Jumaat, 2 Oktober 2009

APA LA NASIB PUDING JAGUNGKU

Petang Rabu lepas aku mencuba lagi untuk kedua kalinya. Semangat berkobar-kobar nak tengok puding jagungku menjadi. Tambahan pulak besoknya Danish ada jamuan hari raya kat tadika dia. Boleh la tapaukan untuk Danish sekali nanti. 
 

Diantara bahan-bahan yg berjaya ku satukan dalam periuk crocodileku. Sangat simple dan mudah nak sediakan. Kalau kengkawan nak tahu, tepung kastad lady's choice tu menghasilkan puding dgn color yg cukup cantik.
 


Gini la ropenya bila mereka dah bersatu......... fuhhh harum semerbak bau dia tau. Tak sabar aku nak nyum nyum puding ni. 


Dan hasilnya setelah sakit-sakit tanganku mengacaunya. Cantik dan berkilat-kilatkan. Hahaha.....masuk bakul angkat sendiri. 

Kengkawan jangan terpedaya dulu tau, bila puding ni dah sejuk dan nak kupotong, sangat la dukacita kerana ianya sedikit lembik. Huhuhu......patah hati sungguh aku waktu tu. Nasib baik jugak hubby cakap sedappp. Rupa tak penting kan kan.....janji rasa tue mabelessss (ayat pujuk hati sendiri nie). Yang pasti akan ku cuba dan terus mencuba sehingga puding jagungku betul-betul menjadi nanti. Besoknya terpaksa jugak kukikis saki baki kuih raya yg masih ada untuk bekal danish ke tadikanya.....

p/s: kepada kengkawan yg pandai masak my fav. dessert ni, sila la share ngan aku. 

5 comments:

honeylanz berkata...

dulu pernah buat. rasa ada tp beketul². trs x buat dah.hehehe

MAMADANISH78 berkata...

dulu mamaD pun suka buat puding ni...lagi2 bila org nk dtg umah..tp skrg dah lama tak buat..sbb ape tau..sbb malas nak ngacaunya tu...pastu skrg mamaD lebih suka beli koktel buah campo2 tu pastu satukan ngn susu cair tu...letak air batu sikit..terus leh hidang..he2..lagi sodap dan simple...

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: has, ni 2nd time ain try.....kena try jugak sampai jadi, baru la puas hati....

mamaD: Betul la kak, fruit koktel memang simple dan sedap kan.... ain pun suka.

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,
Ku tak kisah bendtuk cmner.
Yang pastinya sedap, akan ku makan jua.
Hehe..

Sebabnya ialah..
ialah..
ialah..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ku tak pandai masak..
Hehe..

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dear, serius cakap kita serupa...

ku pun tak pandai masak juga.....

ku main campak-campak dan belasah ajer.....hahhaha...

Related Posts with Thumbnails