Ahad, 18 Oktober 2009

EKSYENNYA DIA...

Kemain lagik minah ni skang tau. Kalau naik kete dia dah takmo duduk atas riba mama dia lagik dah. Dia start demand nak duduk seat belakang sesama ngan abang pulak.

Aku bukan apa la kan, risau jugak kot2 hubby tertekan emergency break ke hapa, tak pasal-pasal menonong ke depan minah ni kan.  Kalau nak duk kejap-kejap tue boleh la ya dik non, lama-lama sorry naik lorryyyy....

Suka la tu, mama ikut cakap dia. Baik duk diam-diam, kang mama tarik pi depan ni balik baru tau!!!!

Bila aku pas dia ke seat belakang, punya la behave minah ni. Korang tahu tak pasal apa?? hahahahaaaa.......dia tak berani nak melasak pasai dia takut jatuh. Asal rasa cam terhoyong-hayang sikit, sibuk duk jerit nak duk ngan mama balik... tu la eksyen lagik lain kali.

Apa yang aku kadang tak berapa berkenan ni ha!! Bila dua-dua dah duk dekat, mula la nak start adegan gado-gado, rebut-rebut.  haiahhhh......mcm ni ha, abang duk menganjing kat adik gula-gula sebijik, yg adik pulak apa lagik, sakan mengamuk selagi orang tak kasi....

"dah habis"

Untuk elakkan aksi-aksi yang lebih ganaz dan diluar kawalan harus la mama kena jadik pengadil kan. Gula-gula sebijik dibahagi-bahagikan dan yang selebihnya mama la yang telan..... hahaha..

Gitu ler gaya minah kecik tiap kali mama  cakap 'dah habis'. 

15 comments:

LiNda berkata...

uwaaa...
tak aci lah mama...
dahlah gula tuh sebijik
dibahagi dua

pehtu.. mama pun nak telan !

huwaaaa... huwaaa...

Syuhada Kamal berkata...

cutenya sarah pakai tudung..:)..hati2 berdiri dlm kete tu..bhya..

CatlinaFly berkata...

alalalalalololo comeynye sarah pakai tudung!

Kakak berkata...

Macam gaya ustazah nak bagi ceramah je sarah bergaya bila mamanya kata gula dah habis...
Ingatkan Sarah nak ceramahkan mamanya sebab banyak sgt makan gula...nanti gigi rosak!

honeylanz berkata...

mmg age mcm ni x nak kita pgg dorang dah kut. sbb ery culas sungguh nk duk dlm car seat.

ainie aziz berkata...

kikiki...tang bahagi gula2 tu aini setuju. kalau berebut n bergaduh, makanya ibu nye lah yang telan. hahahaha!

CuTeMiUt78 berkata...

hik...hik..hik.. pandai sarah ya..
emmm cute je dia

POSH76 berkata...

ala laa...tomeinyer bertudung....

reen berkata...

tomeyny dia..

sama taktk ni ..pancing ank ngn gula2..hahaha..

Ms AiReEn MoHd berkata...

alala chumel la plak si kenit ni bertudung litup hah..aku gak yg tah biler hah?kak tiup sikit kat tinga aku nisuh betaubat hah

siti nurbaiya berkata...

comel la sarah pakai tudung

Mama-Danish & Sarah berkata...

Linda: aloooooooo ciannyaaaa,

budah kecik mana leh makan gula2 Yang....

kang rosak gigi tu nanti....

Syuhada kamal: betul kata Syu tue, bahaya kan kalo dibiarkan...

kena sentiasa awasi kalo nak letak anak seusia ni kat belakang...

Catlinafly: biasa jer aunty....tudung sarah pun tak lawa kan kan.....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Kakak: masin mulut kakak, insyaallah sarah ikut jejak langkah ustazah norbaiyah nanti....

honeylanz: sarah kejap jer duk belakang tue, rasa nak jatuh kang mula la nak duk ngan ain balik....

ainie aziz: ain tak galakkan sangat anak2 makan gula2.....sayang gigi rosak nanti. yg ni pun abah dia belikan dua biji jer...satu memang danish dah makan, tu yg tinggal balance satu tue.

sblm sume masuk kat mulut dorang baik mama dia telan dulu. kalau benda dah habis tue, baru dorang diam....

Mama-Danish & Sarah berkata...

cutemiut78: mcm tu la dia kalau benda dah habis...

POSH76: budak kecik kalau pakai tudung memang nampak cute kan...

ralit kita duk perhatikan dorang....

reen: ain tak pernah umpan anak2 ngan gula2 atau jajan sebenarnya.....

kebetulan masa ni sarah ternampak abang dia makan gula2, tu yg dia ngamuk nak jugak....

Mama-Danish & Sarah berkata...

Aireen: takpe la dik, pelan2 nanti sampai ler seru tue....

janji bila nak buat sesuatu biar dengan ikhlas...hangat2 taik ayam pun tak jadi jugak kan...

siti nurbaiya: tunggu Qis besar sket lagi, boleh pakaikan kat Qis pulak....

Related Posts with Thumbnails