Khamis, 1 Oktober 2009

ALKISAH SEPOTONG KEK...

Punya la teruja nak celebrate birthday Aini, aku ajak hubby ke Mesra Mall. Walaupun Aini kat KL, aku kat Ganu, ku tak kira ku nak celebrate jugak..... Bersemangat kami redah hujan lebat semata-mata nak dapatkan kek SR nie. Mana cukupkan kalau takat cuci mata ngan telan air liur jer..... tekak mesti di layan juga..

Misiku hanya untuk dapatkan 2 slice kek ajer. One slice for me and kids dan one slice lagi utk hubby. Sebelum tue, kami mamam dulu kat burger king.....perut berkeroncong plak taim hujan camni. 

Masa ni memasing dah kenyang pekena raja burger tue. Apalagi ke kedai SR la pulak. Aku dah janji ngan Aini, sebelum kek tue kami makan, akan ku sms dia dulu. Kalau boleh nak enjoy makan kek tue sesama walaupun ditempat dan suasana yg berbeza. Bila dah sampai rumah lain lak jadinya.... kek ke mana tuan entah ke mana. Punya mengantuk terus bantai tido semuanya.  

Ini la dia rupa kek untuk aku ngan my kids tue. Kecik cinonet jer, tak padan ngan rege tau..... tak kira la kan, janji soooodaaaaappppp. 

Kek ni dah bikin kontroversi kat rumah aku petang semalam. Kecoh dua beradik tue berebutkan kek sepotong. Sikecik yang tak padan ngan kecik tue nak bolot kat dia sorang, takmo share dengan dia punya abang.....huhuhu....

"muka tak puas hati, bila mama gilir-gilir suapkan dia ngan abang"

"jelingan paling tajam kat 'abam' dia"

"Mengamuk sakan dgn kek penuh dalam mulut....haih...penat mama tau" 

At last, banyak ni jer yang tinggal untuk danish. Kesian abang dapat makan ckit jer. Mama lagik kesian kan, sikit pun tak dapat merasa. 
p/s: hubby punya slice masih blm terusik, ada can aku kenen-kenen dia punya nanti.....hihihi...

9 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Sis,
Mm..
Nengok kek mesti terasa nak makan tapi bila dah lalu lalang depan kedai Kek tak teringin lak..

Sedapnyerlah Kek itu..

**telan air liur..

Hehhe..

kakzie berkata...

SR mahal tp mkn puas hati..Sian abg mujur dia beralah demi adik kan..huhuhu..
nak tanya belah mana Raja Burger kat Ghanu?

Puan Hanis berkata...

bestnye kek...terliur dh nih.Harus ku ke sr nanti.

zieha berkata...

cedapnya kek secret resipe mmg besh:)

♥Azie♥ berkata...

sedapnyer kek SR

ainie aziz berkata...

aik...tak kuar plak komen aini smlm. huhu!

baik betul abang danish ni kan. berkorban apa saja utk adik sarah. nnt auntie bg pressie ek!

CuTeMiUt78 berkata...

eemmm.. biasa la kan budak2 camtu la.. benda yg skit tu la jadi rebutan kan

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: Dearie, biasa la kan, benda yg takde tu la kita teringin, bila dah ada buat 'do no' jer.....

kak zie: Danish memang sentiasa mengalah walaupun terpaksa menjeruk rasa...

kak, kalau kat area kemaman atau dungun ni, dekat mesra mall kemasik tue ada satu. kat area lain ain tak pasti plak. kena google dulu jawabnya kak...hihihi....

Puan Hanis: alahaiii....tauke kek pun terliur gak ya....jom ke SR lagiii dan lagiiii...

Mama-Danish & Sarah berkata...

zieha: best of the best kan kak....

azie: sedap hingga menjilat sudu....hehehe...

ainie: keliwon mana lak la main sorok-sorok aini punya komen....haih..

pressie???.....terbalik tue auntie... patutnya danish la kasi pressie kat auntie...

Cutemiut: seronok agaknya makan berebut camtue....

Related Posts with Thumbnails