Khamis, 15 Oktober 2009

SAKIT PERUT

Entah apa yang tak kena pagi nie..

Subuh hari Danish dah melalak panggil nama aku...

Lenguh-lenguh kaki katanya..

Tak sampai sepuloh min, nama aku dipanggil lagi...

"mama.....danish sakit perut"

Aku paksa hubby bangun temankan dia ke bilik air...

Dekat sejam budak tu bertapa........

Entah apa yang dibuatnya pun aku tak tahu...

Bila dia keluar aku tanya "sakit lagi ke?", dia angguk ajer....

Aku suruh dia tidor balik lepas sapukan minyak ubat dan gosok bagai.....

Dan pagi ini.....

Sebelum ke tadika dah masuk tiga kali dia duk ulang alik masuk toilet....

Muka tak bermaya dan asyik baring jer.....

Aku tinggalkan dia di tadika dgn pesanan kat cikgu dia yg danish tak sihat dan sakit perut

Sempat jugak mintak cikgu dia bagi minum lebih banyak air masak....

Dan yang nyata bukan dia ajer yang kena......

Aku turut terkena tempias yang sama..

Apakah kerana apa yg kami kongsi makan malam tadi.....

Aku yakin dan pasti itulah puncanya...

22 comments:

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,

Mm..
Mungkin kot coz of makanan tu..

adesh..
ciannyer..
semoga cepat ok ya..

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: Dearie, akak dah ok skang nie, tapi tak tau la anak teruna akak camne...

sebelum anto taska pagi tadi, terbungkang jerk atas sofa. muka pun macam ayam berak kapur.

akak malas la nak suruh dia duk rumah, takot nanti dia gunakan taktik sakit sbgai alasan nak cuti...

ZIG berkata...

Anak aku mmg tak pernah sakit perut cam tu..mungkin kurang mkn benda2 heavy kot...setakat babak susu botol tu ler...heheheh

Mama-Danish & Sarah berkata...

ZIG: Gie, kitaorg memang jarang kena walopun banyak makan kat kedai dr kat rumah...

agaknya ni peringatan kat aku supaya jadik pencinta dapur...

kasi berasap sikit dapur tue...

~Zetty84~ berkata...

Eee...gelinya tgk picas katak pegang peyot cam gitu...zati nih penakut katak tahap gaban nih...hikhik..lawak la boh picas tuh...dah la colour ijau.... ;p

Mama-Danish & Sarah berkata...

zetty84: tahniahhhhhh....akhirnya berjaya jugak zatty tembus ruangan komen akak ni... bravoooo...

akak idak ler geli sangat kalo tengok katak dik, kalau dia melompat atau terbang baru akak takut....

sila percaya ya, katak spesis ni memang boleh terbang, katak pisang namanya.....

saje jer letakkan picas katak ni utk sejukkan mata dan hati....risau duk fikirkan anak teruna kat tadika tue, entah dah ok ke idak agaknya dia..

neezareef berkata...

mkn ape la gaknye tu..sian kt anak tuh

QuEeN Of 2 Heroes berkata...

sekali tgk...eeeee....geliii...katakk...tuuuu...
meremang bulu roma...
tp 2kali tgk....nampak cute lak....hahahaha :p
semoga ibu dan anak cepat baik...tak sakir perut dah... =) kena rajin dok dapur tuh..baru x sakit perut...cakap kat org,saya pun jarang dok dapur gak...cess :p

ibu_arifa berkata...

sakit perut yer...kesiannyer.nnt bwk jumpa doct yer...moga cepat sembuh..

comey gambo katak posing gitu..

Syuhada Kamal berkata...

salam kak...
die makan lontong yg da tak elok tu ke..sian danish..hope die tak apa2..

bintangku berkata...

kalo kene kita jer tak per lagi. Kene kat anak, tu yg lg kesian.

cHeRyNa PiReS berkata...

kesiannye danish..mesti lembik je (sha sendiri tak suka kalau sakit peru!). semalam makan apa agaknya mama?

* hopa dia cepat sembuh!:)

Mama Qaseh berkata...

Hehe so sweet katak tue kan pegang peyot dia kan..
Mkn pe Yang mlm td ..ciannya laa Danish pn kena jag..
Mkn ubt tau

CuTeMiUt78 berkata...

salah makan kot... eemmm sian la hai

LotsOfLove-Pearls berkata...

Dear Kak,
Danish cmner dah..?

LiNda berkata...

iskk...
anak sakit perut memang risau dibuatnya

Pengalaman saya dulu . Ingatkan Damia ( dulu 6 thn) masuk keluar tandas 3-4 kali normal . Rupanya tak normal . Doc tahan spital . sbb budak2 tahap kesakitan dan penerimaan tubuh badan dia lain . So berhati2 yea...

sis_nita berkata...

ish..

ciannyer dak danish..

ko ponkan..

gambar hiasan tu letak gambar len tak leh ke?

ada ke gambar mr frog iteww..

akak nak kesian jadikk tergelak laks..

Mrs.FHM berkata...

kesian nye kat Danish...
get well soon dear....

honeylanz berkata...

cian danish. dah baik blom?

Mama-Danish & Sarah berkata...

Neezareff: kami share makan nasi ayam... danish yg teruk kena mungkin sbb dia hirup sampai habis kuah sup nasi tu...

Nadia: cute kan katak ni....sejuk sikit mata akak memandang....

ni la akibatnya kalau asyik tunjuk-tunjuk jer...bila la akak ko ni nak insaf kan dik...hahaha...

min: kami dah sihat hari ni...

semalam sempat jugak danish ulang alik kat toilet tadika dia sampai tiga kali....kesian lak akak dengar....huhuhu...

Syuhada Kamal: bukan lontong ngan telur masam tu dik, tapi nasi ayam...

masa makan tak rasa pulak mcm ada yg tak kena, cuma ayam dia tu jer dah tak berapa sedap...

Mama-Danish & Sarah berkata...

bintangku: betul tu, tapi benda dah jadi menyesal pun tak berguna lagi...

kena rajin-rajinkan diri duk dapur jawabnya ni....

sha: ain ada call teacher dia kat taska suruh pantau keadaan danish. dia ok dan selera makan pun ok, cuma kerap ke tandas jer la... mesti sakit bontot dia sbb kerap buang air....

Sya: kami makan nasi ayam yg ain beli kat kedai kawan.....entah macam mana kali ni perut nak meragam pulak...peringatan kat ain agaknya....

cutemiut78: perut nak tunjuk perasaan sekali sekala agaknya....mau boikot makanan luar sbb rindu masakan tuan empunya badan...hihihi...

Mama-Danish & Sarah berkata...

LOL: Dearie,

jangan risau, kami dah ok.... dah sihat pun...

Linda: budak2 kalau kena cirit birit perlu pastikan dorang minum banyak air supaya tak dehidrat....

nasib baik jugak danish tak sampai tahap tue...Alhamdulillah...

sis_nita: saje nak tempek katak yg cute dan comell mcm sis....harharhar...

kena la buat sesuatu utk hiburkan hati yg sedang gundah kan kan....

takmo kawan2 pun sedey jugakkk....hidup mesti HAPPYYYYYY....

Mrs. FHM: tks dear... akhirnya dapat jugak tgk komen na kat sini.. selalunya singgah jer kan...

thanks for always being here....akak sangat2 menghargainya...

honeylanz: dah has, hari ni kami dah sihat....

Related Posts with Thumbnails