping di giant..selalu ke ecosave jer

~aSHa~ berkata...

wah byk nye setem dia....sy ada...dlm 8 setem kot.....8 ke 12 lupa dah....tapi rsaanye tak terkejar mcm ni..byk tul...wa respek ar...sama lu

Az Rina berkata...

manyaknye setem die..kat sini giant jauh..kalu dekat harus saye kemaruk kumpol ini setem jugak, hahaha..

CatlinaFly berkata...

tgh kumpul gak, ade 90 sekarang, tapi last shopping, gi tesco, rasa rugi lak huhuh...tak dapat setem ler..

ibu_arifa berkata...

berkenan jgk dgn periuk2 nih..tp xleh nk kumpul lg stem2 tu..bak sikit stem2 tu..hihi

Zareda Norman berkata...

aduss tak de stem gianta sbb crowded sgt.. sopping kat carefour jer

Syuhada Kamal berkata...

samala kite kak..sy pun tgh kumpul ni..tp jrg2 pg shopping kat giant tu taktaula sempat tak nak tebus..huhu

AiSHieY berkata...

Hi3...sye pun duk tgah kumpul gak setem ni...budget nak frying pan yg kecik tuh jer...tp kne tambah skit duit lorrr...

LiNda berkata...

alaaaaa..... saya punya tak sampai pun separuh !

Nida berkata...

Salam Ain..

Mati2 Nida ingatkan setem surat ..hehe. Kalau stem tu Nida banyaklah..hehe

Ain berkata...

kak atie: wahhhhh... jelesnya....

tak aci akak dah dapat kuali sebijik... nak jugakkkkk....

akhir bulan ni ain baru plan nak tukar... target nak dapatkan kuali yang besar tue, senang nak goreng ketam atau udang....

Ain berkata...

lol: dearie laling lol,

huhuhu..... nape buang dik.... kalau tak leh top up setem akak...

mesti akak dapat tukar ngan periuk paling besar tue.... hukhuk....

Ain berkata...

honeylanz: has, adik ain pun ada gak setem guardian.... kumpul sbb nak tukar ngan toys katanya....betul ke?

kat sini giant takde la ramai sangat orang, bandar kecik jer la katakan....hehehe...

Ain berkata...

kak zie: nak gi shopping selalu yang haru tu kak...

lari budget lor....

selalunya ain beli barang dapur sekali sebulan jer....

kena tunggu ujung bulan ni plak la, baru dapat setem lagik...

Ain berkata...

ikiqzana: banyaknya akak punya....huhuhu....

dah pernah tukar ke belum kak?

bersemangat la masak pakai periuk ngan kuali baru nanti kan...

Ain berkata...

azie: ecosave lagi murah kan...

kat sini giant la pasaraya paling besar yang ada... tapi ain gi sekali sebulan jer...

tak semua barang murah, yg offer jer kot... cuma yg senangnya semua barang kita nak ada kat situ.... tak payah singgah banyak tempat...

Ain berkata...

asha: kalau budget tak sempat nak kumpul dan tukar nanti ko kasi jer akak sha....

nanti kita gilir2 guna kualli or periuk tue...hahaha....

sebulan umah ko, sebulan umah akak... leh ke gitewww!!

Ain berkata...

az rina: awak kan duk kemaman.... dekat apa...

datang la mesra mall kerteh nie... baru 30 minit kan....

Ain berkata...

catlina: kalau 90 leh tukar ngan kuali kecik dah tue....

jadik la kan, dapat gak kuali sebijik...

Ain berkata...

ibu arifa: jangan la mintak setem akak punya...

mintak ngan kak zana ya... dia punya lagik banyak....hahhaha......

Ain berkata...

kak zareda: pergi taim takde orang kak....

kalau baru nak kumpul sekarang, dah tak sempat dah rasanya....

kena sakan berbelanja la jawabnya....

Ain berkata...

syuhada: shopping banyak-banyak syu... gerenti sempattt....

kalau budget tak sempat, sedekah ajer kat akak.... muahaha...

Ain berkata...

aishiey: tambah duit sikit jer kan...

nak beli tanpa setem tu yang tak tahan....

mahal giler...

Ain berkata...

sis linda: akak pun kumpul setem jugak ropenya....

beli barang sket lagi kak, dapat kuali kecik pun jadik ler....

Ain berkata...

nida: ain tak pernah kumpul setem tue...

zaman kecik2 dulu pun tak pernah buat...

ok jugak kalau kumpul setem obersea ya....

bukan senang nak dapat kat malaysia nie...

~aSHa~ berkata...

kak kalo betul nak...(tapi dah tampal bak kata sy kat borang tu..leh guna lagi ke?)

emel sy ye alamat...azrisha03@yahoo.com

nza berkata...

Fuh!!!!byk gak nk kena kumpul tu...ok kuatkn semangat mengumpul n paksa la sdara mara yg ada setem tu bg kt ain........

Ain berkata...

asha: boleh la sha....

alamat akak dah email masa join cabutan bertuah sha hari tu kan...

kalau takde nanti cakap ngan akak....

akak email lagi sekali.... hahaha...

Ain berkata...

kak nza: memang banyak kak...

nak cepat kena shopping lebih ler...

ain punya tu mostly orang yang kasi....

Related Posts with Thumbnails