Ahad, 2 Ogos 2009

TEAKWANDO GRADING DAY

Jumaat lepas, pepagi buta aku dah terkocoh-kocoh bersiap utk hantar Danish ambik grading test. Kepala otak sedikit blurr sebab ni kiranya first time dia ambik test... mengong jugak berfikir camne cikgu teakwando danish boleh hantar dia utk ambik test ni. Aku bukan apa tau.... anak teruna aku ni baru jer beberapa bulan belajar ilmu pertahanan diri ni, tetiba jerk ada test..... sungguh mama tak yakin nak hantar Danish utk grading... boleh ke anak mama ni???

Waktu teacher dia kasi borang grading tu kat aku, aku ingat nak postpone ambik test lain kali jerk... takottt anak tak lulus sebenornya.....huhuhu.... untuk up sikit confident level aku, aku call la teacher dia...

Aku: kalau akak tak hantar Danish utk grading day ni boleh ke?

Teacher:  kalau tak hantar, danish tak dapat la tali pinggang color baru...

Aku: kalau tak lulus pulak camne??

Teacher: kak, selalunya budak2 yang ambik test tu semuanya lulus.... 

Fikir punya fikir kan, last day baru aku submit borang. Itupun abah dia macam tak berapa setuju sebab test tu kena bayor yuran 35 henggit. "Bang.... zaman sekarang ni mana ada lagik benda yang freee.....semua berbayor la.... no money no test...." 

Sungguh aku tawakkal tengok Danish ambik test ari tu... nampak jugak dia buat silap masa presentation tu..... Yang penting pada aku keberanian dia berdepan dengan hakim dan orang ramai.....lulus atau tidak itu terpulang la.... "mama bangga dengan Danish...... Danish antara yang terkecil diantara abang dan kakak2 yang lain" Gud luck utk anak mama...... 

menunggu ketibaan hakim

student sek. men. tgh buat presentation

turn danish n the geng-danish di barisan belakang belah kanan

ujian bermula

danish macam tersalah step jer kan-cuba tgk tangan dia

abang botok yang happy test dah habis

tukang support - buhsan tahap gabann

p/s: keputusan ujian grading tu blm tau lagi...... mungkin selasa ni. nanti aku update ok...

10 comments:

miemiey berkata...

pandainya Danish taekwando..ingt plak dia step apa nk buat..bagus3xnanti besar kebal ilmu didada bleh jdi pertahanan mama n abah..kl ada yg nk ngorat adik sarah bg menyepak sebijik..qiqiqi..ibu doakan danish dapt tali pgag baru selasa nanti..

honeylanz berkata...

gud luck danish.. bagus la...ac ni paksa ambik taekwando sure menangis!!! penat pujuk dia. bkn jauh pun...sek tepi rmh kami ni ada buat every sunday 11.30 am..

atie berkata...

Moga berjaya grad ye danish.....chaiyok3

ainie aziz berkata...

terer ahh danish. kecik2 dah pandai taekwondo. moga berjaya ek!

Softtouch [Hanim] berkata...

kecik2 dah pndai taekwando..good boy lah danish..danish mesti lulus punya...

Mama-Danish & Sarah berkata...

miemiey: step tu dorang ikut instructor kat dpn...tchr dia jugakk

tujuan mama hantar dia blajar teakwando ni pun memang dgn harapan dia boleh lindungi mama dan adik2 dia kelak... abah tak pyh la sbb abah dah pandai silat...boleh jaga diri sendiri giteww

honeylanz: sepatutnya tahun lps lagi ain dah masukkan dia dlm kelas teakwando, tapi masa tu umur dia baru 4 tahun, tak nampak lagi minat dia ke situ.. this year cikgu dia sunggest masukkan dlm kelas ni sbb dia merengek nak join...

mungkin tahun depan ac berubah kot...cuba usha2 lagi nanti....

atie: Thanks achik atie....tengok esok camne..

Mama-Danish & Sarah berkata...

ainie aziz: mekasih..... kalau tak berjaya mama karate dia....hihihi....

Softtouch [Hanim]: aminn.....harap2 danish lulus.... kalau tak lulus, kena ambik test lagi la jawabnya...

CatlinaFly berkata...

alamak jgn wat danish marah2 nanti kene wachaaa dgn dia heheheheh..encem ah danish..ade tali pinggang taekwondo..kami nak masuk meminanhg bulehhh hehehehehe :)

Ms AiReEn MoHd berkata...

danish nak dpt blek bell ker kak..wakakkaak..larik takut kene karate

Mama-Danish & Sarah berkata...

CatlinaFly: nak minang utk e-ein ke mak ucu e-ein.... dua2 danish terima....alamakkkk terlebey sudahhhh...hihihi..

Ms Aireen Mohd: Kalau danish dpt blek belt, akak suruh dia jadik cikgu akak dulu....

baru nak dpt belt color oren....entah dpt entah tidakk..huhuhu....

Related Posts with Thumbnails