Jumaat, 2 Oktober 2009

SUDAH PANDAI MENGEGET

Nak tahu tak apa skill terkini anak dara kesayangan hubby aku tu. Sarah skang ni dah pandai menggeget. Nasib baik jugak dia menyusu botol kan, kalau idak harus aku yang jadik mangsa. 

Malam tadi dia dengan sesedap rasa geget 'abam' dia. Kesian Danish, sampai berbekas jari dikerjakan si adik. 

"ampon ya 'abam Danish'.....sarah janji sarah tak buat lagi"

"menangis di balik sofa"

Bila danish makin kuat menangis, dia pun start engine menangis sama. Tu la, sapa suruh suka suki geget orang. Nasib baik gigi kat depan tu baru enam batang, kalau penuh lagik naya. 

"nak mintak simpati la ni, takot kena marah ngan mama"

"mangsa keadaan.... sabar ya Danish, adik tak tau pape lagi"

19 comments:

honeylanz berkata...

2-2 nangis. cian lak. tp normal adik buli abg! hehehe

MAMADANISH78 berkata...

aloooo....hai....ciannya la hai...dlm nangis2 tu danish nak lagi pose untuk mama dia..uuhuuuu... alamak sarah suka gigit2 yeeeeeee...

sis_nita berkata...

alolololo..

comeynyerr bujang nangessss...

huhuhu!

♥Azie♥ berkata...

ain azie rasa mmg adik suka buli la..erin slalu jer buli kak dia...selalu nangis...

atie berkata...

kesian kat danish ye... takpe abang danish kan ahli taekwando yang gagah, samalah dengan ammar yang suka mengggeget, test power gigi baru...hihi

ainie aziz berkata...

sarah...sarah.nape pi test power kat abam tu. test la kat mama ke abah ke, baru tau power ke tak. hahaha!

Kakak berkata...

Sama lah dengan sikecil kakak tu nampaknya.
Tiba2 je dah menjerit orang dibuatnya sebab kena gigit.

Softtouch [Hanim] berkata...

ciannya abamnya yer...sabarlah danish yer....adik kecik lg tu...

CuTeMiUt78 berkata...

alahai kesiannya dua2 nangis ya..

zieha berkata...

suka gigit ye sarah(nak test power gigi la teww)..ala rilex lah danish..camne nak jd hero tu..jgn nangis2 ye..be brave boy:)

Mama-Danish & Sarah berkata...

honeylanz: kenapa agaknya adik suka membuli ya...ke sbb dorang rasa perents sentiasa back-up dorang....

MamaD: candid tu kak, pose asalnya danish nyorok balik sofa....malu mama ambik pic. dia...hehehe....

sis_nita: really miss u sis, nape la asyik tenggelam timbul jer skang ni....sibuk erk?

kesian tengok jari dia kemik kena gigit ngan sarah.....spontan jer dak kecik tue ngap 'abam' dia...

Mama-Danish & Sarah berkata...

azie: nak marah pun serba tak kena kan....bukannya dorang reti pun....huhuhu...

teringat masa ain kecik dulu, selalu kena buli ngan abang.... sakit hati bila asyik kena sekeh pale jer ngan dia.... nak melawan memang tak berani la....

atie: risau jugak danish bukak skill dia....tak pasal2 kena lepuk dak sarah tue....

ainie: abah dia tak pernah kena, tapi mama dia pernah kena sekali... memang sakit sangat sbb gigi dia kecik2 mcm gigi cik siti tue.....

kakak: betul tu kak, terkezuttt kita sekali kena 'test' ngan dia....hihihi...

Mama-Danish & Sarah berkata...

Hanim: kadang tue kan, rasa mcm tak adil jer jadikan alasan adik masih kecik lg, so adik leh buat apa saje yg dia suka termasuk membuli abang.... tak adil buat abang yg asyik terkena....

apa nak buat....abang kena la jadi contoh teladan yg baik utk adik2... beralah bukan semestinya kita kalah kan....

congrates to 'abam danish' yg tak pernah membalas setiap bulian adik yg makin menjadi-jadi tu...

Cutemiut: Sarah tak leh tengok abang dia nangis, dia mesti nak nangis sama...

takot agaknya dengar tangisan abang dia...

zieha: betul cakap auntie zieha tu, abang kan kuat, mana leh nangis-nangis.....

kan dah tak enchem lagik dah....

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,
Good mornin..

Tersenyum pulak dik nengok Sarah & Danish menangis.
Cian..
Danish nyer muka cian jer ku nengok..

Mesti sakit Sarah gigit..
gigi 6 dah cukup sakit woo..

Sabar ya Danish..
TApi Danish memang abg yg baik coz tak membalas lak..
Baiknyer abang..

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: dearie, akak sendiri pun tersentuh hati nengok dia nangis camtue....

sama cam kita jugak kan, selalu gaduh2 manja dgn adik beradik yg lain masa kecik2 dulu. tak sampai 10 min, kang berbaik la semula....

sakit mcm mana sekalipun, tiada dendam yg pernah tersemat dijiwa kerna kita dilahirkan dari perut yang sama...

sesungguhnya air dicincang tak kan pernah putus..

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

sian si abg....sabar je...
pandai si adik...nangis2 gak nak tarik perhatian...

ita zakaria berkata...

comel lak ai sarah nangis. dah bersalah lah tuh...cian kat abg die. ita suke tgk memek muke budak kecik nangis, lagik rase geram jer...

ibu_arifa berkata...

sedih tgk 2-2 menangis tp lama2 tgk mcm comey jer mimik2 muka gitu...mau pulak diorg kerjasama dgn 'kamera-woman' tgh2 menangis tuh...hehhehe

Mama-Danish & Sarah berkata...

Nadia: sarah nangis sbb takot kena marah ngan akak tue.... dah nangis sure mama tak marah dah...

Ita: mesti ita suka usik budak kecik kan, pastu rasa sonot bila berjaya buat dorang nangis...nakal tau...

akak pun sama jugak....tapi dulu la. tak puas hati lagi tak dapat buat anak orang nangis....comelll jerk bila tengok dorang melalak....hahaha....

kalau anak sendiri akak tak sanggup nak sakat....penat nak memujuk dik...

Min: kalau orang tengok reaksi akak waktu tu mesti org kata akak tak betul.....yer la, sanggup bior anak nangis, janji dapat candid....hihihi...

Related Posts with Thumbnails